Widok

Przepełniona PKM

Od 13 grudnia poranny kurs PKM z Kartuz do Gdańska Wrzeszcza odjazd ok. 5:47 realizuje dwuczłonowy pojazd PESA, zamiast dotychczasowego trzyczlonowego Newagu. Efekt brak miejsc. O ile w okresie świątecznym rozumiem, o tyle dzisiaj to jakiś armagedon.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to ciekawe

Bo z moich obserwacji teraz obsługa liczy dwie osoby - jedna sprzedaje bilety, a druga zajmuje się sprawdzaniem biletów i koordynacją odjazdów.
Dla SKM taki patent był nie do pomyślenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się SA 136 kursują na odcinku Tczew-Chojnice zabrali z PKM pojemne składy.

granda

Nie rozumiem czy nie można zwiększyć składów? Chyba lepiej by ludzie jeździli komunikacją miejską do Gdańska a nie w pojedynkę samochodem - przecież to powoduje ogromne korki - ale miasto to nic nie obchodzi.
Ja mam problem z moimi dziećmi bo już dwa razy córka mi zasłabła w tym ścisku więc teraz ją staramy się wozić samochodem i czeka ponad godzinę na zajęcia ale czy tak to powinno wyglądać!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polregio

A może redaktor z www.trojmiasta poprosiłby o komentarz polregio dlaczego składy są tak małe i czy nie mogą zwiększyć liczby wagonów oraz dostosować rozkładu do natężenia ruchu/zapotrzebowania, godzin szkolnych i czy to jest niemożliwe do wykonania?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obywatelu przesiądź się na komunikację miejską.

Tylko ciężko się gada z szefem kiedy spóźniłeś się do pracy. No ale to pociąg się spóźnił szefie a nie ja. XD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do przemyslenia

Jeśli władze samorządowe, bo to one są odpowiedzialne za zapewnienie transportu, nie potrafią go zorganizować, to trzeba je zmienić i dać szanse innym, którzy mogliby przynajmniej spróbować. Przestańmy narzekać i dajmy szansę innym. Głosowanie na ten sam układ polityczny, niezależnie od wszystkiego, rodzi patologiczne lenistwo. I to by było na tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tłok

Jest ok, oczywiście denerwują opóźnienia, częściej PKM zatrzymuje się na mojej stacji.A co do tłoku,to chyba nie wiecie co to znaczy,jeżeli jesteś w stanie wsiąść i jeszcze przeglądać telefon,to nie tlok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam

Jechaliście po mnie jak po burej s...
do góry