Widok

Pytanie do pań - hand made, druty.

Hej moje drogie

Mam prośbę-pytanie, czy umiecie robić na drutach i gdzie się tego nauczyłyście. Mam teraz więcej czasu i chciałam potworzyć coś dla pokoju dziecka, do kuchni. Miałam kiedyś na technice takie zajęcia, ale to tyle lat temu nie pamiętam. Jak uczyłyście się takiego rzemiosła?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, moja babcia mnie nauczyła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama uczyła mnie gdy byłam nastolatką.
Interesowało mnie kiedy dziergała i szydełkowała.
W Ciąży dziergałam narzutkę i szaliki :)
Mnie uczyła Babcia i na zajęciach ZPT, ale zapomniałam.
Na you toube jest dużo filmików krok po kroku i warto poszukać takich dla początkujących i brać się za proste rzeczy, aby "rękę wyrobić" potem już w trudniejsze rzeczy wchodzić. Szkoda, że czasu mi brak..... zrobiłam na razie czepeczki dla dzieci "sówki" na szydełku i szaliki na drutach
Mnie mama douczała, ale też były zajęcia w szkole. Pewnie są filmiki w intrenecie. Ja znam blogi http://szydelkowe-chwile.pl/simple-stylish-robotki-na-drutach/ , bo się tym interesuję jeśli chcesz przypomnieć to spróbuj z szalikiem, jest prosty do zrobienia.

Inne tematy z forum Kobieta

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (88 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Zmarszczki na czole (129 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...

do góry