Widok

Rozładunek kontenerów-hamburg-ktoś coś wie???

pojawiła się firma QBA z Sandomierskiej i werbuje do portu w hamburgu.ktoś już z nimi jeździł bo ogloszenie już raz było na trojmiasto.pl.dajcie znać.pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nowi pracownicy piszcie jak sie wam pracuje to może i ja wróce na Gluckstad miasto szczescia.i czemu za chate az 350euro?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drodzy koledzy wsiadlem do autobusu w strone hamburga po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ze musze samemu dojechac na kwatere taxi koszt 22euro po wejsciu do zekomego hotelu sie przerazilem po 1
brak cieplej wody
pokoje 4 oobowe spanie na lozkach pientrowych oszczane materace
lazienka na korytarzu ja w serialu swiad wedlug kiepskich
wszedzie brud smrod i masakra a za to wszystko placisz 350euro plus kaucja 25euro u niemca za pokoj z lazienka wuchodzi jakies 200euro a za mieszkanie dwu pokojowe 500 plus oplaty jakies 700 euro
a zeby dostac slusznie zapracowne pieniadze trzeba dlugo prosic ogolnie nie polecam tej firmy i odradzam wszystkim wyjazd w to miejsce pracy pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ile smialkow od poniedzialku na Afrika str
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam przyjaciol jade lubie za darmo popracowac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zglos zglos ale gdzie bez jezyka Niemieckiego w Niemczech? ci co pracuja to ciesza sie ze beda mieli w dogodnych warunkach za co wrucic doPOLSKI oile knut im zaplaci a jak nie to telefon do przyjaciela
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
uważam, że to trzeba gdzieś zgłosić!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
1000 euro to nigdy na oczy nie widziałem!
Pracowalo się średnio 12-15 dni w miesiącu!
Czy idziesz do pracy dowiadujesz się z dnia na dzień!
Możesz mieszkać w "Hotelu Pracowniczym" dwa tygodnie a i tak skasują za cały miesiąc mimo tego że dzień przed twoim przyjazdem wyprowadził się gość, którego też skasowali za miesiąc!!!
Jeden wielki przekręt!!! Cieszę się że mam to za sobą :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nareszcie ktoś rzetelnie napisał prawdę.
Zgadzam się z tym wszystkim i ostrzegam każdego, który ma zamiar tam pojechać i łudzi się że poprawi sobie status życiowy.
Byli też tacy co nawet nie zarobili tyle żeby im się koszta przyjazdu zwróciły. Mało tego źle się czujesz i nie pójdziesz do pracy potrącaja ci 100 euro kary. I kary za nie ogolenie sie 30 euro. Albo jak chcesz dzień wolny aby pojechać do Polski to zapomnij. Bedą płacić w ratach abyś na ten wyjazd nie miał. Jest garstka ludzi którym płacą uczciwie ale są to starzy pracownicy na których zależy Niemcom dlatego się boją i płacą.
Ale wszystkich innych maja głęboko w poszanowaniu zaruwno Niemcy jak i pan Antoni Fiuk i jego syn Kuba.
Tyle chciałem dodać od siebie.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Straszne. Współczuję :/ to juz lepiej szukac czegoś w Polsce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warunki sa straszne miejsce w 4-6 osobowym pokoju z pietrowymi lozkami za 350 euro miesiecznie!!! Towarzystwo prawie codziennie jest nachlane!!! Brak cieplej wody!!!W pokojach brud i smrod jak w przytulku!!! Do tego dojazdy do pracy to jakies 2 godziny w jedna strone i koszt jakies 120 euro miesiecznie.Praca jest ciezka i ma sie na glowie niemcow ktorzy caly czas poganiaja!!! Trzeba przeladowywac recznie ciezkie bale po kilkadziesiat kilo, lub worki z kawa po 70 kg. Praca jest ciezka fizycznie a na kwaterach nie mozna nawet wypoczac!!! Do wszystkiego dochodzi 50 euro na jakies ubezpieczenie. No i jedzenie jakies 300 euro miesiecznie skromnie liczac. Brak pralki na kwaterach! Trzeba korzystac z platnych pralni publicznych! Do wszystkiego trzeba doliczyc kosmetyki, chemia. No i z praca tez nie jest kolorowo bo nigdy sie nie przepracuje calego miesiaca poniewaz sa zastoje!!! Tak wiec 820 euro to minimalne koszta utrzymania a nigdy nie zarobilem wiecej jak 1000 euro !!!! Wiec zastanowcie sie ludzie zanim sie zdecydujecie wyjechac!!!
Trzeba tez wiedziec, ze jesli sie zdecydujecie po tygodniu lub dwoch na wyjazd. pieniedzy za przepracowany okres nie zobaczycie!!!
Beda sie tlumaczyc faktem iz nie dotrzymales warunkow umowy!
I patrzcie co podpisujecie i jakie stawki sa w umowie o dzielo czy zlecenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz sluszne obawy ;)
Nie nadal s****zaliczkami a zakwaterowanie to miejsce w 5 osobowym pokoju na pietrowym lozku za bagatela 350 euro miesiecznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ciebie kolego , moje pytanko do ciebie czy nie ma u was wolnych miejsc w pracy i czym wogole zajmuje sie wasza firma . Pozdrawiam i z gory dziekuje ? moj mail lukaszkarolbrunon@gmail.com
Witam ciebie kolego , moje pytanko do ciebie czy nie ma u was wolnych miejsc w pracy i czym wogole zajmuje sie wasza firma . Pozdrawiam i z gory dziekuje ?
Witam a co tam konkretnie się robi jak wygląda ta praca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
cześć wszystkim odradzam wyjazdu .To jest porażka stancje są prze okrutne jak w celi kuchnia malutka z2 palnikami na korytarzu na dwudziestu paru kolesi ,po 10 godz. pracy żadnej prywatności za to dowiedziałem się że do zapłaty jest 350euro .Za tą kwotę powinny być całkiem inne warunki .Po dotarciu do Hamburga ,pod wskazany adres ,przywitało mnie pochlane towarzystwo z którymi miałem dzielić pokój .Może im to odpowiadało bo w Polsce komornik zabrał by połowe, do tego jak usłyszeli imię Toni za czeli opowiadać ,że jest to koleś który nie wypłaca całości kasy,że to i tamto.I do tego dojazd do miejsca pracy 40 euro tygodniowo.ponoć wypłaty nie przekraczają 1000euro odliczcie sobie 350za lokum,i 160za przejazdy do pracy czyli powodzenia ODRADZAM TO NIE JEST ŻUT BERETEM BY TAM DOJECHAĆ
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie radze oj nie radze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam też otrzymałem propozycje wyjazdu na kontenery sam do mnie zadzwonił niby 8Euro na godzinę i 300euro za lokum jak będziesz coś wiedział więcej na ten temat to wyślij mi sms z num ja ci od dzwonie 667214511
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też chciałbym wiedzieć, jak to teraz wygląda, jest lepiej, czy dalej nie warto pakować się w to?

Szybkie odpowiedzi mile widziane.
dlaczego wy sie tak traktujecie zamiast sobie pomagac jeden drugiego od analfabetów wyzywa przypominam ze nie kazdy patrzy zarobic pieniadze i je przepic a ze ktos chce pracowac fizycznie to nie znaczy ze czlowiiek jest tylko po podstawowej szkole i nalezy go traktowac jak śmiecia wielu wykrztalconych ludzi wyjezdrza chociazby na sezonówki zeby za zarobione pieniadze wybic sie w polsce, ja sam prowadze dzialalnosc w polsce i rozwazam wyjazd na kulturalnych zasadach zeby wspomuc mój interes moze kupie lepsze maszyny, a pozatym widzieliscie kiedys zeby obcokrajowiec ustepowal fotelika polakowi nie bo te miejsca sa zarezerwowane dla swoich a fizyczna pozostaje chociazby takim ludziom jak my
do góry