Widok
ROMANTYCZNE MIEJSCE ŚLUBU !
Witam serdecznie!
Zaczynam działać na forum:-)w tym roku biorę ślub cywilny i szukam romantycznego i oryginalnego miejsca na TO wydarzenie. Mój narzeczony jest związany z morzem. My odnaleźlismy siebie w Sopocie:-) Dlatego z sentymentu chcemy wziąć ślub w okolicach naszego morza, wybrzeże Bałtyku (Gdynia, Sopot). Najlepiej byłoby zorganizować TĄ wielką chwilę na prywatnym miejscu, ponieważ nie wiąże się to z dodatkowymi kłopotliwymi pozwoleniami. Dziś podziwialismy widok z Góry Kamiennej i robi wrażenie! (ale to teren należący do Miasta). Muszę wziąć również pod uwagę pogodę (sierpień-wrzesień 2007) i pomysleć o ewentualnym zadaszeniu. najważniejsze jest jednak miejsce. Może ktos z Was zna odpowiednie na naszą uroczystość?? Słyszałam, że ludzie organizują sluby na plaży..
Pozdrawiam!
Emi
Zaczynam działać na forum:-)w tym roku biorę ślub cywilny i szukam romantycznego i oryginalnego miejsca na TO wydarzenie. Mój narzeczony jest związany z morzem. My odnaleźlismy siebie w Sopocie:-) Dlatego z sentymentu chcemy wziąć ślub w okolicach naszego morza, wybrzeże Bałtyku (Gdynia, Sopot). Najlepiej byłoby zorganizować TĄ wielką chwilę na prywatnym miejscu, ponieważ nie wiąże się to z dodatkowymi kłopotliwymi pozwoleniami. Dziś podziwialismy widok z Góry Kamiennej i robi wrażenie! (ale to teren należący do Miasta). Muszę wziąć również pod uwagę pogodę (sierpień-wrzesień 2007) i pomysleć o ewentualnym zadaszeniu. najważniejsze jest jednak miejsce. Może ktos z Was zna odpowiednie na naszą uroczystość?? Słyszałam, że ludzie organizują sluby na plaży..
Pozdrawiam!
Emi
jesli chcesz komus zaplacic za organizacje wesela na plazy to ja mam namiary na bardzo sympatyzna babke
juz nie raz zalatwiala takie sluby wiec jest 'oblatana' co jak i gdzie
na zazwyczaj robi w sopocie gdzies na wysokosci kamiennego potoku
tam jest taka malutka goralska kapliczka
i ma jakiegos zaprzyjaznionego ksiadza z sopotu
wiec jak co to daj znac a dam tobie na te babeczke namiary :)
juz nie raz zalatwiala takie sluby wiec jest 'oblatana' co jak i gdzie
na zazwyczaj robi w sopocie gdzies na wysokosci kamiennego potoku
tam jest taka malutka goralska kapliczka
i ma jakiegos zaprzyjaznionego ksiadza z sopotu
wiec jak co to daj znac a dam tobie na te babeczke namiary :)
Mielno:
http://www.floryn.pl/OKWFloryn/wesele-florynek.html
http://www.floryn.pl/OKWFloryn/wesele-okw.html
Kołobrzeg:
http://www.palacbudzistowo.tp1.pl/
Gdańsk:
http://www.villa-pascal.com.pl/imprezy_okolicznosciowe.html
http://www.floryn.pl/OKWFloryn/wesele-florynek.html
http://www.floryn.pl/OKWFloryn/wesele-okw.html
Kołobrzeg:
http://www.palacbudzistowo.tp1.pl/
Gdańsk:
http://www.villa-pascal.com.pl/imprezy_okolicznosciowe.html
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
wklejam stary wątek
====
wesele z widokiem na morze
Autor: emu 13-08-2006 12:49 wyślij odpowiedź
Witam!
Poszukujemy sali, statku lub knajpy, czegoś co ładnie by wyglądało i najlepiej znajdowało się blisko morza. Bardzo prosimy o podpowiedzi:)
Re: wesele z widokiem na morze
Autor: anik21 13-08-2006 13:11 wyślij odpowiedź
ja ci dam podpowiedz :)
tam jest pieknie i masz z kamiennej gory widok na morze tylko drogo:)
http://www.rodizio.pl/kontakt.php
Autor: Ewa26 13-08-2006 15:17 wyślij odpowiedź
dokłądnie Rodizio widoki piekne, taniej o 20% jest w piatki
Autor: Pomarańczka 13-08-2006 15:19 wyślij odpowiedź
"Pod Aniołem" w Brzeźnie
... jeśli patrzy się razem w górę - niebo się przybliża ...
