Widok

Pszenna, Księżycowa

Witam,
Czy moze ktos wiadomo czy kiedykolwiek bedzie wybudowana normalna nawierzchnia z chodnikiem na ulicy Ksiezycowej i Pszennej? Powstaja tam ogromne osiedla i wkrotce wzrosnie ruch samochodowy i pieszy. Chyba nie ma co czekac az zrobi sie jatka? Jakies pomysly jak przyspieszyc te sprawy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Żeby położyć asfalt i chodniki powinna być w drodze ułożona cała infrastruktura techniczna czyli: wodociąg, kanalizacja, energetyka, deszczówka, kabel światłowodowy itd. W przeciwnym razie byłyby utopione pieniądze, bo przy każdej realizacji którejś ww inwestycji droga byłaby zdewastowana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze i tak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze niedawno polowa Ksiezycowej wygladala zupelnie tak samo. Czyli adekwatnie do nazwy. Ja dalej upieram sie, ze nalezaloby walczyc, aby glowne drogi mialy normalny asfalt i chodniki (obowiazkowo) a plyty mozna przekladac na inne drogi. Wszyscy by zyskali.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapewne chodziło o PIT, z którego 37% trafia do budżetu gminy w której jest się zameldowanym (ew. którą wskaże się jako miejsce zamieszkania w rocznej deklaracji PIT). To tak naprawdę główne źródło dochodów gminy, dlatego bardzo ważne jest aby o tym wiedzieć/pamiętać
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli porażką są płyty na Księżycowej to tak, zazdroszczę jak cholera
jeśli ktoś chce się przekonać, polecam przez kilka miesięcy dojazd do Lotniczej co najmniej przez połowę Rolniczej
Empiryzm otwiera oczy na wiele spraw ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle jednak, ze warto meczyc urzad i walczyc o cos lepszego. Plyty mozna wykorzystac i przelozyc na inne drogi. Na glownych drogach chodniki powinny byc obowiazkowe.
Sa to jedne z glownych drog w tej czesci Banina. Czyli jest wzmozony ruch samochodowy i pieszy. Chodniki przydalyby sie dla bezpieczenstwa pieszych. Na lokalnych bocznych drogach ruch jest duzo mniejszy. Poza tym te plyty moglyby zostac przeniesione na lokalne drogi, a te glowne powinny miec normalna nawierzchnie, z progami spowalniajacym oraz chodnikami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co ma meldunek do podatku ? nie jestem zameldowana w Baninie i nigdy nie będę , ale podatek gruntowy płacę , więc o jakich podatkach piszesz, bo może o czymś nie wiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie mieszkam w szeregach, a po drugiej stronie Banina. Poruszając temat dróg, kanalizy i oświetlenia nie chodziło mi o to czy Ty daną rzecz masz, tylko o pierwszeństwo, które uwazasz, że powinieneś mieć.
"Polak Polakowi to nawet porażki zazdrości".
Księżycowa pozostanie w płytach na lata (pomimo tego, że jej plan budowy obchodzi już dziesięciolecie).
Powód dlaczego ten projekt powstał jest banalny: w 2006 to była jedyna droga zbiorcza w okolicy. Rolniczą i Pszenną jeździli nieliczni rolnicy traktorami (jak było sucho).
Ale nadal jest to jedyna droga z kanalizacją sanitarną zabudowana już na większości odcinka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na ten rok tylko okolica szkoly co oczywiscie jest mega wazne i ma max prio ze wzgl na bezpieczenstwo dzieci. Marne szanse na cokolwiek poza w tym roku.
Tak a'propos:
Czy ktoś widział gdzieś chociażby projekt budżetu Gminy Żukowo na 2015 rok? Zazwyczaj o tej porze już był dostępny na ich stronach w BIP, ale teraz nic tam nie widzę...

Może są jakieś bajońskie sumy na drogi w Baninie przeznaczone i niepotrzebna ta dyskusja ;) Choć sam w to nie wierzę...
xx no częściowo już Pszenną oświetlili ale za mało tych latarni.
Co do płyt to kilka lat temu były kładzione na wysokości blaszaka, chyba ok 200 zł od domu o ile dobrze pamietam a ile robocizna to nie wiem bo to gmina kładła - maszyny ,żwir, robocizna.Trzeba by dopytać w gminie.
no tak jako jedyny odprowadza podatek w tej wsi, śmiech a tak na marginesie to jakby ludzie sie meldowali to w naszej gminie to więcej podatków by wpływało i kasy jest więcej.
Bez napinki bo to nie służy nikomu.
Drogi są potrzebne nam wszystkim a mam wrażenie ,że gmina wilka łaskę nam robi. Tak jest od lat - średniowiecze. Trzeba stale jest nowy burmistrz może coś się zmieni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja nie mieszkam w szeregu przy przennej, ale jestem za oświetleniem w pierwszej kolejności tej ulicy.

A tak na marginesie jaki był koszt zakupu i samego położenia płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
spytam tylko o jedno: jakie $%#%$#$% za darmo?? do gminy w tym roku sam jeden odprowadziłem więcej podatku niż gmina zamierza się dołożyć do sygnalizacji na lotniczej/borowieckiej więc troszeczkę sobie wypraszam tego typu komentarze.
w ogóle nic nie zrozumiałeś, ja właśnie NIE MAM płyt i dlatego uważam że powinienem mieć je szybciej (tak, właśnie na ROLNICZEJ) niż ty asfalt na Księżycowej
bez odbioru
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wytłumaczę .Piszę o roszczeniach w sensie-W JEDNOŚCI SIŁA. Plyty na Ksieżycowej do połowy były kładzione jak jeszcze nie było nowych osiedli , sami się składaliśmy .A Wam wszystko za darmo dawac trzeba, nie obrażaj ludzi i nie napinaj sie tak. Pisz pisma do gminy, przyjdz na zebrania tak jak wielu mieszkańców i dopiero wtedy pisz madrości zza kompa. Sądzisz ,że inni nie chcą miec oswietlenia czy dróg tylko pytam dlaczego macie mieć pierwszeństwo bo co bo w szeregu mieszkasz i tak masz lepiej bo Ci developer płyty położył.Są ulice typu Tuchomska, Rolnicza. Jodłowa, Złota że strach jechać takie dziury.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
sąsiadka, kobieto przeczytaj raz jeszcze ale ze zrozumieniem!
I jeszcze jedno na mojej ulicy jest kanaliza, koszt przyłącza wynosił 2.500 zł, firma z Glincza wykonywała mieszkańcom przyłącze tym co chcieli nikt za darmo mi nie zrobił , niektórzy sąsiedzi pozostawili szamba.
na kij ci ta ulica
pierwsza pszenna dlatego, że jest najbardziej ruchliwa ze wszystkich lokalnych (osiedlowych dróg). Zrobili część lamp, więc zanim zaczną rozgrzebywać w innym miejscu powinni dokończyć to co zaczęli!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry