Widok

Przepuklina przełyku czy ktoś ma?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam

Jak w temacie. Poszukuje osób, które mają tę dolegliwość? Chciałam się podzielić samopoczuciem i zapytać czy macie jakie skuteczne sposoby na tą dolegliwość ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Generalnie to jest tak moim zdaniem, że trochę za dużo panikujcie i w ten sposób potęgujecie swoje dolegliwości i pogarszanie stan, do niedawna miałem podobne dolegliwości co wy i w moim przypadku pomogło po pierwsze wrzucenie na luz i zaprzestanie wyobrażania sobie jakiegoś raka przełyku i różnych innych cudów natury, a po drugie lekarz rodzinny polecił mi Nolpaze bez recepty i w moim przypadku przeszedł refluks całkowicie do tego stopnia, że nie muszę trzymać żadnej diety, a co do arytmii i ogólnego złego samopoczucia wystarczy chodzić w miarę wcześnie spać i przede wszystkim wysypiać się systematycznie i nie denerwować nie jest to proste, ale moim zdaniem do zrobienia jeżeli faktycznie tak bardzo dokuczają wam te objawy, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masakra, jak sobie z tym radzisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć, ja mam od 2 mies i ciężko sobie radzę z tym bólem.. Jak Ty sobie z nim radzisz?

1 x dziennie Mesopral 20mg ,moze być sporadycznie w razie nasilenia dolegliwości
Obecnie prawdopodobnie mam to jestem po leczeniu HP straszne bóle żołądka dzień i noc przelewanie silne skurcze zaparcia ..po leczeniu nadal ból żołądka i jelit straszny nie smak w buzi kwas częste odbijanie gula w gardle jakby coś zalegało bóle w klatce piersiowej kołatanie serca..zaczynam stosować dietę
Ja mam przepukline rozworu przełykowego 2 cm
Ja mam przepukline rozworu przełykowego 2 cm

brzmi strasznie
Hej :) Proszę daj namiary na tego lekarza. Też jestem z Krakowa i też borykam się z tym problem. Czytałam już kilka opinii o akupunkturze.
Witaj, minęło 7 lat od czasu gdy napisałaś post o przepuklinie.... Jak się dziś czujesz? Czy coś Ci pomogło? Napisz jeśli jeszcze tu zaglądasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam przepukline rozworu przełykowego. Mialam kołatanie serca kilka miesiecy. Leki od kardiologa nic nie pomogly. Pomogla akupunktura u zaprzyjaznionego lekarza. Lecze sie od kilku lat bo to cholerstwo wraca co jakis czas.Jestem z Krakowa moge podać namiary na gabinet tego lekarza .
Ból nad żebrem po prawej stronie promieniujący do łopatki może oznaczać atak kolki wątrobowej ,kamienie żółciowe w pęcherzyku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, moje dolegliwości to ciągły ból w klatce piersiowej, w mostku, również plecy, nawet jak zjem odrobinę to czuje zolondek wysoko, trudności z oddychaniem, nawet przy lekach
Moja mama zmarła po ipp. Pół życia na tym. I w koncu guz na jelicie :( 53 lata
Wyleczylam zapalenie żołądka sokiem z kapusty, świeżej, nie kiszonej. Trzy tygodnie pół godziny przed jedzeniem pół szklaniki. Wyciskalam wyciskarkw wolnoobrotową. Teraz próbuję zakwaszac żołądek wodq z octem jablkowym
Naturopaci uważają, ze przepuklina jest spowodowana niedokwasowoscią zoladka a nie nadkwasota.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie od jakiegoś czasu czuję jakby kluche w gardle ,bardziej w mostku ,byłam na gastroskopi wyszło helikobakter ,przepuklina,i nadżerka dostałam antybiotyki dwa, i mesopral40 leki brałam po dwóch tygodniach miałam język biały jakby pokryty wełną włochatą leki się skończyły poszłam więc do lekarza a on w dalszym ciągu mesopral 40 ,brzuch nadety gula jakbyła tak jest nigdy mnie nic nie bolało nie mam zgagi tylko ta gula w mostku co robić?załamana
Witam serdecznie .jak może Pan opisać te aryrmie co Pan wtedy czuje?mam też przepukline i być może też od tego Arytmie martwię się czy to groźne.
Ja mam to okropieństwo. Najgorszym objawem z wielu w moim przypadku są napady arytmii serca podczas jedzenia i po nim ok 1 h od zjedzenia. W różnym stopniu i skali. A to przez ucisk przepukliny na osierdzie. Obecnie staram się o chirurgiczne rozwiązanie tego problemu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej też mam przepuklinę bola mnie strasznie plecy jem mało a często staram się jeść gotowane zeczy piję herbatę zielona 3 razy dziennie biorę tabletki omeprazole

Danielu napisz czy zakupiles to urzadzenie I czy pomaga bo tez mecze sie z refluksem I przepuklina I probuje juz wszystkiego odpisz prosze z gory dziekuje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry