Re: Przepisy-na-domowe-SOSY
Sos beszamelowy to maka podsmazona na masle i rozprowadzona mlekiem lub bulionem. Przyprawiona.
To podstawa wielu sosow. Do wersji z bulionem dodaj podsmazone z cebulka zielona...
rozwiń
Sos beszamelowy to maka podsmazona na masle i rozprowadzona mlekiem lub bulionem. Przyprawiona.
To podstawa wielu sosow. Do wersji z bulionem dodaj podsmazone z cebulka zielona pietruszke i masz sos pieczarkowy. Wrzuc garsc posiekanego koperku i jest sos koperkowy. Wczesniej w bulionie rozpusc koncentrat pomidorowy - powstanie sos pomidorowy.
Do wersji z mlekiem wrzuc piers z kurczaka pokrojona, przyprawiona curry i podsmazona.
Albo rodzynki i masz slodki sos do miesa.
Mozesz dodac podsmazona wloszczyzne (tarta) i cebulke, koperek np ugotowane do miekkosci zoladki, ja wole pokrojone w plastry i masz gulasz. Mozesz to tez zrobic z bulionem a pozniej dodac kwasna smietane.
zobacz wątek