Odpowiadasz na:

Re: Przepisy-na-domowe-SOSY

mój gulasz - mięso pokrojone, przyprawione, zostawione na noc w lodówce :]

następnego dnia kawałki mięsa obtaczam w mące, podsmażam na lekki brąz :] (chwilę wcześniej dorzucam... rozwiń

mój gulasz - mięso pokrojone, przyprawione, zostawione na noc w lodówce :]

następnego dnia kawałki mięsa obtaczam w mące, podsmażam na lekki brąz :] (chwilę wcześniej dorzucam pokrojoną w kostkę cebulkę)
podlewam wodą i duszę :]
robię to w patelni Zepter - tam dużo wody nie trzeba ;)

bitki w sosie czy zrazy podobnie :] (z tym, że oczywiście mięso na bitki to plastry rozbite, a zrazy - plastry mięsa z "czymś" w środku :] trochę inaczej zrazy z mielonego)

ogólnie podstawą sosów jest beszamel - czy to z mlekiem czy z bulionem :]

zobacz wątek
13 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry