Widok

Raport drogowy (3 lutego 2012), ost. aktualizacja: 17:00

Autopilot Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Spokjnie, choć ślisko na drogach Trójmiasta

Czas zakończyć nasz popołudniowy Raport Drogowy. Nie ma poważnych zatorów na drogach. Jednak musicie uważać, bowiem padający śnieg gwarantuje nam w wielu miejscach ślizgawkę.
Jedźcie powoli. Szerokości i przyczepności!
Zapraszam was na kolejny Raport już w poniedziałek o godz. 6:30!
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Duży mróz. Mały ruch na drogach (godz. 06:30)

Rusza Raport Drogowy. Od teraz co 30 minut do godz. 9 będziemy informować o utrudnieniach na drodze.
W Gdyni ruch odbywa się płynie na wszystkich głównych ulicach.
W Gdańsku Wrzeszczu mały ruch aut. Obwodnicą, póki co, jedziemy bez większych utrudnień. Również w Sopocie nie napotkamy problemów.
U mnie na termometrze jest minus 17, a u was ile?
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

U mnie Szadółki przy Fashion House -20
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O 7.30 jechałem od Małomiejskiej. ZERO utrudnień! Jedna zmiana świateł przy UW...
Zauważyłem, że gdy nie działają światła przy zaroślaku to ludzie sobie pomagają i korków brak :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Osowie o godz. 6.00 rano było -21st.C.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
od września WTF?

nie wiem czy płynnie...6.35 kolo klifu był zamknięty jeden pas, straż gasiła jedno auto

na miałkim szlaku o 4 nad ranem bylo -22
Racja racja - a niektóre diesle jak już odpaliły, to padły kawałek dalej - jak zwykle golfy (1 szt. na poboczu obwodnicy) i pasaty (2 szt. na zjeździe na obwodnicę w Kowalach) ze śmierdzącym i okopconym znaczkiem tdi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osowa 3 rano

-25 stop.

Szybko jedziemy ulicami Gdańska (godz. 07:00)

W samym centrum Gdańska korki tworzą się teraz na Trakcie św. Wojciecha do ul. Okopowej. Na ul. Wały Piastowskie w kierunku stoczni i Podwalem Przedmiejskim jedziemy sprawnie.
W Gdyni aktualnie przejazd jest sprawny. Obwodnica przejezdna. Al. Niepodległości w Sopocie także.
Pozdrawiam Maciej Naskręt

Bez klopotów na drogach Trójmiasta (godz. 07:30)

W Gdańsku bez zmian. Mamy korek na Trakcie św. Wojciecha do centrum. Stoimy dod Urzędu Wojewódzkiego jakieś 300 metrów. Ul. Spacerowa przyblokowana jest ok. 200 metrów przed młynem do Oliwy.
Obwodnica Trójmiasta przejezdna. Kierowcy! Na razie mamy tzw. laby! Korzystajcie bo po feriach terror na drogach, czyli korki znowu wystąpią.
Jak zawsze mam prośbę. Pomagajcie mi w prowadzeniu raportu. Piszcie jak wygląda wasza podróż.
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szybko jedziemy ulicami, gorzej SKM-ką (godz. 08:00)

Po drogach Trójmiasta jeździ się wyśmienicie. Nie powodów do zmartwień w Gdynia, a także Sopocie. Podróżujemy tam głównymi drogami bez poważniejszych opóźnień.
Podobnie jest w Gdańsku. Drogi do centrum są przejezdne. Podobnie jest w kierunku Wrzeszcza.
Mamy za to informacje, że fatalnie podróżuje się SKM. Te rzadziej ruszają z centrum Gdańska. To efekt awarii jednego ze składów.
Maciej Naskręt

przelot os. świetokrzyskie - wałowa. przejazd ok 15-20min (ok 7.40-8). trasa świętokrzyska, havla, łostowicka, kartuska itd - pusto na drodze :) jak w niedzielę.

