Widok
Na tym forum jak zwykle sami eksperci, znawcy prawa budowlanego. Zanim zaczniecie pisać donosy na sąsiadów wbijcie sobie do makówek że zgodnie ze znowelizowanym w 2015 roku prawem budowlanym wiaty do 50m2 nie są obiektami budowlanymi a co za tym idzie nie dotyczą ich ŻADNE rygory budowlane. Wiatę do 50m2 każdy ma prawo postawić na swoim terenie bez zgłaszania, nie wspominając już o występowaniu o zgodę budowlaną, Nie dotyczą ich również żadne ograniczenia budowlane takie jak odległość od drogi, płotu, sąsiada itp. Może warto najpierw zdobyć trochę wiedzy a nie od razu robić z siebie błazna.
Tłumaczę ci że żaden przepis nie określa aby wiata nie mogła posiadać ścian. Gdzie mam to napisane? To że tobie się tak wydaje nie oznacza że takie są przepisy. Jak mi podeślesz link do jakiejś oficjalnej strony gdzie będzie zdefiniowane iż obecnie obowiązujące przepisy prawa budowlanego stanowią iż wiata nie może posiadać ścian to stawiam dobrą flaszkę. Skoro tobie google nie szwankuje to znajdź przepis mówiący że wiata ze ścianą traktowana jest jak budynek. Jakie przepisy ppoż?? Jakie warunki zagospodarowania??? To weź i je zacytuj.
Na ulicach Jeziorna, Strumykowa i Potokowa mają mieszkańcy postawionych pełno pseudo wiat. Pseudo, bo ściany są z boku, dach wysoki i skośny jak u górali a i bramy maja powstawiane elektryczne. Zero odstepu od płotu sąsiada, a sasiad podobnie. Czyli co stawiać można a przepisy przepisami ? Jak dla mnie to są dobudowane garaże a ze ktoś nazywa to wiata hhmmm inspektora chyba mieli wariata.
Garaż 5 głęboki x7 szeroki spokojnie dwa auta wejsda. 3.5m na auto to minimalna szer żeby pasażer zdołał wyjść z auta.
Sam mam ale blaszak 6x4 z czego 6m to głębokość a 4 szer na jedno auto jest - sam akurat węższego bym nie kupił a z długości mam jeszcze 1.5m luzu 0.5m z przodu auta i z 1m z tyłu.
Polecam zastanowić się nad garażem akrylowym:
https://blaszaki.com/
Daje tutaj namiar na producenta takich garaży. Garaże są dobrej jakości, postawisz w jeden dzień. Poza tym możęsz wybierać spośród bardzo dużej palety kolorów i dzieki temu dopasujesz sobie odcień do elewacji domu.
Sam mam ale blaszak 6x4 z czego 6m to głębokość a 4 szer na jedno auto jest - sam akurat węższego bym nie kupił a z długości mam jeszcze 1.5m luzu 0.5m z przodu auta i z 1m z tyłu.
Polecam zastanowić się nad garażem akrylowym:
https://blaszaki.com/
Daje tutaj namiar na producenta takich garaży. Garaże są dobrej jakości, postawisz w jeden dzień. Poza tym możęsz wybierać spośród bardzo dużej palety kolorów i dzieki temu dopasujesz sobie odcień do elewacji domu.