Widok

Przerażający dźwięk nad Dolnym Miastem/Łąkową

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Witam!

Czy ktoś jeszcze może słyszał dosłownie parę minut temu, jakoś 10 minut przerażający dźwięk na dworzu, jak normalnie lecący samolot nisko nad ziemią? Brzmiał jak 737 podgłośniony o jakieś tysiąc razy. Podobno znajomy widział tylko "ogon" i małe płomienie wylatujące z tyłu. Czy to mogło być jakieś F16? Jeżeli tak to po co śmigało tak szybko nad miastem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie tylko nad Łąkową, Focha pozdrawia - słyszeliśmy widzieć nie widzieliśmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cholernie okropne to było. Może warto gdzieś się upomnieć cóż to było? Pierwszy raz w życiu coś takiego słyszałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawdopodobnie ma to związek z ćwiczeniami wojskowymi, tak jak ostatnio wyły nam syreny tak było coś wpominane, że można się spodziewać manewrów powietrznych.
Racja, lecz ćwiczenia RENEGADE/KAPER 15/I obowiązywały 12 maja 2015 i chyba później już nie. Napisałem do bazy wojskowej nr 22, może będą coś wiedzieć.
http://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/piloci-f-16-na-cwiczeniu-rarog-w-krzesinach możliwe że wracali.
Sąsiad opowiadał, że myśliwiec był ciemny, a nawet czarny. To jest dziwne.
Okropny był ten dźwięk ...........
Ostatnio co kilka dni słyszę Mig-i podchodzące do lądowania na Rębiechowie.
Eskadra z Malborka ćwiczy procedury lądowania na lotnisku cywilnym.
Często w parach.
Dźwięk jest tak charakterystyczny, że nawet nie muszę patrzeć, żeby wiedzieć, co to leci ;)
Schodzą nad pas a potem odchodzą. Nie lądują, bo za bardzo to upiardliwe (musi przyjechać ekipa z Malborka, żeby ponownie przygotować mysliwiec do startu).
Kiedyś był o tym artykuł na Trójmieście:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Po-co-MiG-mignal-nad-Rebiechowem-n63099.html
Co dziwne myśliwiec ten leciał w stronę zachodnią, patrząc z dolnego miasta.
A nie, chwila! To by się rzeczywiście zgadzało!
Tak. Co miało być ?
@OnTajemniczy:

Jeśli to dla Ciebie był okropny dźwięk, to wyobraź sobie następującą sytuację:
Bodaj początek lat 90-tych. W Bydgoszczy, wskutek protestów mieszkańców, zlikwidowano lotnisko wojskowe. Ale pozostały Wojskowe Zakłady Lotnicze.
Maszyny po remontach w nich, musiały być oblatywane.
I jedna taka maszyna, właśnie MIG 29, spokojnie sobie wystartował, i tuż za płotem lotniska, nad lasem między Białymi Błotami a Trzcińcem, na pułapie jakieś 30-40 m włączył dopalacze i wystrzelił pionowo w górę.
Pech chciał, że dokładnie pod tym miejscem byłem ja. Poczułem na twarzy ciepło silników, jakby ktoś mi Farelką dmuchnął.
Ziemia zadrżała a bębenki długo nie mogły dojść do siebie. Dobrze, że silne zwieracze miałem :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widziałem go rano z okna, jak powoli, wręcz majestatycznie, schodził do lądowania. Piękny widok :)
Ja również nad ranem i jakieś pół godzinki temu też.
Tak widoczek super, a My tu jak zwykle panikię sialiśmy :)))
Dalej nie wiemy co wczoraj leciało :(
to był F16 przeleciał 100m na moim domem ( Angielska Grobla ) , ściany się trzęsły.
Nieźle nas wystraszył.
Na pewno F16?

Inne tematy z forum Inne

Jakie spawarki używacie? Co wybrać do poprawienia blach w samochodzie? (13 odpowiedzi)

Do wymiany mam 1 błotnik po stluczce i 2-3 poprawki na pasie przednim i tylnym. Ogólnie chciałbym...

jakie konto bankowe wybrać? (150 odpowiedzi)

witam jakie konta bankowe polecacie? gdzie koszty utrzymania nie są duże, bezpłatne przelewy...

Jak otworzyć sklep internetowy (82 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...

do góry