Widok
Patologią jest spojrzenie wszystkich naszych rządów na demokrację - "patrole piesze to były w PRL
i my nie będziemy tego robić co komuniści". Jak widać monitoring też nie poprawia sytuacji.
Zatem nic bardziej mylnego - w normalnych krajach widzę pełno pieszych patroli, a najwięcej widziałem w Amsterdamie w 2009 roku. Full policji "z buta", w samochodach, na motocyklach, rowerach i w powietrzu (helikoptery) i na wodzie - na kanałach nie brakowało policyjnych motorówek. Po przyjeździe do domu sprawdziłem w Internecie, czy nie było wtedy jakiegoś zagrożenia terrorystycznego czy innego, ale nic nie było. Skoro to była codzienna praca holenderskiej policji, to zrobiło to na mnie wrażenie.
Zatem nic bardziej mylnego - w normalnych krajach widzę pełno pieszych patroli, a najwięcej widziałem w Amsterdamie w 2009 roku. Full policji "z buta", w samochodach, na motocyklach, rowerach i w powietrzu (helikoptery) i na wodzie - na kanałach nie brakowało policyjnych motorówek. Po przyjeździe do domu sprawdziłem w Internecie, czy nie było wtedy jakiegoś zagrożenia terrorystycznego czy innego, ale nic nie było. Skoro to była codzienna praca holenderskiej policji, to zrobiło to na mnie wrażenie.
A od czego jest SM i policja ? Gdzie ich praca piesza, co jest normą w normalnych krajach ?
Byłem na majówce w Berlinie, gdzie hulajnóg jest full. I widziałem jak policjanci na patrolach pieszych patrzyli na użytkowników - jak zostawiają hulajnogę. A ci na ich widok ustawili je ładnie - bez tarasowania komukolwiek przejścia czy przejazdu.
Owszem, było parę sztuk zostawionych byle jak, ale tego było bardzo mało.
A ty co postulujesz ? Aby inni wyręczali patrole piesze SM czy policji ?
Owszem, było parę sztuk zostawionych byle jak, ale tego było bardzo mało.
A ty co postulujesz ? Aby inni wyręczali patrole piesze SM czy policji ?