Widok

ROZWÓD KOŚCIELNY

Od pół roku przymierzam się do rozwodu kościelnego - unieważnienia małżeństwa może ktoś zna jakiegoś taniego adwokata kościelnego z trójmiasta z którym można by pogadać, a może jest jakaś instytucja która pomaga w tych sprawach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
To się nazywa stwierdzenie nieważności sakramentu małżeństwa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
poszukaj w google SYCHAR jest to stowarzyszenie dla małzenstw w kryzysie, jest całe forum jest mnustwo ludzi w Twojej sytuacji polecam z całego serca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mnóstwo, bo ludzie nie potrafią dotrzymywać przysiąg, zatem nie powinni ich w ogóle składać.
Liczba takich stwierdzeń nieważności rośnie w ostatnich latach lawinowo - kiedyś nie było to takie proste....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pierwszy raz słyszę że ktoś w ogóle się zajmuję rozwodami kościelnymi.
alez oczywiscie ze jest całe forum i mnustwo stron!!!!!! wystarczy wpisac w google SYCHAR
Ale oni chcą ratować małżenstwa ludzi wierzących, a autor wątku chce uniwaznic - to chyba nie o to samo chodzi
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Luna błagam naucz się ortografii
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zapewne nie chodzi o ratowanie, gdyż aby starać się o stwierdzenie nieważności sakramentu małżeństwa w Sądzie Biskupim, to uprzednio trzeba mieć rozwód cywilny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aby stwierdzić nieważność związku małżeńskiego muszą ku temu istnieć przesłanki
Skąd jesteś Bartek? Masz już rozwód cywilny? Może mogłabym Ci jakoś pomóc, bo właśnie też jestem na etapie dążenia do uzyskania unieważnienia mojego małżeństwa.
Nie kumam, po cholerę ludzie biorą śluby skoro potem i tak się rozwodzą?
Czy naprawdę wszystkie brudy wychodzą dopiero po ślubie?
Przed ich nie ma ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zrozumiesz jak wyjdziesz za mąż.
Jestem mężatką i dalej nie rozumiem.
Lucy nie rozumiesz bo....trzeba było przeczytać więcej książek niż tylko naszą szkapę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestem z okolic trójmiasta....a rozwód cywilny mam już od 2 lat.... a teraz jestem na etapie pisania skargi do sądu biskupiego.... czyli na samym początku drogi pierwszej instancji.....ale od czegoś trzeba zacząć....
pozdrawienia
Każda pomoc się przyda.... jeżeli są osoby które swa radą, doświadczeniem życiowym, zawodowym chcą pomóc jestem na tak

pozdrawiam
podaje meila bhp-shb@wp.pl
wysłałam emaila

Inne tematy z forum Kobieta

Dermatolog -trycholog (22 odpowiedzi)

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli...

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (154 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

Tabletki na odchudzanie? (190 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

do góry