Widok

Przeprowadzka do Gdyni

Witajcie Forumowicze, zwracam się z pytaniem do tych, którzy mają ochotę pogadać sobie na ten temat: które miejsca w Gdyni są sympatyczne do zamieszkania, a które odradzacie. Planuję kupić mieszkanie i zastanawiam się gdzie, stąd ten wątek. ( w grę wchodzi jeszcze Wejcherowo i Rumia). Super jesli w najblizszej okolicy jest podstawowka i jakis klub sportowy dla malego mezczyzny.

Jakie macie doświadczenia? Gdzie świetnie się Wam żyje a skąd najlepiej wiać?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Żeczywistości" rzeczywiście nie kojarzymy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystkie dzielnice oprócz Oksywia, mieszkalem 4 lata i wiałem stamtąd, patologia na maxa,odradzam a poza tym zero spokojnych miejsc na spacery
są takie dzielnice, które śmiało można odradzić - mowię to jako mieszkaniec gdyni od urodzenia, 3 pokolenie. Napewno nie polecam oksywia, pogórza, chyloni i cisowej - są to poprostu nieciekawe miejsca, redłowo miejscami też jest niewesołe no ale bardzo blisko centrum. Natomiast dobre dzielnice to kamienna góra, centrum (ale też nie wszędzie) orłowo (chyba najfajniejsza dzielnia), nowe pustki cisowskie (cisza i spokoj), wiczlino (jak ktos lubi przestrzeń, a nie miasto)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
taaaak ?? ciekawe, przejedź sobie przez chylonie a potem np. na fikakowo, albo orłowo. odrazu widać różnice, jak byś był w dwóch różnych światach, rzeczywistościach. Często przejezdzam przez chylonie i jak widze te mordy zakazane i ta patologie to az mnie skreca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzielnica fajna i bardzo rozwojowa, zgadzam sie. Natomiast komunikacja poki co niestety fatalna. w godzinach szczytu straszne korki, te czasy przejazdu ktore podalas to chyba helikopterem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
taak potwierdzam, demptowo jest super, ma mega fajny klimat i bylaby to najfajniejsza dzielnia w gdyni gdyby nie to, że ............ żeby sie dostać na demptowo trzeba przejechac/przejsc przez chylonie :( a chylonia jest ch**owa strasznie. niestety nie ma inne drogi dojazdu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no nie wiem czy to jest fajne miejsce, tam zaraz obok jest najwiekszy slums w gdyni, tzw. pekin. slabe miejsce. a z drugiej strony grabowek a to juz mowi samo za siebie
Ja i tak uważam że Gdynia jest o wiele ładniejszym miastem niż Gdańsk o Sopocie już nie wspomnę ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wszystko sie zgadza, tylko zrobiles jeden znaczacy blad kolego ;)

Nowoczesny stadion MIEJSKI! Olimpijska 5 od zawsze kojarzona byla z Baltykiem Gdynia.

Pozdrawiam,

mieszkaniec dabrowy - jednej z najladniejszych dzielnic (duzo zieleni, ciszy i z dobrym dostepem do calego trojmiasta)
Moje doświadczenia jeśli chodzi o Gdynię...

Urodziłam się na Cisowej - mile wspominam, choć niewiele pamiętam ;) Kilka razy odwiedziłam tamte okolice - siostra mieszkała na Zbożowej i z tego co zauważyłam cicha, spokojna okolica.

20 lat mieszkałam na Pogórzu Górnym. Połączenie autobusowe średnie, do Centrum dość daleko, na Wiśniewskiego korki. Rano w stronę centrum, popołudniu od Centrum.

Rok wynajmowaliśmy mieszkanie na Demptowie. Jak dla mnie zadupie straszliwe, może i odpowiednie miejsce dla osób zmotoryzowanych. 114 i 102 to jedyne autobusy odjeżdżające i jeżdżą jak dla mnie zdecydowanie za rzadko.

Teraz od roku (za 3 dni rocznica ;P) mieszkam na Witominie Leśniczówce.
Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Odległość od Centrum - 7minut, dookoła las (spacerujemy z psiakiem), sklepy, poczta, szkoły, przedszkola. Cisza i spokój. Faktem jest że duża część mieszkańców to starsi ludzie, ale nie narzekamy. To ma swoje plusy. Jak się żyje z nimi w zgodzie to bywają pomocni i czujni :)
W Gdyni polecam dzielnice Witomino, Karwiny, Orłowo problem moze tylko stanowic cena, za mieszkanie w nowym budownictwie od 6tys w góre.Taniej mozna dostac mieszkanie w nowych dzielnicach typu Wiczlino lub troche drozsze osiedla na Pogórzu ale wtedy to juz zdecydowanie bardziej bym polecał zamieszkac w Rumi lub Redzie gdzie jest pełna infrastruktura (kino,baseny, centra handlowe w niedlugim czasie aquapark), niby troche dalej ale jest tam SKM-ka ktora tak naprawde dojedzie do centrum szybciej niz jaki kolwiek autobus np. z Wiczlina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmmmm co za bzdury...mam znajoma ,ktora mieszka na osiedlu z SEmeko i jest bardzo zadowolona.Ja ostatnio interesowalam sie kupnem i poprostu czulam sie jako klient bardzo dobrze obsluzona....jedyne co mnie odstraszylo to ceny,poprostu szukam czegos tanszego...
popieram
ja polecam Redłowo, fajne teraz osiedle budują, blisko na plażę, do parku, spokój,ładna okolica. Dobre dojazdy do centrum, do obwodnicy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łapcie namiary - https://adexim.com.pl/
Organizowali dla nas przeprowadzkę z Warszawy do Trójmiasta. Duży temat, mnóstwo rzeczy, ale obyło się bez opóźnień.
Tak naprawdę kompletnie nie ma się czego czepiać, bo wszystko zostało dobrze zapakowane i zoptymalizowane.

A jeżeli ktoś jeszcze szuka firmy zajmującej się przeprowadzkami, to ja mogę ich polecić: https://www.japa-przeprowadzki.com.pl/ Nie ma lepszych w tej branży, a ceny też mają dobre, także warto skorzystać z ich usług.

Potwierdzam jeśli chodzi o Adexim. Wszystko kompleksowo załatwione, bez opóźnień i problemów.
Terminowo - to była przeprowadzka biura, więc szczególnie nam zależało, aby wszystko zostało ogarnięte jednego dnia.
Firma nie pracowała tylko przez dobę i to jest dla nas konkret.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moim zdaniem w przypadku przeprowadzek osób prywatnych lub firm warto skorzystać z usług najlepszych. Zainteresowanym polecam usługi firmy, z której sam skorzystałem, a jeżeli jesteście zainteresowani to info na stronie https://przeprowadzki-krakow.net .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro polecamy sobie tutaj firmy od przeprowadzek, to ja też jestem "fanką" firmy Japa&Co. Są bardzo skrupulatni, konkretni i dokładni. Dzięki temu nie trzeba się w ogóle przejmować przeprowadzką.

To ja podbijam temat.
Za pół roku mamy w planach przeprowadzkę do Trójmiasta (ze względu na prace męża). Póki co myślimy o wynajęciu mieszkania i najprawdopodobniej w Gdyni. Moje pytanie - czy przez ostatnie lata coś się zmieniło, jeśli chodzi o przyjazne miejsca do mieszkania (rodzina z dziećmi szkolno-podstawówkowymi, praca w Gdańsku)? W jakie miejsca do wynajmu najlepiej celować? Chodzi nam o dobrą komunikację, sensowne podstawówki, tereny rekreacyjne, bliskość sklepów to atut, ale nie konieczność. Pozdrawiam i liczę na jakieś aktualne rady.
do góry