Autor: kasiulekk 13-08-2006 15:38 wyślij odpowiedź
'Róża wiatrów" Gdynia
Autor: kasiulekk 13-08-2006 15:41 wyślij odpowiedź
http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=69
Autor: donatella 13-08-2006 16:53 wyślij odpowiedź
Zamek Sobieski w Rzucewie, piękna okolica, park, schodzisz po schodkach i jesteś nad samym morzem :)
Autor: tin 13-08-2006 17:51 wyślij odpowiedź
Lival- Brzeźno, 8 m od plaży
Autor: wafelinka 13-08-2006 20:40 wyślij odpowiedź
Hotel Orle w Sobieszewie, w lesie i nad samym morzem
wafelinka
Autor: monika987 14-08-2006 11:16 wyślij odpowiedź
Restauracja "Bursztynia" w Pucku
www.bursztynia.pl
"Kochać, to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku."
Autor: E-Milka 14-08-2006 12:49 wyślij odpowiedź
Nautilius w Jelitkowie -ale max50- 60 osob,Moja kolezanka tam miala w lipcu i bardzo sobie chwalila
Autor: Pomarańczka 24-11-2006 10:43 wyślij odpowiedź
weselisko nad morzem
Autor: witch 17-01-2005 15:23 wyślij odpowiedź
:) po weekendowym przeglądzie mam smutne wieści - większość lokali nadmorskich nie urządza wesel w sesonie - czyli od czerwca do września nam odpada :( i jak ktoś się grzebał z "zaklepaniem" sali weselnej (tak jak ja na przykład) teraz nie będzie miał wielkiego pola do popisu.....
Ponoć weselni goście przeszkadzają gościom hotelowym w wypoczynku :)!!!i na odwrót :)!!! możecie zapomnieć o Rzemieślniku i Morisie w Jelitkowie, Lival w Brzeźnie też odpada :(
Co o tym sądzicie?
Re: weselisko nad morzem
Autor: meg1 17-01-2005 15:27 wyślij odpowiedź
witch,
a wiesz gdzie jest hotel Sopot??? na bItwy pod płowcami??? ja bede miała tam wesele 11 czerwca czyli w sezonie, aczkolwiek dodatkowy atut przemawiający na mopja korzyśc to to iz rezerwujemy ok 50 noclegów dla gosci, ale za to w dobrej cenie 30zł/os
Autor: witch 17-01-2005 15:47 wyślij odpowiedź
Hotelu Sopot osobiście nie odwiedzałam, ale kojarzę go i jest ładny! Też będe miala około 50 gości :) ale większość miejscowych :) więc problem z noclegiem u mnie odpada. Chodzi mi o sam fakt, że hotele nad morzem, szczególnie te prywatne) po prostu nie chcą organizować wesel latem, w najpopularniejszym czasie!!!!! bo im to przeszkadza!! Proponują np. wesele w maju ? :)
Autor: niuniab 17-01-2005 18:58 wyślij odpowiedź
Ja polecam restaurację "Hipodrom" w Sopocie, wprawdzie nie jest nad morzem, ale ma swój klimat.
Autor: nale 17-01-2005 21:48 wyślij odpowiedź
klimat ma to fakt i jest gdzie zaczerpnąc powietrza, ale ciasno, mało miejsca do tańców, jedzenie bardzo słabiutkie, a obsługa raczej kiepska. ja bym nie polecala, bylam tam na dwoch weselach. aha i jest strasznie goraco latem a daja sie otworzyc - nie pamietam - albo tylko gorne albo tylko dolne okna
Autor: Belle 17-01-2005 21:54 wyślij odpowiedź
W Sobieszewie hotele organizują, a to też nad morzem. Tyle że chyba już wszystko zajęte.
Autor: Tori 19-01-2005 09:00 wyślij odpowiedź
o..... nie mogę się zgodzić z negatywną opinią nt Hipodromu.
Całkowicie zgadzam się z NiuniąB i mogę polecić miejsce. Jest klimat. Jedzenie bardzo dobre i dziewczyny z obsługi b.miłe. Na 50 osób sala ok.
Dodatkowo, można wyjść przed lokal - są wiklinowe kosze, porozmawiać, zapalić itp. Moi goście byli zachwyceni :-)
Autor: witch 17-01-2005 21:58 wyślij odpowiedź
Hotele nad morzem dają sobie na luz na sezon !!!!!! mówię w większości !!
czerwiec - wrzesień out of order :) najpopularniejsze miesiące !
piękne słońce, plaża ,,,,,, byłoby miło ,,,,,,,, ;)
Niektóre hotele organizują wesela w piątki albo w niedziele ;) jak soboty sa pozajmowane.
cmok
Autor: Słoneczko 18-01-2005 10:57 wyślij odpowiedź
A może Rotunda w Sopocie, jest tuż nad molem, piękny widok (na morze i molo), ja miałam tam wesele na około 50 osób i byłam b. zadowolona, goście też, aha, miała w czerwcu tamtego roku.
pozdrawiam
Autor: shella 18-01-2005 12:57 wyślij odpowiedź
witch, jeśli chcesz nad możem to na Stogach jest jeden ośrodek, który organizuje wesela. Podaje Ci namiary: Dom wczasowy "Stogi". tel. 307-30-03, 307-30-81. info@dws.vpc.pl. Jest też strona: www.dws.vpc.pl. Tam masz zdjęcia itd. To jest w lesie przy morzu. Obok jest jeszcze Ośrodek Portus, tanio wychodzi wynajęcie sali, ale kucharkę musisz zatrudnić swoją. Cena konkurencyjna, ale nie wiem ile masz osób. Nie zdążyłam przeczytać... powodzenia :o)
Autor: witch 19-01-2005 09:03 wyślij odpowiedź
Bardzo ładna jest również willa pascal w brzeźnie - tylko w tej chwili wszystko dookoła jest rozkopane :) ale na lato może będzie droga.
====
wesele z widokiem na morze
Autor: emu 13-08-2006 12:49 wyślij odpowiedź
Witam!
Poszukujemy sali, statku lub knajpy, czegoś co ładnie by wyglądało i najlepiej znajdowało się blisko morza. Bardzo prosimy o podpowiedzi:)
Autor: anik21 13-08-2006 13:11 wyślij odpowiedź
ja ci dam podpowiedz :)
tam jest pieknie i masz z kamiennej gory widok na morze tylko drogo:)
http://www.rodizio.pl/kontakt.php
Autor: Ewa26 13-08-2006 15:17 wyślij odpowiedź
dokłądnie Rodizio widoki piekne, taniej o 20% jest w piatki
Autor: Pomarańczka 13-08-2006 15:19 wyślij odpowiedź
"Pod Aniołem" w Brzeźnie
... jeśli patrzy się razem w górę - niebo się przybliża ...
Autor: kasiulekk 13-08-2006 15:38 wyślij odpowiedź
'Róża wiatrów" Gdynia
Autor: kasiulekk 13-08-2006 15:41 wyślij odpowiedź
http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=69
Autor: donatella 13-08-2006 16:53 wyślij odpowiedź
Zamek Sobieski w Rzucewie, piękna okolica, park, schodzisz po schodkach i jesteś nad samym morzem :)
Autor: tin 13-08-2006 17:51 wyślij odpowiedź
Lival- Brzeźno, 8 m od plaży
Autor: wafelinka 13-08-2006 20:40 wyślij odpowiedź
Hotel Orle w Sobieszewie, w lesie i nad samym morzem
wafelinka
Autor: monika987 14-08-2006 11:16 wyślij odpowiedź
Restauracja "Bursztynia" w Pucku
www.bursztynia.pl
"Kochać, to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku."
Autor: E-Milka 14-08-2006 12:49 wyślij odpowiedź
Nautilius w Jelitkowie -ale max50- 60 osob,Moja kolezanka tam miala w lipcu i bardzo sobie chwalila
Autor: Pomarańczka 24-11-2006 10:43 wyślij odpowiedź
weselisko nad morzem
Autor: witch 17-01-2005 15:23 wyślij odpowiedź
:) po weekendowym przeglądzie mam smutne wieści - większość lokali nadmorskich nie urządza wesel w sesonie - czyli od czerwca do września nam odpada :( i jak ktoś się grzebał z "zaklepaniem" sali weselnej (tak jak ja na przykład) teraz nie będzie miał wielkiego pola do popisu.....
