Re: Przepias na karkówke z kurkami?
Żeby smażyć karkówę (albo np. piec na grillu) trzeba mieć farta przy jej zakupie. Jak młoda i niezbyt poprzerastana "żyłami" to się nada.
Przy pechu zakupowym istnieje ryzyko stworzenia...
rozwiń
Żeby smażyć karkówę (albo np. piec na grillu) trzeba mieć farta przy jej zakupie. Jak młoda i niezbyt poprzerastana "żyłami" to się nada.
Przy pechu zakupowym istnieje ryzyko stworzenia ładnie pachnącej podeszwy :)
Natomiast pieczenie jest w stanie uatrakcyjnić nawet karkówę, która za życia pamiętała Gierka :]
Niestety - kosztuje (prąd/gaz + dużo więcej czasu).
Dlatego też proponowałem wczesniejsze moczenie w maślance.
Kwas mlekowy "rozluźnia" strukturę mięsa.
zobacz wątek