Widok

Regulacja piasty wielobiegowej

Jak reguluje się piastę Nexus z wbudowanymi biegami?
Nie znalazłem schematu w języku polskim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam Nexave'a i z tyłu on ma taki "języczek" do którego przykręcona jest linka, a ten języczek popycha trzpień, który wchodząc w piastę - zmienia biegi. Ja robiłem tak, że ustawiałem manetkę na najniższe położenie, a linkę regulowałem tak, aby pozwoliła trzepieniowi być jak najbardziej wysuniętym. Potem wsiadałem i zmieniałem biegi manetką, jeżeli nie reagowała na wrzut - podciągałem linkę aż zacznie wrzucać. Precyzyjnie można to zrobić taką śrubą, która wchodzi do korpusu regulacyjnego z tyłu, ale to dopiero po wstępnym podciągnięciu linki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zależy ile biegów. Jeśli to 3-biegowa, wystarczy w pozycji 2, żeby żółta plamka była pośrodku kresek, jeśli 7-biegowa, dwie żółte plamki na piaście muszą się zejść w pozycji 4. Wszystko naciągiem linki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest to piasta 3 biegowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No więc z tyłu na tym urządzonku przyczepionym do piasty masz dwie kreseczki na wizjerze. W środku jest żółta plamka. Ustaw manetkę w pozycji 2. Musisz tak regulować pokrętłem przy urządzonku, żeby żółta plamka znalazła się pomiędzy dwiema kreskami. Wtedy powinno działać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry