Widok

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *6*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, zalozylam kolejną czesc wątku pod tytułem mamusie majowo- czerwcowe, bo tamten byl juz byl dłuuuuugi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojj, masażu szyjki nie doświadczyłam, ale mi kazali sutki masować, brrr nie wspominam tego miło.
Ach i te smaki, na szczęście nie lubię arbuza, choć może można zastąpić go dobrą odmianą melona w razie czego. Ja niestety mam smaka na świeże czereśnie...niestety nigdy nie widziałam ich w zimie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie był bigos (którego nigdy nie lubiłam, a w ciazy sama robiłam), mandarynki, oczywiście słodycze, pancakes, ostatnio tarta ze szpinakiem.
Wcześniej dużo ziemniaków pochlanialam, a raz jechałam przez całe miasto na gulasz do mamy :)
hej hej,

ja nie miałam do tej pory większych zachcianek. tak jaki piszecie na początku wypijałam hektolitry soku pomarańczowego, ale teraz mi przeszło. wcinam dużo mandarynek. na początku do każdej kanapki musiałam dodawać majonez, ale też mi przeszło.

za to tydzień temu jak mnie wzięło na francuskie tosty z syropem klonowym i cynamonem! pierwszy raz doświadczyłam czegoś takiego - że po prosu muszę zjeść i koniec! nie mogłam znaleźć syropu w naszym tesco i aż poprosiłam obsługę o pomoc w poszukiwaniach. znalazłyśmy ostatnią buteleczkę i byłam w siódmym niebie. a tosty wyszły pyyyyszne!
Witam zimowo.Widze że mandarynki i sok pomarańczowy na topie.Jak byłam z Bartkiem w ciąży to litrami piłam i nie miałam w sumie zachcianek a tu nie dość ze mdłości to jeszcze zachcianki lody jakieś tosty a to pomidory masakra no i wstręt do mięsa i jajek w majonezie.Mieliśmy nadzieje że to dziewczynka bo ciąża całkiem inna i brzusio inny a tu siurak!Ważne że zdrowy.Co do porodu to 12 lat temu rodzilam na zaspie masakra na porodówce taka wredna baba sie trafiła a na położniczym nie było tak źle.Teraz też będe na zaspie rodzić bo tam pracuje mój lekarz wic wybór jest jeden i on mi będzie cesarke robił.A tak z innej beczki też macie problemy z chodzeniem mi w dodatku coś wlazło w prawą strone i kuleje.POZDRAWIAM
magda30, masz jakies wskazanie do cc?
asku 85 tak cesarka przeprowadzona 3 lata temu i łożysko przodujące centralnie.Mały nie wyjdzie sam.No i to że nasz 2 synek zmarł po porodzie bo mial przepukline przeponowa sam stres związany z naturalnym porodem mnie tak stresował ze za każdym razem jak byłam na badaniach to ciśnienie miałam 150/100,podczas porodu z Bartkiem w 2002 miałam sensacje i sie wszystko złożyło.Teraz jestem spokojniejsza.
ja tez miałam 3 lata temu...w ostateczności...po mega sensacjach...
jakbym miała pewność 100% ze zrobia mi to cc, a nie kaza "próbować" sn...to bym do swissu nie szła. Jezu...strasznie Ci współczuje.....
teraz przynajmniej możesz być troszkę spokojniejsza...majac wszystko ustalone
Dokladnie wiem ze w 39 tyg ide za skierowaniem bo nie mozemy czekac do skurczy ze względu na łożysko.Mój gin powiedział też że jezeli miało sie cesarke to można wybierac jak sie chce rodzic.
wiem o tym kochana, ze moge nie zgodzic sie na sn...na pewno nie moga mnie faszerowac oksytocyna.jak za pierwszym razem....ale to co wiem to jedno a to co lekarz na ip zdecyduje, to drugie...
no chyba, ze tak jak Ty...nie czeka sie na skurcze tylko ma sie termin ustalony na dyzur swojego gin, albo jak sie zaplaci te 6 tysi....durna rzeczywistosc
Powiem ci że dużo zależy też od lekarza do którego chodzisz ja przerabiałam kilku i od zabula juz sie nie rusze choć miała bym jeździć kawał drogi.Teraz mam nie daleko bo na morene a co do kasy to faktycznie oszalec można tak bys kaske przeznaczyla na co inne ale bobas ważniejszy.
Hejka,
Pozwoliłam się dopisać ;) Jestem z Moreny i zastanawiam się nad SR przy AKPOLU lub w naszej przychodni.
Ściskam serdecznie wszystkie ciężarówki i życzę jak najlepszego samopoczucia i dobrych wyników podczas wszelkich badań ;)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec)

- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 Graszka - córeczka
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
12.06 Beata
13.06 mimmossa
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
20.06 nusia85
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś (Kliniczna)
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia
Rija - witamy :)

Uderzaj do SR do Akpolu - ja dzowniłam do naszej przychodni to pani powiedziała, że limitów nie ma i mam dzownić w marcu może coś będzie więc się nie nastawiam ;)

to Twoja pierwsza ciąża?
jak samopoczucie?
Rija, witam Cie i ja :)
Widzę że sporo nas z Moreny:) Ja jestem z pobliża Moreny:) A mnie nieźle rozłożyło...wczoraj miałam 39,1 mega dreszcze...dzis juz na szczescie nie, ale gardło mam mega zawalone:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny a czy któraś z Was jest zapisana do naszej Morenowej przychodni?? Jak to jest z terminami??
Kiedyś słyszałam, że trzeba tydzień czekać do pediatry to prawda??
Ja należe do do tej przychodni,ale jesli chodzi o pediatrę to młody zapisn jest na Kołobrzeską do dr Białynickiej. Jak młody się urodził, to akurat tam mieszkalismy, z doktórki byłam bardzo zadowolona i postanowilismy jej nie zmieniać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hejka,

Jestem zapisana do doktora Turskiego i polecam. Niestety dostać się do niego graniczy z cudem.
Rejestracje do pediatrów są możliwe tylko w poniedziałki i zapisują na cały tydzień, ale jeśli chcesz się dostać do swojego lekarza, to od razu piszę, że nie ma co dzwonić na rejestrację, tylko trzeba być przed 7 w przychodni osobiście.
Jak dzwonisz w tygodniu, bo coś nagle się zaczęło dziać, to i tak wpakują ci dziecko do młodych lekarek - Gosk i Kosek. Owszem są one bardzo miłe, ale więcej się dowiem z książek i google'a niż od nich.
Zdrowiej ;) U nas jakiś wirus zadomowił się 2 tygodnie temu, dziecko gorączkowało 3 dni i przeszło a ja z katarem walczę cały czas ;/
Hejka,

To moja druga ciąża. Pierwszą zniosłam rewelacyjnie, a teraz mi się dostaje za wcześniejszy dobrobyt ;) Wymioty przez 3 miesiące a teraz i tak mam jeszcze nudności, a najbardziej reaguję na smród sałaty lodowej ;)

DO SR chcę iść w lutym/marcu, w końcu termin mam dopiero na 22 czerwca.
Mnie dziś caly dzień boli podbrzusze, ale tylko jak chodzę. W czwsrtek mam wizytę, więc staram się nie panikować. Ogólnie dziś mam zły dzień, rano samochodu nie orworzylam, bo drzwi zamarzly :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry