Widok

Pytanie do wszystkich Pań.

Czy Wy też tak cierpicie w trakcie pierwszego dnia miesiączki?
Ja nie mogę nic jeść, zwijam się z bólu,wymiotuję i ogólnie nie nadaję sie do niczego. Z popularnych przeciwbólowych tabletek nic na mnie nie działa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To idz do porządnego gina, kiedyś też tak cieriałam i dostałam leki przeciwbólowe na receptę to raz, i jednocześnie na uregulowanie miesiączek to dwa. Po pierwszym porodzie wszystko naprawiło się samo.

Ważne aby trafić na lekarza który nie oleje sprawy i zleci też badania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiesz, byłam ale gin stwierdził ''taka Pani uroda, po pierwszym dziecku Pani przejdzie''. Mam 21 lat, wq mnie nie pora na dzieci. Zastanawiam się nad pójściem do gina prywatnie, bo to co się ze mną dzieje to jakaś masakra.
Raz mam takie sobie krwawienie, a nastepnie coś co można określić rzezią.
Do tego dzisiaj dostałam okres, po 24dniach cyklu (zdarzają sie u mnie przesunięcia 2-3tygodniowe)
taaa też kiedyś usłyszałam, że taka moja uroda i też w wieku 19-20 lat tak strasznie cierpiałam aż faktycznie poszłam do PRAWDZIWEGO lekarza który mi pomógł, nie pamiętam jakie robiłam wtedy badania i jakie leki dostałam ale jakieś 3-5 miesięcy trwało badanie się i leczenie , póżniej na próbę było odstawienie wszystkiego i okazało się ok, a pierwsze dziecko urodziłam jak miałam lat.
Trzeba dobrze trafić na lekarza, tylko idąc prywatnie licz się z tym, że za badania musisz też płacić, a z tego co pamiętam troszkę tego było
Wychodzę z założenia,że na własne zdrowie nie ma co żałować kasy.
Pozdrawiam obolała z łóżka.
też wychodzę z tego założenia,
Polecam lekarzy z pro-Feminy
Pozdrawiam
Zdecydowanie zmień ginekologa... mamy 21 wiek i tłumaczenie że przejdzie po ciąży to zabobon z innej epoki:( Moja córka miała bardzo podobne objawy i lekarka zaproponowała jej na wyregulowanie hormonów pigułki antykoncepcyjne! Polecam dr. Małgorzata Lenczowska - Wężyk wizyta prywatna kosztuje 100 zł z badaniem i usg:)
I co z tego, że XXI wiek, skoro to prawda, ze po porodzie bóle miesiączkowe mijają?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
polecam pójść do lekarza pierwszgo kontaktu i poprosić o przepisanie proszku rozkurczowego, któy nazywa sie Nimesil. ten lek działa cuda, ból mija od razu. cena też w sam raz. polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem mile zaskoczona wszelkimi poradami. Kobitki jesteście kochane.
Co do Nimesilu na pewno skorzystam. :)
Nimesil dziala cuda!
pierwszego dnia zawsze bardzo cierpiałam... zdarzały się omdlenia...
a nimesil - 30 min i spokój
image
Dziewczynki ja również miałam duzy problem z dlugimi i bolesnymi miesiaczkami .Praktycznie od konca liceum, przez cale studia. Przez pierwsze 3 dni okresu praktycznie skręcałam się z bołu. Tabletki przeciwbolowe wprawdzie troche pomagały ale nie na tyle aby uśmierzyć cały ból :(
Okazało się,ze był to problem nieuregulowanej gospodarki hormonalnej. Wybrałam sie do ginekolora endokrynologa ( konkretnie chodziłam do pani Agnieszki Kowalewskiej Włas) i zleciła mi odpowiednie badania.Potem bylo leczenie. Obecnie hormony są na odpowiednim poziomie i bolesne miesiaczki ustapily.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nimesil nie jest lekiem rozkurczowym, tylko przeciwbólowym i przeciwzapalnym,stosowanym głównie na kości i stawy, ale działa też na bóle miesiączkowe.
A wizyta u dobrego ginekologa-endokrynologa konieczna i najprawdopodobniej regulacja hormonalna.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (26 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

Nudny seks w długim związku (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

do góry