Odpowiadasz na:

Re: Przepisy-na-domowe-SOSY

Sos beszamelowy to maka podsmazona na masle i rozprowadzona mlekiem lub bulionem. Przyprawiona.

To podstawa wielu sosow. Do wersji z bulionem dodaj podsmazone z cebulka zielona... rozwiń

Sos beszamelowy to maka podsmazona na masle i rozprowadzona mlekiem lub bulionem. Przyprawiona.

To podstawa wielu sosow. Do wersji z bulionem dodaj podsmazone z cebulka zielona pietruszke i masz sos pieczarkowy. Wrzuc garsc posiekanego koperku i jest sos koperkowy. Wczesniej w bulionie rozpusc koncentrat pomidorowy - powstanie sos pomidorowy.
Do wersji z mlekiem wrzuc piers z kurczaka pokrojona, przyprawiona curry i podsmazona.
Albo rodzynki i masz slodki sos do miesa.
Mozesz dodac podsmazona wloszczyzne (tarta) i cebulke, koperek np ugotowane do miekkosci zoladki, ja wole pokrojone w plastry i masz gulasz. Mozesz to tez zrobic z bulionem a pozniej dodac kwasna smietane.

zobacz wątek
13 lat temu
~AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry