Widok

Przesunięcie okresu tabletkami antykoncepcyjnymi

Biorę tabletki od dwóch miesięcy , teraz w blistrze zostały mi 2 tabletki. W weekend wypadł mi wyjazd i chciałabym przesunąć okres żeby zaczął się w niedziele 15 , a nie tak jak planowo 11. Biorę tabletki kontracept .
Teraz pytanie czy spokojnie mogę dodatkowo z nowego opakowania do soboty brać tabletki i potem 7 dni odstawienia ? Czy w tym wypadku muszę dokupić kolejne opakowanie żeby brać tabletki przez 21 dni ? Czy 17 tyle ile mi tabletek zostanie ?
To trochę poplątane , ale mam nadzieje ,że mimo wszystko ktoś z tej plątaniny ogarnie o co mi chodzi i poradzi : )
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zmiana dnia wystąpienia krwawienia może nastąpić poprzez skrócenie czasu przyjmowania, nigdy wydłużania. Czyli nie wolno wziąć 2 tabletek z kolejnego opakowania i przerwać. Można natomiast brać "ciągiem" 2 pełne opakowania - w wyjątkowych sytuacjach jak np. długa podróż itp. Najlepiej, oczywiście, skonsultować sprawę z ginekologiem, nawet telefonicznie.
http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/mrp/ulotka/2012-08-06_pil_kontracept_20_06_2012.pdf

tu masz wszystko

porównaj ze swoja ulotką z opakowania
po prostu nie robisz przerwy tylko zaczynasz kolejne opakowanie i bierzesz je do końca. potem robisz przerwę.

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie USG piersi w cywilizowanych warunkach? (42 odpowiedzi)

Chodzi mi o taki gabinet, gdzie lekarz będzie wyrozumiały dla pacjentki, która się wstydzi....

Środki na przedwczesny wytrysk (9 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

Dobry ginekolog! (174 odpowiedzi)

Zna ktoś jakiegoś dobrego ginekologa-położnika w Gdańsku?Może być gabinet prywatny. ;)

do góry