Brzeźno-Centrum-Stogi-Kontenerowa zero zatrzymania po drodze. Jazda idealna jak w środku nocy. Za to na parkingu pod blokiem pełno. Widać nie wszystkim udało się odpalić samochód.

:)

To moze jakis inny artykuł o tej SKM?:)

Ruch jak w niedzielę. Czy to zasługa mrozów? (godz. 08:30)

Część z was uważa, że za mały ruch odpowiadają wysokie mrozu. Dlaczego? Część kierowców, szczególnie właściciele samochodów z silnikiem diesla, nie uruchomiła pojazdów. Jeśli zgadzacie się z tą tezą dajcie kciuk w górę, a jeśli nie kliknijcie łapkę w dół.
Mamy mały ruch na drogach.
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 15

!

A co z SKM ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powód nr 1: FERIE.
Powód nr 2: PIĄTEK
Powód nr 3: MRÓZ
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

to że piątek to się nie zgadzam, w piątek i poniedziałek ruch jest największy - bo handlowcy są na miejscu a nie w terenie w kraju.
Ferie - fakt - rodzice w domu
mróz - fakt - lepiej siedzieć w domu niż w galeriach...

Popołudniu fakt jest duży w piątek , ale nie rano. Przynajmniej na moje trasie z Południa na Wschód.

Tylko benzynka, po 5 dniach stania na mrozie silniczek odpalił od "pierwszego kopa" jak w lato, silnik renault 1.4 75km w dacii sandero. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Diesel też odpala :)

Moja cytrynka po 5 dniach stania również odpaliła bez problemu :) diesel oczywiście zimowy, a nie wierzyłem, że odpali po tych mrozach.

Ferie, rodzice nie odwoza dzieci i nie generuja dodatkowego ruchu.
Zawsze powtarzam, ze najlepszym dowodem jest Dzien Nauczyciela, ze zmniejszona iloscia zajec i roznymi godzinami "apeli" czy innych takich.
Rano w dzień nauczyciela nigdy nie ma korków.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktem jest, że np. w środę ferie były tak samo jak i dziś, a jednak dzisiaj dużo mniej aut na drogach widziałam. (W środę również nie trafiłam na korek, ale i tak - aut było zdecydowanie więcej niż dziś).

Trójmiasto wolne od korków (godz. 09:00)

Kończy się powoli poranny Raport Drogowy. Niewiele można było w nim napisać, bowiem korków dzisiaj nie uświadczyliśmy.
Jeździło się dzisiaj wyjątkowo przyjemnie. Oby więcej takich dni było w roku. Kto się ze mną zgodzi proszę o kciuk w górę.
Miłej pracy wszystkim życzę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trójmiasto wolne od korków ? (godz. 9.15)

A wypadek na Gruwaldzkiej w stronę Wrzeszcza vis a vis pawilonów meblowych, dawnego Swarzędza, koło szkoły. Z samochodu została miazga, rozbił się na drzewie. Stałam w korku od ulicy Abrahama. Dziwię sie że nie puszczono objazdów Abrahama, i Wita Stwosza....

Trójmiasto wolne od korków ? (godz. 9.15) cd

Już nawet ogólnopolska gazeta informuje o tym wypadku
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,11081832,Wypadki_na_Pomorzu__We_Wrzeszczu_BMW_uderzylo_w_drzewo.html

R

piątkowe wypadki

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wypadek-we-Wrzeszczu-sa-utrudnienia-w-ruchu-n55132.html

Wielki korek na wyjeździe na 7 z objazdu

Radzę omijać jak ktoś ma wybór. Jeździły karetki, więc prawdopodobnie wypadek. Jedzie się kilka metrów co minutę-dwie.

Wypadek na krajowej "siódemce" (godz. 15:00)

Mamy informacje o zdarzeniu drogowym między Koszwałami, a Cedrami Małymi. Na głównej drodze zderzyły się pojazdy. Ze wstępnych informacji wynika, że ranne są trzy osoby, dwie kobiety i dziecko.
Kierowcy noga z gazu, nie tak ostro, przecież dobrze wiecie, że polskie drogi nie wybaczają błędów.
W Trójmieście generalnie bez korków. Gdyni przytkana jest ul. Hutnicza do ul. Puckiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W wypadku brały udział 2 auta 6 osoby ranne 2 kobiety dziecko i mężczyzna w stanie ciężkim oraz 2 mężczyzn z lekkimi obrażeniami.

Spokojnie na drogach w Trójmieście. Przejezdna "siódemka" (godz. 15:30)

Nie ma dużych problemów w ruchu na ulicach Trójmiasta. Jedziemy sprawnie głównymi drogami. Trasa W-Z w Gdańsku przejezdna. Podobnie wygląda nitka z Gdyni do Gdańska.
Nie ma niespodzianek na obwodnicy. Jedziemy tam sprawnie.
Droga krajowa nr 7 z Gdańska do Nowego Dworu Gdańskiego jest przejezdna. Ok. godz. 14 doszło tam do zderzenia dwóch pojazdów.
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak powinno być codziennie:)

Brawo

Opady śniegu nad Trójmiastem (godz. 16:00)

Korków nie ma, ale za to pogarszają się warunki drogowe. Zaczyna padać śnieg. Ma to potrwać do wieczora. Jedźcie ostrożnie.
Mam też pytanie do was czytelnicy. Drogowcy mogą dodawać do sypanej soli tzw. inhibitor korozji, który minimalizuje powstawanie rdzy w samochodach. Niestety to preparat według polskiego prawa szkodliwy dla środowiska. Czy zatem należy zmienić przepisy i dopuścić takie specyfiki do rozrzucania po ulicach? Jeśli tak dajcie kciuk w górę. Jeśli nie poproszę o kciuk w dół.
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 13

Według mnie w ogóle nie sypać, wprowadzić nakaz jazdy na oponach zimowych i dopuścić stosowanie opon z kolcami. Kto się boi i nie potrafi jeździć na śniegu albo się nauczy, albo zostanie w domu. Ekologiczniej, taniej i w sumie bezpieczniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie powinni spać soli w ogóle, takie jest moje zdanie. Tylko spychanie śniegu i posypywanie piaskiem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Abc, ale to zaraz zamarznie i masz ,,szklanke", a dzieki tej calej chemii ulice albo mokre, albo wrecz bialy sie robi asfalt (suchy taki ;) )

jestem na tak ! a swoja droga, polecam przeprowadzic psa przez jakas glowna ulice, zobaczcie na jego reakcje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale, że mamy tak sobie większością głosów zdecydować czy jakiś tam inhibitor jest czy nie jest szkodliwy dla środowiska? Durna jest ta demokracja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kłopoty na Trasie W-Z (godz. 16:30)

Oj widzę, że co kierowca to inna opinia. Gdyby drogowcy sypali piachem drogi to kto wtedy te tony piachu wywoziłby z miasta. Kupa kasy zostałaby wydana. Sól spływa do kanalizacji i czepia się naszych aut powodując ich powolną korozję.
A pomysł z kolcami na oponach to też jest nie najlepszy. Zdewastujemy sobie nowe ulice.
Uważajcie na drogach jest ślisko. Korek mamy wyłącznie na Trasie W-Z w stronę obwodnicy przed ul. Łostowicką.
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokjnie, choć ślisko na drogach Trójmiasta (godz. 17:00)

Czas zakończyć nasz popołudniowy Raport Drogowy. Nie ma poważnych zatorów na drogach. Jednak musicie uważać, bowiem padający śnieg gwarantuje nam w wielu miejscach ślizgawkę.
Jedźcie powoli. Szerokości i przyczepności!
Zapraszam was na kolejny Raport już w poniedziałek o godz. 6:30!
Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokjnie??

buhahaha
czyżby grzaniec wychylony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wypożyczalnia samochodów (123 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

FRED - stacja kontroli pojazdów - proszę o opinie. (49 odpowiedzi)

Witam, czy można bezpiecznie oddać samochód do naprawy na stację Fred w Bojanie. Jest mi blisko,...

do góry