Widok
Przepuklina kręgosłupa
Od pięciu lat borykałem się z nawrotami ostrych stanów związanych z przepukliną 6mm krążka międzykręgowego kręgosłupa w odcinku lędźwiowo-krzyżowym na poziomie L5-S1. Nawroty te charakteryzują się dolegliwościami bólowymi w tym odcinku oraz bardzo bolesną rwą kulszową w prawej nodze średnio raz na pół roku. Przez okres pięciu lat odwiedziłem przeróżne gabinety neurologów, kręgarzy, fizjoterapełtów bez większych trwałych efektów terapeutycznych. Do gabinetu Fizjo Sport trafiłem przypadkowo na zasadzie jeszcze tu nie byłem może coś pomogą. Zaproponowano mi terapie polegającą na masażu powięziowym głębokich warstw mięśni, trzech rodzajach prądów stymulujących mięśnie oraz podwyższających próg bólowy, masażu bańkami. Okazało się, że mam przykurczone mięśnie od prawej łopatki, prawy bok, zblokowane prawe biodro, przykurcz schodził przez prawą nogę, aż do łydki. Właściwie cały przebieg nerwu kulszowego charakteryzował się patologicznym napięciem mięśniowym. Po około dziesięciu wizytach nastąpiło przywrócenie równowagi w napięciu mięśniowym umożliwiające bezbolesne wykonywanie czynności typu schylanie, kucanie czy dłuższy marsz. Wielkie podziękowania za pomoc w powrocie do sprawności.
Moja ocena
Gabinet Rehabilitacji Fizjo Sport
kategoria: Rehabilitacja
obsługa: 6
jakość usług: 6
wyposażenie: 6
czas oczekiwania: 6
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
6.0
* maksymalna ocena 6