Widok

RENOMA!!!!

Każdy wie, która to firma... Tak, to ci panowie, których spotykaliśmy niegdyś w SKM, sprawdzających bileciki :/ No tak, najgorsze jest to, że owi panowie, jak ich nazwałam, za każdym spotkaniem budzą we mnie lęk, pomimo tego, źe trzymam się regulaminu i nigdy nie jeżdżę na przysłowiową "gapę".
Od jakiegoś czasu możemy na nich się nadziać w ZKM i to już moim zdaniem przesada.
I co? I spotkałam takiego przedsawiciela Renomy w tramwaju, pan z przyjemnością wypisał mi mandacik, chociaż miałam ze sobą kilka biletów przekraczających watrość całodobowego. Nie jestem z Gdańska i naprawde nie wiedziałam, że takie bilety nie mogą być uznane za całodobowy.
I tu zaczynam sie zastanawiać... Do kogo mam się odwoływać? Do Renomy , czy ZKM, skoro po godzinie 20tej nie zdołałam nabyć biletu całodobowego, bo motorniczy sprzedaje wyłącznie karnety!!! Gdzie sprawiedliwość? Człowiek nie mając pieniędzy, stara się życ jaknajoszczędniej, a tu jak na złość okazuje się, że ZKM nam tego nie umożliwia!!! Podobnie jest z autobusami nocnymi, kiedy to możesz nimi podróżować jedynie posiadając bilet całodobowy, którego oczywiście wieczorem nie dostaniesz (!!!), bądź bilet nocny, ale i tu jest problem, bo kierowca- jak już pisałam- ma w sprzedaży jedynie karnety!!!

Co zrobić, by to zmienić? Kto zna na to sposób?
Odezwijcie się, z chęcią zapoznam się z opiniami wszystkich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
racja, kazdy wie co to za firma i ze chodzi o kase
przede wszystkim mozesz odwolac sie od mandatu, niestety jednak sadze, ze bezskutecznie, poniewaz korzystajac z uslug ZKM akceptujesz regulamin, ktory w kazdym pojezdzie sie znajduje. co do przejazdu nocnego - nie musisz miec biletu calodziennego, karnet kupiony u kierowcy jest wazny do 30 minut - sam korzystalem. calodobowe bilety mozna laczyc tylko z calodobowych-ulgowych. rzekomo ludzie zbierali bilety i laczyli w calodobowy. paranoja
praw mozesz dochodzic tylko przed sadem
w/g mnie istnieje szansa, ze wygrasz, na pewno w ktoryms miejcu lamia kodeks cywilny
wazna informacja - tzw. "madnat" wystawiony przez renome, czy inna dowolna firme w kraju nie jest madatem karnym w swietlepolskiego prawa, a jedynie oplata dodatkowa za przejazd bez waznego biletu
roznica polega na tym, ze dana firma ma rok czasu na jego sciagniecie
przy naszym biurokratyzmie jest spora szansa, ze sie nie wyrobia

powodzenia
jurek
http://www.zkm.pl/visualsys/indexht.php?index=19
do góry