Widok

Ręce opadają

Właśnie wróciłam ze spaceru z dziećmi. Szliśmy ul Lipowa,co jakiś czas zatrzymując się . Obok nas przechodzi pewien pan ( celowo napisałam z małej) , kończy pić sok i ciska butelkę w las(dosłownie przy nas) . Oczywiście,nie byłabym sobą ,gdybym nie zwróciła mu uwagi:) Pan stwierdził,że rzucił ,bo tak mu się podoba.Czy tylko ja widzę,jak ten las przy chodniku wygląda? Nikomu to nie przeszkadza?Czemu nie ma żadnego kosza? Nie tak dawno temu jechałam na Warmię,w małych miejscowościach, pięknie ułożone chodniczki,zero śmieci,a tu taki syf ,że aż się człowiekowi przykro robi.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgodnie z ustawa smieciowa każdy smiec jest wlasnoscia gminy. więc chyba latwiej opóźnić śmietnik niz zatrudniac ludzi żeby chodzili zbierać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat w parku przy Przedszkoladii są kosze na śmieci, więc proszę nie pisac, że nigdzie ich nie ma. Ponoć miały być kosze na nowym odcinku Tuchomskiej i Borowieckiej miały być kosze. Ktos z gminy chyba o nich zapomniał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszy nie ma w całym Baninie. Problemem jest nie tylko ich brak, ale także takie podejście mieszkańców do śmiecenia, ekologii, estetyki itp. Można z dużą dozą prawdopodobieństwa przyjąć, że nawet gdyby pojawiły się kosze, to nie trafiałyby do nich butelki z opisanego przez Ciebie przypadku, ale wszelkie domowe śmieci z azbestem i oponami włącznie.
Ludziom nie przeszkadza śmietnik reklamowy w całej wsi, nie przeszkadza parkowanie na trawnikach, więc nie przeszkadza również kupa śmieci w lesie. Co tydzień regularnie zbieram pół worka śmieci spod swojego płotu, które przywiewa wiatr i które wylatują z okien przejeżdżających samochodów.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby nie rewitalizacja parku to by ich tam nie było

Sady-masz na myśli kurnik i kogutem?:)Bo nie rozumiem o co Tobie chodzi? A problemem jesteś Ty a nie kurniki.Może chorujesz na ptasią grypę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja to się trochę obawiam tych koszy patrząc na nowe tabliczki z nazwami ulic
są takie hmm..suto zdobione
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie są niwe tabliczki ulic chętnie zobacze

wydaje mi się że najbardziej śmiecą i zanieczyszczają powietrze (paleniem byle czym) rdzenni mieszkańcy banina , pępowa . Nieraz jak się przejeżdża to widać i czuć . Co do koszy na śmieci to faktycznie brakuje ich w całym baninie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Takich ludzi ciężko będzie czegoś nauczyć, chyba, że będą dostawać regularnie mandaty (za śmiecenie w miejscu publicznym można otrzymać mandat od 50 do 500 PLN). Tylko strach przed nieurchonną karą może tych ludzi czegoś nauczyć.

Też mi przeszkadzają puste butelki po piwie, wódce, puszki po energetykach i inne ciaciałajstwa walające się przy drodze, w związku z tym na spacer z psem zabieram nie tylko worek na jego kupkę, ale też zwykły worek na śmieci, który regularnie zapełniam... Polecam! Nic tak nie cieszy jak kawałek czystego pobocza :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyścioch... :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

staram się :-)
Trzeba było zrobić zdjęcie tego smieciarza i wstawić na forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No niestety to jest ryzykowne w tym kraju...
Niestety,nie miałam przy sobie telefonu,bo tak bym zrobiła:)

I tu mamy rozwiązanie problemu syfu w Baninie....
cyt. ,,bo to chodzi o to, co masz w głowie a nie gdzie mieszkasz".........
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba robić zdjęcia i zgłaszać gminie: niech sprzątają. W końcu to jedno z zadań gminy. Banino to jeden wielki syfem, gdzie nie spojrzeć śmieci. :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gmina nic sprzątać nie musi. Czy te śmieci z księżyca spadły? Sami ludzie sobie śmiecą. Potrafią autem pod las przyjechać, bagażnik otwierają i sru w las. I dlaczego takie cos ma sprzątać gmina. A ile śmieci przy drodze leży... Cale torby po KFC, czy Mc Donald. Świnie niedorozwinięte i syfiarze a nie ludzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hehe a mi na forum wytykają że mieszkańcom korona nie spadnie jak sami będą sprzątać. Oczywiście że gmina ma obowiązek dbać o czystość i zapewnić drogi oświetlenie i odśnieżanie. Ale tu w baninie bajzel że wszystkim i alternatywy 4
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gmina nie musi sprzątać? Poje..... Już was całkowicie Kaszuby
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

do góry