Widok
Dzięki za odpowiedzi!
A macie doświadczenie jak się sprawuje ten z bazą i ten mocowany pasami? Jakie są plusy isofixu oprócz tego, że jest chyba wygodniejszy. Jak czytałam instrukcję mocowania na pasy to wydaje mi się skomplikowane. Czy przed zakupem fotelika przymierzaliście go do własnego samochodu, czy była w ogóle taka możliwość?
A macie doświadczenie jak się sprawuje ten z bazą i ten mocowany pasami? Jakie są plusy isofixu oprócz tego, że jest chyba wygodniejszy. Jak czytałam instrukcję mocowania na pasy to wydaje mi się skomplikowane. Czy przed zakupem fotelika przymierzaliście go do własnego samochodu, czy była w ogóle taka możliwość?
Ola różnica jest np. że fotelika nie przypinasz za każdym razem pasami tylko wpinasz w bazę i już, trwa to ułamek sekundy. Fotelik montowany pasami to trochę kombinacji ale da się przyzwyczaić :) Do tego fotelik w bazie zamontowany jest bardzo sztywno i nie ma takich luzów szczególnie na boki jak to jest w przypadku montowania fotelika tylko pasami. My nie przymierzaliśmy do auta wcześniej ale pasuje znakomicie. W Mama i Ja można dopasować bazę i fotelik bez problemu.