Widok

Rejestracja pojazdu

Niedawno przemeldowalem sie do gminy zukowo.Żeby nie jeździć w kolko co trzeba ze sobą zabrać do Kartuz żeby przerejestrowac samochód?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkie rejestracje (1, 2 lub 3 jak była wydana na przyczepkę do rowerów), dowód rejestracyjny, kartę pojazdu, upoważnienie małżonka o ile samochód jest współwłasnością, dowód osobisty, kasę lub kartę (można płacić kartą)!
Samochód też
Samochód nie jest wymagany.

A co jeśli samochód pozostanie bez tablic na czas wymiany? Patrol się nie doczepi? Robię to pierwszy raz☺
Samochód będzie miał nowe blachy A wycinek polisy OC (do kontroli drogowej) ma stary nr rej. Nie będzie z tym problemu?

Musisz zgłosić do ubezpieczenia zmianę tablic

to samo co w kazdym innym urzedzie, poszukaj w google

A po co? Ja po przeprowadzce nie zmieniałem,dopiero jak sprzedałem i rejstrowałem nowy miałem już GKA. rtykuł Szkoda kasy chyba że ktoś lubi.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma potrzeby rejestrowania mozna jeździć na innych tablicach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjeżdżasz samochodem pod urząd, zdejmujesz tablice, idziesz do urzędu i po wszystkich formalnościach wychodzisz z nowymi tablicami, zakładasz i jedziesz. Zmiana polisy oc nie jest konieczna. Samo przerejestrowanie tez nie jest konieczne, ale ma znaczenie jeśli chodzi o składkę oc, chociaż Banino juz chyba nie jest 'tańsze'.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tamtym roku jak płaciłem to było taniej 800zł

nie ma wielkich różnic,bardziej zalezy jakie auto, historia bezszkodowej jazdy itd.Zawsze można sprawdzić i zadzwonić do tego samego towarzystwa podając rózne miejsca zameldowania porównać.
I jeszcze umowę kupna sprzedaży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Umowa tylko gdy zmienia się właściciel (lub faktura).

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

do góry