Widok

Ranking Przedszkoli Państwowych

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny od września 2011 chcę moją Zuzię zapisać do przedszkola państwowego ale nie mam pojęcia które mają dobrą opinię. Nie wiem też od kiedy są prowadzone zapisy. Chciałabym aby każda z Was napisała to co wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dodam jeszcze że chodzi mi o przedszkola w Gdańsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też będę planowała oddać córkę na jesień 2011r. Rekrutacja jak co roku przez internet na wiosnę.
nie wiem, czy cos dadzą opinie o przedszkolu np z Zaspy, czy zabianki skoro jesteś z Matemblewa. Dowożenie dziecka taki kawał to męczące. No i sporo czasu się na tym traci.

Osobiście uważam, ze przedszkole warto wybrac blisko domu, bo potem wiekszość dzeci chodzi do tej samej podstawówki i jest mniejszy stres dla dziecka. Albo blisko pracy.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sumie masz racje, nie uściśliłam. Mogą być przedszkola na Morenie, Suchaninie i Chełmie.
Mój synek zaczął chodzić od paru dni do Przedszkola 84 na Morenie. Póki co jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o okres adaptacyjny i podejście opiekunek z grupy mojego synka do dzieci. Widać, że opiekunki po latach pracy dokładnie znają potrzeby dzieci i wiedzą jak im zredukowac stres związany ze zmianą w ich życiu jaką jest rozpoczęcie korzystania z przedszkola. Jestem również po pierwszym spotkaniu dyrekcji z rodzicami i nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o sprawy organizacyjne.
Tak więc jak na razie jestem bardzo na TAK.
do góry