Widok

Raport drogowy (4 lipca 2014), ost. aktualizacja: 17:00

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Wylotówki przejezdne

Na koniec raportu sprawdziłem dla was sytuację drogową na wylotówkach z Trójmiasta. Do Redy i Rumi jedziemy z Gdyni powoli, wine ponoszą prace na ul. Morskiej. Z tego powodu też stoi ul. Morska. Gorzej jest też na wylotówce do Chwaszczyna, gdzie stoimy od rogatek Gdyni do ronda.

W Gdańsku śmiało można jechać w kierunku Kolbud, a także Żukowa. Wyjazd w kierunku Warszawy i Straszyna bez problemów. Przejezdny jest również Trakt do Pruszcza Gd.

Obie obwodnice są przejezdne.

Niestety Trasa Kwiatkowskiego w Gdyni do ul. Morskiej i al. Zwycięstwa przy Klifie w Gdyni wciąż zakorkowane.

Uważajcie na obwodnicę, która jest zakorkowana w stronę Gdańska przed Matarnią. Kierowcy tracą tam do 30 minut.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spokojnie na drogach (godz. 06:30)

Na drogach jeszcze spokojnie. Większość kierowców jeszcze w pieleszach albo dopijają ostatnie krople kawy w filiżance w domu. Na drogach ruch jeszcze nocny.

W Gdyni mamy duży ruch na Estakadzie Kwiatkowskiego na zjeździe do ul. Unruga jadąc od strony obwodnicy. Przytyka się też trochę ul. Janka Wiśniewskiego przed Węzłem Ofiar Grudnia 70.

Zwalniamy na ul. Morskiej w kierunku centrum Gdyni przed Estakadą Kwiatkowskiego.

O godz. 7:30 zapraszam na raport pogodowy. WYgląda na to, że lato w pełni.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Korki jeszcze nie w Trójmieście, ale już tłoczno (godz. 07:00)

W Gdańsku ruch odbywa się bez poważnych zakłóceń. Choć jak wspominałem ul. Starogardzka jest już trochę wypchana samochodami oczekującymi na przejazd po moście nad Kanałem Raduni.

Podwalem Przedmiejskim jedziemy sprawnie w obu kirunkach.

W Gdyni niestety już korkuje się Estakada Kwiatkowskiego do ul. Unruga w stronę Obłuża. Uważajcie. Ma to związek z Opener'em?

Obwodnice przejezdne. Można tam pędzić. ;)

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobre warunki do jazdy (godz. 07:30)

Obwodnicą jedziemy bez większych utrudnień, ruch odbywa się płynnie.

Na ul. Słowackiego stoimy od tuż przed ul. Chrzanowskiego na odcinku 300 metrów.

W centrum Gdańska stoimy na Wałach Piastowskich w kierunku stoczni i Trakcie św. Wojciecha na odcinku od Zrembu do ul. Zaroślak.

W Sopocie dłużej niż zwykle zjeżdżamy ul. Malczewskiego do Sopotu. Tracimy tam 5 minut.

W dzień zachmurzenie początkowo duże i lokalnie możliwy słaby deszcz. Później
rozpogodzenia. Temperatura maksymalna od 23°C do 26°C, nad samym morzem od 21°C do 23°C. Wiatr słaby i umiarkowany, z kierunków południowych.

W nocy zachmurzenie małe, lokalnie umiarkowane. Temperatura minimalna od 14°C do 16°C. Wiatr słaby i umiarkowany, południowy i południowo-wschodni.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bez poważnych utrudnień w ruchu (godz. 08:00)

Obwodnicą jedziemy bez większych utrudnień, ruch odbywa się płynnie.

Na ul. Słowackiego stoimy od tuż przed ul. Chrzanowskiego na odcinku 300 metrów.

W centrum Gdańska stoimy na Wałach Piastowskich w kierunku stoczni i Trakcie św. Wojciecha na odcinku od Zrembu do ul. Zaroślak.

W Sopocie dłużej niż zwykle zjeżdżamy ul. Malczewskiego do Sopotu. Tracimy tam 5 minut.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drogi przejezdne, w końcu trwają wakacje (godz. 08:30)

W Gdyni sprawnie jedziemy al. Zwycięstwa do centrum, po Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej również do centrum droga się nie zatyka.

Przytkany jest nieco zjazd do ul. Chwarznieńskiej z obwodnicy na nitce w stronę Chyloni. Zakorkowana jest ul. Chwaszczyńska w dół na Karwinach. Ul. Wielkopolska w obie strony jedziemy bez problemów.

Obwodnicą Trójmiasta poruszamy się w obu kierunkach bez poważniejszych problemów.

Maciej Naskręt

drogi czarne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Spokojnie na drogach (godz. 09:00)

Nie ma poważnych zatorów na drogach Trójmiasta.

W Gdyni przejezdne są: Janka Wiśniewskiego, Morska, Chwarznieńska, Chwaszczyńska, Zwycięstwa, Śląska i Droga Różowa.

W Gdańsku też bez kłopotów na głównych arteriach.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

obwodnica w kierunku Gdyni zakorkowana

Nie wiecie co stało się na obwodnicy w okolicach Chwarzna? Jedziemy bardzo wolno..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obwodnica - Karczemki

Od Kowal/ Szadółek do Karczemek obwodnica stoi - ponoć stłuczka czy wypadek koło Auchan.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

spokojnie?

Słyszałem w radio, że było jakieś zdarzenie na skrzyżowaniu ul. Wielkopolskiej z Wrocławską w Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Korek na różowej w gdyni

Wypadek na różowej w gdyni, korek jak narazie zaczyna się za riwierą korek w stronę wielkopolskiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wypadek lub kolizja.

Mnie udało się skręcić w Łowicką. Ciasno na obu pasach w kierunku Centrum od nowego salonu BMW na Wielkopolskiej. Zjeżdżałem w dół około 14:15. Widać było pojazdy Policji i Pogotowia Ratunkowego stojąca na sygnale na skrzyżowaniu poniżej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korki zaczynają doskwierać (godz. 15:00)

Co na drogach? Powoli już jedziemy ul. Hutniczą w kierunku Rumi od estakady prawie do rogatek miasta. To nie koniec utrudnień w Gdyni. Zakorkowała się też ul. Wielkopolska do al. Zwycięstwa. Tracimy tam do czterech zmian świateł.

Do centrum Gdyni z kolei zakorkowana jest ul. Morska od Rumi.

Sprawnie jedziemy ul. Podwale Przedmiejskie. Korki tam tylko na prawoskręcie w ul. Okopową.

Do zakorkowanych ulic doliczyć należy też Świętokrzyską, która stoi od pętli do wysokości Bergiela. Stoimy tam w kierunku Kowal.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Owodowa

Co sie stalo na obwodowej, ze stoi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

obwodnica w kierunku Gdyni zakorkowana

Na prawym pasie stoi ciężarówka z dwiema motorowkami. Nic poza tym i przez to mega korek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale gdzie stoi

Proszę powiedz bo to jest kluczowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolizja na obwodnicy (godz. 15:30)

Stłuczka trzech samochodów na obwodnicy Trójmiasta. Powoduje to korek na jezdni w kierunku Gdyni pomiędzy Matarnią a Owczarnią - informuje Radio Gdańsk.

Korkuje się al. Zwycięstwa do centrum Gdańska. Wolno jedziemy od wysokości czołgu do Błędnika. Zakorkowana jest też ul. Kliniczna do al. Hallera.

Korek gigant z Rumi do Gdyni. Powoli jedziemy ok. kilometr. Uważajcie.

Piszcie jak tam u was wygląda popołudniowa podróż. Zdjęcia z dróg możecie wysyłać na adres korki@trojmiasto.pl. Czekamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

KOREK Z RUMI DO GDYNI !!!!!!!!

w którym miejscu ten korek !!!!!!!!!!!! pracuje miedzy gdynia a rumia a tu pusta droga nie ma
zadnego korka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdansk centrum

Wyjazd z gdanska na Wawe (obok Makro) korek juz od Akademii Muzycznej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powtórzę...

Jest weekend, jest dzwon na obwodnicy...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzwon na obwodnicy jest co drugi dzień albo i częściej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korki dokuczają mimo wakacji (godz. 16:00)

Niestety bardzo powoli jedziemy obwodnicą do ul. Morskiej. Tracimy tam 10 minut. Zakorkowany jest ok. 800 metrowy odcinek drogi.

Stoi też Estakada Kwiatkowskiego do ul. Unruga w kierunku Obłuża, gdzie tracimy również 10 minut. Korek zaczyna się już na wysokości ul. Janka Wiśniewskiego.

W Gdańsku zakorkowana ul. Świętokrzyska. Zakorkowany jest odcinek od pętli do ul. Niepołomickiej w kierunku Kowal.

Mamy także niedużych rozmiarów zator na al. Zwycięstwa do Wrzeszcza na wysokości Opery Bałtyckiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

morska ? bzdura

przestancie pisac niesprawdzone informacje ! nie ma zadnego korka na wylocie z obwodowej w chyloni (!!!).

Taki raport to i ja mogę napisać :

"mamy korek na spacerowej ,słowackiego i w centrum, dziękuje"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

morska gdynia

właśnie nie ma zadnego korka na Morskiej w Gdyni pusto do obwodnicy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie na owczarni tylko przed karwinami w stronę Gdańska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gęsto na drogach Sopotu. Korek na ul. Elbląskiej (godz. 16:30)

Zaczynamy teraz od Sopotu, o którym pisaliśmy dzisiaj najmniej. Tam niestety powoli jedziemy al. Niepodległości w stronę Gdańska. Korek napotkamy od salonu Porsche do wysokości ul. Malczewskiego. Niestety kawałek dalej też stoimy - od stacji BP do ul. Czyżewskiego.

Niestety bardzo powoli jedziemy przez Wrzeszcz. Tam na skrzyżowaniu Miszewskiego i Grunwaldzkiej doszło do kolizji samochodów. Te już zostały odholowane, ale korki pozostały. Jedziemy wyjątkowo powoli do Oliwy między Operą a CH Jantar.

W Gdańsku jedziemy też powoli od ul. Łąkowej do ul. Głębokiej Podwalem Przedmiejskim. A to za sprawą świateł i dużego ruchu w kierunku Warszawy.

Hutniczą w kierunku Rumi od estakady zakorkowana prawie do rogatek miasta. To nie koniec utrudnień w Gdyni. Zakorkowana wciąż jest estakada w stronę Obłuża.

Obwodnica stoi. Wypadek przed Karwinami w kierunku Gdanska - korek już wije się od estakady. Korek od Osowej do ul. Slowackiego w kierunku Gdanska. W kierunku Gdyni korek od Selgrosa do estakady - informuje nas pan Paweł.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

co to za raport

Najwięcej dzieje się dzisiaj na obwodnicy bo stoi w obie strony ale oczywiście w raporcie drogowym ani słowa :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
A po co Tobie raport jak nie umiesz czytać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

W pierwszym komunikacie na 16:30 nie było ani słowa o obwodnicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to brzydko robią, jak nie zaznaczają, że post był później modyfikowany....zwracam honor.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

obwodnica w stronę gdańska przy wylocie z Kwiatkowskiego w mega korku

Masakra!!!!!!

Korek w stronę Gdańska od chwarzno !!!!!

wezel osowa wysoka

Nawezle przy osowej obwodnica nadal stoi w obie strony

korek

Od karwin w kierunku chyloni

Wylotówki przejezdne (godz. 17:00)

Na koniec raportu sprawdziłem dla was sytuację drogową na wylotówkach z Trójmiasta. Do Redy i Rumi jedziemy z Gdyni powoli, wine ponoszą prace na ul. Morskiej. Z tego powodu też stoi ul. Morska. Gorzej jest też na wylotówce do Chwaszczyna, gdzie stoimy od rogatek Gdyni do ronda.

W Gdańsku śmiało można jechać w kierunku Kolbud, a także Żukowa. Wyjazd w kierunku Warszawy i Straszyna bez problemów. Przejezdny jest również Trakt do Pruszcza Gd.

Obie obwodnice są przejezdne.

Niestety Trasa Kwiatkowskiego w Gdyni do ul. Morskiej i al. Zwycięstwa przy Klifie w Gdyni wciąż zakorkowane.

Uważajcie na obwodnicę, która jest zakorkowana w stronę Gdańska przed Matarnią. Kierowcy tracą tam do 30 minut.
Obwodnice są przejezdne, ale przed Matarnią tracimy 30minut?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

czytanie ze zrozumieniem - kurs podstawowy

Zdecydowanie polecam....

Przejezdne = nie staniesz w miejscu bez widoku na ruszenie się dalej, bo właśnie Gojira zadeptała połowę obwo.

obwodnica

Jak aktualnie od matarni w strone gdyni?

Na pasie wyjazdowym ze slowackiego w obwodowa w strone autostrady sie trafili w kilku i korek jest jak diabli i na obwodnicy i na slowaka..

Wariaci

Obwodnica przejezdna? Wylotowko tez? O czy wy piszecie jest mega korek

Korek obwodnica

Obwodnica w strone Gdyni jest mega zakorkowana!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

korek

Ile z Szadółek do Gdyni witomino się teraz jedzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wariaci to malo!!!!

Chciałabym wiedzieć na jakiej podstawie ten ktoś od raportów drogowych je pisze!!!!! Co za brednie ten ktoś pisze to sie w głowie nie mieści!!! Proponuje najpierw wyjechać na drogi a potem tworzyć raport!!!! Na obwodnicy korek gigant wobie strony BARANY!!!!!
sam jestes baran bo moi stoja w korku do gdyni na wysokosci karwin wiec co ty bredzisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to właśnie to napisałam ze jest korek a jakiś baran pisze w raporcie ze nie ma!!!!Naucz sie czytać ze zrozumieniem!!!!

45 min
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek z du..y bo trzeba zobaczyć co stoi na poboczu.

Obwodnica

Mega korek z Osowej do chwarzna

zaglowka

Na onwodnicy kolo szadolek komus wypadla zaglowka. Hehe
Poproszę o o odpowiedź:jak sytuacja na obwodnicy?Muszę zaturlać się od auchan do końca w cisowej....

Na chwaszczyńskiej koło polifarbu śmiertelny wypadek. Ciężarówka blokuje w poprzek po jednym pasie w każdym kierunku.

wypadek

ile ofiar

wypadek chwaszczynska

2 osoby ranne r.gdansk

obwodnica

czy ktoś wie jak obwodnica z gdyni do gdańska jest przejezdna, czy nadal korek

Chwaszczyno

Czy z Gdyni przez Chwaszczyno do Żukowa już bez korków? Proszę o informację.

ogien

Przed chwila jechaly dwie karetki i lecial helikopter w srone zukowa od gdanska. Wiec napewno stalo sie cos powaznego. Ktos cos wie? Pisac!!!

!

Tir omijal wypadek i wlecial w slup elektryczny ten taki duży. Droga z gdaska do zukowa nie przejezdna jeszcze

jest duży wypadek więc omijajcie te rejony

gosc w dostawczaku zyje, w kaftane go wynosili. Co z osobowka to nie wiem, ale rozwalona strasznie.

wypadek lezno.

Śmigłowiec jeszcze na miejscu. Jedna karetka juz do gdanska pojechała druga stoi...objazd przez Pępowo. Śmigłowiec juz odleciał.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wypadek lezno.

Kogos ostro reanimują karetka mruga i mruga.... juz koniec wyrwała na gdańsk na sygnale.

kolejny motocyklista

wypadek motocyklisty przy dworcu w gdańsku główny
Czy wiesz jaki to był motocykl????

Motocyklista

Podobno było 2 na motocyklu jeden śmierć na miejscu (odpadła głowa) drugiego reanimują. Stało się to około 21 55. Gdańsk Główny

motocyklista jedzie do szpitala, więc żyje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Motocyklista

A co z drugim ? Przeciez na miejscu jeden nie miał głowy ? ?

ja mam info tylko o jednym

Motocyklista

Były dwa motory dwa motory uderzyły kask leżał kilka metrów dalej co jest z drugim motocyklistą ? Porszę podawać inforamcje co się stało temu pierwszemu ?
wiesz może chociaż czy kask był bały?? Jakiego typu to był motocykl? Proszę o info
Czy wiesz czy był to motocykl turystyczny czy ścigać??

Mam 13 lat i byłam świadkiem wypadku. Czekałam na autobus około 21,50 siedziałam na przystanku z koleżankami i kolegą. Nagle słyszymy hamowanie motoru. Patrzymy i motor stanął bokiem, chyba chciał uniknąć zderzenia z zamochodem, albo stracił panowanie nad motorem. Leciał w powietrzy z 20 metrów dalej spadł. Leżał na ulicy nie przytomny chyba nie żył. Krew leciała mu z nosa i głowy. Motor leżał przed przystankiem rozbity, z wylanym paliwem. Ten Pan chyba musiał zaczepić głową o kierowince bo kask został na kierownicy. NIE ODPADŁA MU GŁOWA. Drugi motorzysta chyba jego kolega jechał na drugim motorze. Zył był świadomy wszystkiego. Widziałam twarz tego Pana. chyba nie zył. Jak wsiadałam do autobusu reanimowali go. MODLE SIĘ ŻEBY ZYŁ. Jechał środkowym pasem jezdni, jak by jechał tym bliżej przystanków na dworcu by motor wpadł we mn i moich przyjaciół! ;C NIE ZAPOMNE TEGO DO KONCA ŻYCIA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie przezyl

był 1 który zmarł drugi to jego brat mojego taty koledzy

Motocyklista

Scigacz kask szary wie ktos czy oni zyja prosze o info

ranny tylko jeden motocyklista

Motocyklista

Dziękuję za informacje a więc żadnych ofiar śmiertelnych ? Całe szczęście ale takich idiotów jak oni powinni karać Tylko zagrożenie na drodze stwarzają Pozdrawiam miłej nocy

ciężki stan

Biały naked, raczej honda z vw t4 ba ruskich blachach sie strzelilo. Slady hamowabia były.

motocyklista wypadek w gda

nie wiem jakim cudem kask zostal na kierownicy motocykl honda cbr 600rr bialo zielona 2007 rok podejzewam kask arai malowanie monstera mam nadzieje ze gosc przezyl .. wypadek wygladal tragicznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdansk glowny

Niestety motocyklista nieprzezyl...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk Główny

Niestety mój sąsiad. Drugi motocyklista to był jego brat. Miał 24 lata i powiedzcie mi za co zginął był dobrym człowiekiem i grzecznym całe życie miał przed sobą. A winę ponosi ten je***y rusek jeździł z lewego pasa na prawy a on próbował go ominąć i się stało :( Ruski nie powinni mieć wstępu do Polski bo robią tylko chaos i zamieszanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

on

za nadmierna predkość tam jest 50 przy tej prędkości skończyło by się na złamaniach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

korek na 7

Ktos moze mi powiedziec co dzieje sie na 7 bo juz od ponad godziny stoimy w korku na wyjezdzie z gdanska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry