Widok

Rejestracja w PUP - o której godzinie po numerek?

Witajcie,
muszę zarejestrować się jak najszybciej i chciałabym to zrobić nie za pośrednictwem internetu tylko osobiście. Czy ktoś z was ma doświadczenie w samodzielnej rejestracji? czy są jakieś kolejki po numerek? o której godzinie najlepiej przyjść, żeby znaleźć się w trzydziestce 'szczęśliwców'?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chodzi o PUP w Gdańsku
Czemu nie chcesz rejestrowac sie przez internet? Tak jest wygodniej, nie musisz o swicie jechac do PUP po nr i czekac kilka godzin w kolejce.
Fakt - troche czasu trzeba poswiecic przed kompem zeby wszystko uzupelnic ale przynajmniej idziesz konkretnego dnia, na dokladna godzine i do konkretnego stanowiska. To i tak wszystko razem(uzupelnianie danych w domu przed kompem + wizyta w PUP) trwa krocej niz w przypadku pobierania nr.

Sprobuj tak - jesli uznasz ze termin jest zbyt odlegly to pojedziesz po nr.

Osoby ktore znam(w tym ja) czekaly 7-10dni na termin. Nawet moja Sis musiala wypelniac wniosek jeszcze raz zeby dostac dalszy termin, bo czekala na swiadectwo pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,pojedz na 8 i napewno dostaniesz numerek :) ale potem dlugo sie czeka ;(
Ja rejestrowałam się przez neta w piątek po 15 a termin miałam w poniedziałek na 13.
i weszles o 13? ja jak sie rejestrowalam to byly osoby zarejestrowane przez internet i i tak czekaly
ja i osoby, które znam i wiem, że rejestrowały się przez internet - wchodziły punktualnie :] max 5-10min. opóźnienia :]
Dokładnie pościgu było ok 10 min.
Dwa razy zalatwialem to przez internet.W obu przypadkach otrzymalem termin zgloszenia na nastepny dzien i dana godzine. Bez poslizgu,opoznien itp. Jedyny pozytyw tego urzedu hehe:)
Czy to samo jest mozliwe w urzedzie w Wejherowie, ktos sie orientuje? Mam tez pytanie, czy warto w ogole rejestrowac sie w urzedzie, czy szukaja mi tam pracy ktorej nie ma w ogloszeniach w internecie czy na kazdej wizycie pani czyta ogloszenia jakie pojawiaja sie np na trojmiescie.pl? Pytam bo taka sytuacje mialam w urzedzie pracy w Gdansku. Pani nie potrafila mi niczego innego zaproponowac jak to co juz sam wyczytalam w internecie w domu. Jakie sa zalety zarejestrowania w urzedzie, zakladajac ze nie przysluguje mi prawo do zasilku?
jesli nie masz prawa do zasilku to jedynym plusem zarejestrowania sie w urzedzie pracy jest ubezpieczenie. no moze jeszcze mozliwosc odbycia jakiegos kursu/stazu lub ubiegania sie o pieniadze na otwarcie dzialalnosci.

Inne tematy z forum Praca

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (15 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

do góry