Re: Przepisy-na-domowe-SOSY
mój gulasz - mięso pokrojone, przyprawione, zostawione na noc w lodówce :]
następnego dnia kawałki mięsa obtaczam w mące, podsmażam na lekki brąz :] (chwilę wcześniej dorzucam...
rozwiń
mój gulasz - mięso pokrojone, przyprawione, zostawione na noc w lodówce :]
następnego dnia kawałki mięsa obtaczam w mące, podsmażam na lekki brąz :] (chwilę wcześniej dorzucam pokrojoną w kostkę cebulkę)
podlewam wodą i duszę :]
robię to w patelni Zepter - tam dużo wody nie trzeba ;)
bitki w sosie czy zrazy podobnie :] (z tym, że oczywiście mięso na bitki to plastry rozbite, a zrazy - plastry mięsa z "czymś" w środku :] trochę inaczej zrazy z mielonego)
ogólnie podstawą sosów jest beszamel - czy to z mlekiem czy z bulionem :]
zobacz wątek