Widok

Przewóz rowerów w SKM

Drodzy rowerzyści podróżujący SKM. Na pewno zauważyliście wieszaki na rowery w wagonach. Z szacunku do współpasażerów nie blokujcie całego wagonu, używajcie dedykowanych do tego wieszaków. Zwłaszcza w godzinach szczytu.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to się nazywa zabieranie przestrzeni dla pasażerów

rowerzysta z bagażem ważniejszy niż zwykły pasażer - po co są budowane ścieżki rowerowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przedział dla rowerów jest dla rowerów i rowerzystów, dla wszystkich innych są pozostałe wagony! Poczytaj regulamin. Nie mieścisz się to jedź następną skm. :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jak

Jak ja kobieta 150 mam powiesić rower, albo zdjąć
No nie dam rady, nie każdy ma 170
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie, ja mam niecałe 160 cm wzrostu, a rower waży z 13/14kg, o ile znoszenie czy wnoszenie go po schodach jeszcze jest ok, tak wieszanie roweru na tych hakach jest dla mnie za ciężkie, jeśli mogę to proszę kogoś o pomoc, ale jeśli nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc to po prostu stawiam go normalnie. Druga sprawa to wieszanie czy ściąganie roweru z haka jest często bardziej kłopotliwe, bo trzeba uważać, żeby przez przypadek kogoś nie uderzyć, dlatego nawet nie wieszanie roweru robi mniej zamieszania.
Pomijam już fakt, że te haki w skm są często nieprzystosowane do wieszania roweru.
Poza tym, skoro są wagony zezwalające na przewóz rowerów w wyznaczonych miejscach to inni pasażerowie nie powinni się tam znajdować, bo mają wiele innych wagonów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chętnie bym powiesił

A cóż począć gdy wieszak jest wolny ale pod nim jest składany fotel i ludzie nie chcą zejść?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak masz rower elektryczny to po co jedziesz skm? Nie hejtuje, pytam po prostu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie każdy rower można zawiesić na wieszaku. Koło 29 cali nie wchodzi a rower elektryczny jest zbyt cieżki. A dotego niektóre wieszaki są razem z konstrukcją siedzeń co zajmują pasażerowie i nie chcą ich opuścić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ech

te wieszaki bardziej przeszkadzają niż pomagają - trudno koło nich przejść, zdjąć rower gdy chce się wysiąść, itp.

lepiej stawiać rowery równolegle do jazdy - łatwiej się je wtedy przestawia, bez przeszkadzania innym.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A podszedłeś i poprosiłeś żeby to zrobili? Czy żale wylewasz w necie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe, kto ma tyle krzepy, żeby rower na nich zawisić.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biket na rower

Przewóz rowerów za darmo w dobie Mevo, hulajnóg? Kup bilet na rower albo wsiadaj i jedź! Jeden rower zabiera miejsce dla trzech pasażerów...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 24

Jeśli nie można roweru zawiesić na wieszak to znaczy że jest za dużo osób w wagonie Co oznacza że nie ma miejsca dla przewozu roweru. !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 23

Widzę że cię głowa rozbolała od stania w korku

Idź już odpocząć, już nie stoisz w korku. Nie cisnieniuj się
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy dla kogoś zabrakło miejsca? Ktoś nie mógł wsiąść?

Odwracasz kota ogonem, hipokryto.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

To może niech nie wsiada do SKM? Albo poprosi kogoś o pomoc, tzn. kierownika pociągu bo wiadomo, że współpasażerowie nie będą do tego chętni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Niestety ale często tak jest że ludzie blokują dojście na powieszenie roweru

i właśnie tak się tam zawsze pchają i się rozsiądą że szkoda gadać
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry