Re: Przepis na kartacze/cepeliny
Ania - mięso pokroiłam na mniejsze kawałki i ugotowałam z warzywami(normalnie pyszny rosołek wyszedł) :) później wszystko zmieliłam(mięso, marchewki, selera, pietruszki, pora) i dodałam podsmażoną...
rozwiń
Ania - mięso pokroiłam na mniejsze kawałki i ugotowałam z warzywami(normalnie pyszny rosołek wyszedł) :) później wszystko zmieliłam(mięso, marchewki, selera, pietruszki, pora) i dodałam podsmażoną cebulkę, jajko i przyprawy :]
Ewa - podsmażone też pyyyyycha :] ale moja Mama podsmażyła w całości ;) (mieliśmy pół dnia jeżdżenia, przywieźliśmy Mamę i Gabrysia do domu i pojechaliśmy jeszcze zakupy porobić :) jak wróciliśmy czekały na nas gorące cepeliny)
ja nawet na zimno chodzę i podżeram ;P strasznie mi się podobają te maleńkie grudki ziemniaków, których nie powinno być ;P
zobacz wątek