Ponoć weselni goście przeszkadzają gościom hotelowym w wypoczynku :)!!!i na odwrót :)!!! możecie zapomnieć o Rzemieślniku i Morisie w Jelitkowie, Lival w Brzeźnie też odpada :(
Co o tym sądzicie?
Autor: meg1 17-01-2005 15:27 wyślij odpowiedź
witch,
a wiesz gdzie jest hotel Sopot??? na bItwy pod płowcami??? ja bede miała tam wesele 11 czerwca czyli w sezonie, aczkolwiek dodatkowy atut przemawiający na mopja korzyśc to to iz rezerwujemy ok 50 noclegów dla gosci, ale za to w dobrej cenie 30zł/os
Autor: witch 17-01-2005 15:47 wyślij odpowiedź
Hotelu Sopot osobiście nie odwiedzałam, ale kojarzę go i jest ładny! Też będe miala około 50 gości :) ale większość miejscowych :) więc problem z noclegiem u mnie odpada. Chodzi mi o sam fakt, że hotele nad morzem, szczególnie te prywatne) po prostu nie chcą organizować wesel latem, w najpopularniejszym czasie!!!!! bo im to przeszkadza!! Proponują np. wesele w maju ? :)
Autor: niuniab 17-01-2005 18:58 wyślij odpowiedź
Ja polecam restaurację "Hipodrom" w Sopocie, wprawdzie nie jest nad morzem, ale ma swój klimat.
Autor: nale 17-01-2005 21:48 wyślij odpowiedź
klimat ma to fakt i jest gdzie zaczerpnąc powietrza, ale ciasno, mało miejsca do tańców, jedzenie bardzo słabiutkie, a obsługa raczej kiepska. ja bym nie polecala, bylam tam na dwoch weselach. aha i jest strasznie goraco latem a daja sie otworzyc - nie pamietam - albo tylko gorne albo tylko dolne okna
Autor: Belle 17-01-2005 21:54 wyślij odpowiedź
W Sobieszewie hotele organizują, a to też nad morzem. Tyle że chyba już wszystko zajęte.
Autor: Tori 19-01-2005 09:00 wyślij odpowiedź
o..... nie mogę się zgodzić z negatywną opinią nt Hipodromu.
Całkowicie zgadzam się z NiuniąB i mogę polecić miejsce. Jest klimat. Jedzenie bardzo dobre i dziewczyny z obsługi b.miłe. Na 50 osób sala ok.
Dodatkowo, można wyjść przed lokal - są wiklinowe kosze, porozmawiać, zapalić itp. Moi goście byli zachwyceni :-)
Autor: witch 17-01-2005 21:58 wyślij odpowiedź
Hotele nad morzem dają sobie na luz na sezon !!!!!! mówię w większości !!
czerwiec - wrzesień out of order :) najpopularniejsze miesiące !
piękne słońce, plaża ,,,,,, byłoby miło ,,,,,,,, ;)
Niektóre hotele organizują wesela w piątki albo w niedziele ;) jak soboty sa pozajmowane.
cmok
Autor: Słoneczko 18-01-2005 10:57 wyślij odpowiedź
A może Rotunda w Sopocie, jest tuż nad molem, piękny widok (na morze i molo), ja miałam tam wesele na około 50 osób i byłam b. zadowolona, goście też, aha, miała w czerwcu tamtego roku.
pozdrawiam
Autor: shella 18-01-2005 12:57 wyślij odpowiedź
witch, jeśli chcesz nad możem to na Stogach jest jeden ośrodek, który organizuje wesela. Podaje Ci namiary: Dom wczasowy "Stogi". tel. 307-30-03, 307-30-81. info@dws.vpc.pl. Jest też strona: www.dws.vpc.pl. Tam masz zdjęcia itd. To jest w lesie przy morzu. Obok jest jeszcze Ośrodek Portus, tanio wychodzi wynajęcie sali, ale kucharkę musisz zatrudnić swoją. Cena konkurencyjna, ale nie wiem ile masz osób. Nie zdążyłam przeczytać... powodzenia :o)
Autor: witch 19-01-2005 09:03 wyślij odpowiedź
Bardzo ładna jest również willa pascal w brzeźnie - tylko w tej chwili wszystko dookoła jest rozkopane :) ale na lato może będzie droga.