Widok

Pszenna, Księżycowa

Witam,
Czy moze ktos wiadomo czy kiedykolwiek bedzie wybudowana normalna nawierzchnia z chodnikiem na ulicy Ksiezycowej i Pszennej? Powstaja tam ogromne osiedla i wkrotce wzrosnie ruch samochodowy i pieszy. Chyba nie ma co czekac az zrobi sie jatka? Jakies pomysly jak przyspieszyc te sprawy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeszcze odnośnie budżetu 2015:
Na budowę ul Tuchomskiej i Borowieckiej był już 1 mln zł w budżecie 2014, ale jak wiemy nie zostało to zrealizowane. Kwota na 2015 to więc raczej rolowanie tego, co było już zabudżetowane wcześniej.

Uważam że pomysł ~as wart jest rozważenia, ale raczej oświetlenie niż kanalizacja. Nie wiemy jednak jaka będzie kwota funduszu sołeckiego na kolejny rok i nie sądzę, aby za środki z funduszu 2014 roku (142 tys. zł) udało się w pełni zrealizować zadanie stworzenia obiektu rekreacyjno-sportowego (przy Księżycowej).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Deweloper nie prowadzi działalności zarobkowej? Ciekawa teoria.
Reszty wpisu nie rozumiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przydałoby się porządne oświetlenie przejść dla pieszych. Te obecne jest koszmarne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale bełkot -
Deweloper ciągnie kase od klientów i powinen przy odruchach samozachowawczych budować infrastrukture przylegającą tak robi cały świat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszcie do samego burmistrza,dzwońcie o dokończenie oświetlenia na Pszennej,tylko w taki sposób coś osiągniemy! Już raz udowodnilismy że potrafimy! Niech skoryguja budżet o kolejnych kilka lamp do lotniczej.Czy ktoś już może orientował się w temacie? Uchwalenie budżetu miało być 30-go..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja piszę o końcowym użytkowniku, który zawsze i wszędzie (za wyjątkiem Korei Północnej, Kuby, Białorusi i im podobnych bytów) finansuje każdą inwestycję. Ty o deweloperze... Cóż, jak widać, nie zrozumiałeś całego wpisu, a nie tylko reszty. Ale nie martw się, nie jesteś sam. Z badań PISA i OECD wynika, że około 70% Polaków to mniej lub bardziej zaawansowani wtórni analfabeci. Miłego dnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sorki ~swiatlo, nie chcący dałem -, mówił być+ ale przesunął mi się ekran w fonie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Deweloper za zgoda gminy czy powiatu stawia osiedle, ktore wygeneruje b. duzy ruch samochodow i pieszych, czyli de facto pogarsza warunki zyciowe poprzednim mieszkancom, jesli sie nie ma wymagan co do infrastruktury. Zapewniam, ze inny jest ruch, gdyby na tym samym terenie wybudowali kilkanascie domkow jednorodzinnych, a inny gdy stawiaja domy wielorodzinne i szeregowce.
Wniosek z twojej wypowiedzi, ze nikt nie jest odpowiedzialny - deweloper nie, gmina nie, ludzie nie. Czyli zycie w blocie ok, akceptowalne, droga jak za czasow panszczyzny ok, super.
Tu naprawde nikt nikomu prezentu by nie robil. Deweloper nikomu prezentu nie robi budujac osiedle, tylko zarabia.
W warunkach pozwolenia na taka budowe wielorodzinna powinno byc zrobienie drogi wraz chodnikami. To powinno byc oczywiste i wkalkulowane w koszty i tyle.
Na ta chwile pozostaje walczyc o oznakowanie skrzyzowan jako rownorzednych. Powinno to spowolnic ruch.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Całe szczęście że się wytlumaczyles. Nie rób tak więcej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,czy coś wiadomo o budżecie po spotkaniu Rady 30stycznia?
http://radabanino.pl/informacje/322-v-sesja-rady-miejskiej-budzet-uchwalony

Wersji .pdf jeszcze na stronach BIP nie ma
Przeczytałem i cytuję na co oczywiście zabraknie...

Rozumiem, że na kilka dodatkowych kursów 126 pieniędzy nadal zabrakło...
Przyjmując, że 126 to autobus ZTM, a więc cena za każdy kilometr jest taka sama jak w Gdańsku ( 8,77 PLN/km - http://www.gdansk.pl/cennik ), a z Banina do ostatniego przystanku w Żukowie jest 10 km, każdy taki kurs to ~175 zł, zatem dodatkowe 5 kursów każdego dnia w tygodniu (w tym także w weekendy) wyniosło by raptem 64021zł za cały rok. To chyba nie tak dużo, a ponad pół Banina, oraz wszyscy na drodze Dąbrowa-Miszewo-Żukowo zyskali by dogodne połączenie z Gdańskiem... a za drugie tyle można by pokryć wszystkie kursy w tygodniu i co drugi w weekendy.

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry