Widok
Przewóz rowerów w SKM
Drodzy rowerzyści podróżujący SKM. Na pewno zauważyliście wieszaki na rowery w wagonach. Z szacunku do współpasażerów nie blokujcie całego wagonu, używajcie dedykowanych do tego wieszaków. Zwłaszcza w godzinach szczytu.
więcej
więcej
A jak jest więcej rowerów niż wieszaków?)
Nie mniej uważam że miłośnicy dwóch pedałów co zawsze warczą tak na wszystkich zmotoryzowanych twierdząc że smrodzą informuję że SMK jedzie na prąd a prąd tam jest z wyngla więc też smród:) Wnioskuje abyście nie robili podwójnej moralności i jeździli tylko rowerami i nie będzie problemu w SKM!
Bełkotem to jest Wasze eko poprawność.
Nie zabijać zwierząt......A buty nosisz ze skóry, nie jeść jajek a batoniki energetyczne na rowerku jesz..... Nie jeździć niczym co jest na benzynę ropę i prąd a jak pada to siadasz w SKM...... , ładujesz telefon , podgrzewasz wodę na herbatę.
Jesteście tacy ECO to do borów tucholskich na go i tam żyć!
Jesteście tacy ECO to do borów tucholskich na go i tam żyć!
Odpowiadam na twoje pytanie
Jedno miejsce parkingowe razem z drogą dojazdu zajmuje tyle co 24 rowery (można te dane łatwo w necie wyklikać w appkach do projektowania parkingow). To tylko parking, nie porównuję kosztu budowy wielopasmowej jezdni, świateł, wiaduktów etc. Jeden rowerzysta w skm zajmuje tyle miejsca co dwóch - trzech pasażerów. Wnioski potrafi wyciągnąć dziecko z podstawówki wiec zakładam, że samodzielnie dasz radę.
dokładnie, ja mam niecałe 160 cm wzrostu, a rower waży z 13/14kg, o ile znoszenie czy wnoszenie go po schodach jeszcze jest ok, tak wieszanie roweru na tych hakach jest dla mnie za ciężkie, jeśli mogę to proszę kogoś o pomoc, ale jeśli nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc to po prostu stawiam go normalnie. Druga sprawa to wieszanie czy ściąganie roweru z haka jest często bardziej kłopotliwe, bo trzeba uważać, żeby przez przypadek kogoś nie uderzyć, dlatego nawet nie wieszanie roweru robi mniej zamieszania.
Pomijam już fakt, że te haki w skm są często nieprzystosowane do wieszania roweru.
Poza tym, skoro są wagony zezwalające na przewóz rowerów w wyznaczonych miejscach to inni pasażerowie nie powinni się tam znajdować, bo mają wiele innych wagonów.
Pomijam już fakt, że te haki w skm są często nieprzystosowane do wieszania roweru.
Poza tym, skoro są wagony zezwalające na przewóz rowerów w wyznaczonych miejscach to inni pasażerowie nie powinni się tam znajdować, bo mają wiele innych wagonów.
2 długie wagony
W pociągu są 2 długie wagony,a 1)Wy pasażerowie często zajmujecie miejsca przeznaczone do wieszania rowerów i stoicie po obu stronach wyjścia przy drzwiach.
2) te wieszaki są niebezpieczne i niszczą koła
3)sama jestem zapaloną rowerzystką i zawsze(cały rok) jeżdżę w drogę powrotną do domu rowerem,ale rano kiedy człowiek idzie do pracy na 5 tą rano i ma do pokonania 20 km to szkoda mi każdej minuty snu.
2) te wieszaki są niebezpieczne i niszczą koła
3)sama jestem zapaloną rowerzystką i zawsze(cały rok) jeżdżę w drogę powrotną do domu rowerem,ale rano kiedy człowiek idzie do pracy na 5 tą rano i ma do pokonania 20 km to szkoda mi każdej minuty snu.