Widok

Przepuklina przełyku czy ktoś ma?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam

Jak w temacie. Poszukuje osób, które mają tę dolegliwość? Chciałam się podzielić samopoczuciem i zapytać czy macie jakie skuteczne sposoby na tą dolegliwość ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Generalnie to jest tak moim zdaniem, że trochę za dużo panikujcie i w ten sposób potęgujecie swoje dolegliwości i pogarszanie stan, do niedawna miałem podobne dolegliwości co wy i w moim przypadku pomogło po pierwsze wrzucenie na luz i zaprzestanie wyobrażania sobie jakiegoś raka przełyku i różnych innych cudów natury, a po drugie lekarz rodzinny polecił mi Nolpaze bez recepty i w moim przypadku przeszedł refluks całkowicie do tego stopnia, że nie muszę trzymać żadnej diety, a co do arytmii i ogólnego złego samopoczucia wystarczy chodzić w miarę wcześnie spać i przede wszystkim wysypiać się systematycznie i nie denerwować nie jest to proste, ale moim zdaniem do zrobienia jeżeli faktycznie tak bardzo dokuczają wam te objawy, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masakra, jak sobie z tym radzisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć, ja mam od 2 mies i ciężko sobie radzę z tym bólem.. Jak Ty sobie z nim radzisz?

1 x dziennie Mesopral 20mg ,moze być sporadycznie w razie nasilenia dolegliwości
Obecnie prawdopodobnie mam to jestem po leczeniu HP straszne bóle żołądka dzień i noc przelewanie silne skurcze zaparcia ..po leczeniu nadal ból żołądka i jelit straszny nie smak w buzi kwas częste odbijanie gula w gardle jakby coś zalegało bóle w klatce piersiowej kołatanie serca..zaczynam stosować dietę
Ja mam przepukline rozworu przełykowego 2 cm
Ja mam przepukline rozworu przełykowego 2 cm

brzmi strasznie
Hej :) Proszę daj namiary na tego lekarza. Też jestem z Krakowa i też borykam się z tym problem. Czytałam już kilka opinii o akupunkturze.
Witaj, minęło 7 lat od czasu gdy napisałaś post o przepuklinie.... Jak się dziś czujesz? Czy coś Ci pomogło? Napisz jeśli jeszcze tu zaglądasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam przepukline rozworu przełykowego. Mialam kołatanie serca kilka miesiecy. Leki od kardiologa nic nie pomogly. Pomogla akupunktura u zaprzyjaznionego lekarza. Lecze sie od kilku lat bo to cholerstwo wraca co jakis czas.Jestem z Krakowa moge podać namiary na gabinet tego lekarza .
Ból nad żebrem po prawej stronie promieniujący do łopatki może oznaczać atak kolki wątrobowej ,kamienie żółciowe w pęcherzyku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, moje dolegliwości to ciągły ból w klatce piersiowej, w mostku, również plecy, nawet jak zjem odrobinę to czuje zolondek wysoko, trudności z oddychaniem, nawet przy lekach
Moja mama zmarła po ipp. Pół życia na tym. I w koncu guz na jelicie :( 53 lata
Wyleczylam zapalenie żołądka sokiem z kapusty, świeżej, nie kiszonej. Trzy tygodnie pół godziny przed jedzeniem pół szklaniki. Wyciskalam wyciskarkw wolnoobrotową. Teraz próbuję zakwaszac żołądek wodq z octem jablkowym
Naturopaci uważają, ze przepuklina jest spowodowana niedokwasowoscią zoladka a nie nadkwasota.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie od jakiegoś czasu czuję jakby kluche w gardle ,bardziej w mostku ,byłam na gastroskopi wyszło helikobakter ,przepuklina,i nadżerka dostałam antybiotyki dwa, i mesopral40 leki brałam po dwóch tygodniach miałam język biały jakby pokryty wełną włochatą leki się skończyły poszłam więc do lekarza a on w dalszym ciągu mesopral 40 ,brzuch nadety gula jakbyła tak jest nigdy mnie nic nie bolało nie mam zgagi tylko ta gula w mostku co robić?załamana
Witam serdecznie .jak może Pan opisać te aryrmie co Pan wtedy czuje?mam też przepukline i być może też od tego Arytmie martwię się czy to groźne.
Ja mam to okropieństwo. Najgorszym objawem z wielu w moim przypadku są napady arytmii serca podczas jedzenia i po nim ok 1 h od zjedzenia. W różnym stopniu i skali. A to przez ucisk przepukliny na osierdzie. Obecnie staram się o chirurgiczne rozwiązanie tego problemu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej też mam przepuklinę bola mnie strasznie plecy jem mało a często staram się jeść gotowane zeczy piję herbatę zielona 3 razy dziennie biorę tabletki omeprazole

Danielu napisz czy zakupiles to urzadzenie I czy pomaga bo tez mecze sie z refluksem I przepuklina I probuje juz wszystkiego odpisz prosze z gory dziekuje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry