Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *4*
Ja ostatnio zrobilam bigosu tak duzo, ze musialam zawekowac:)) bigos robie tak: na dno garnka kapusty swiezej i kapusty kiszonekj stosunek kapusty swiezej do kiszonej to 1:2 czesci. Potem podlewam...
rozwiń
Ja ostatnio zrobilam bigosu tak duzo, ze musialam zawekowac:)) bigos robie tak: na dno garnka kapusty swiezej i kapusty kiszonekj stosunek kapusty swiezej do kiszonej to 1:2 czesci. Potem podlewam woda, tak 3/4 garnka, potem daje przyprawy:
2 -3 lyzeczki cukru
Ok.pol lyzeczki soli
Troche majeranku
Lisc laurowy 2 listki
3 szt. Ziela angielskiego
Nastepnie przysmazam na patelni kilka kielbasek np.slaska, pokrojona w talarki, troche pokrojonego boczku a na koniec przysmazam cebulke.
Cala zawartosc patelni wrzucam do gara z kapusta, mieszam i gotuje. Co jakis czas trzeba mieszac. Gotuje ok. 45 minut i dadaje sloiczek przecieru pomidorowego i gotuje jeszcze 20-30 min.
zobacz wątek