Widok
Rejestracja w PUP - o której godzinie po numerek?
Witajcie,
muszę zarejestrować się jak najszybciej i chciałabym to zrobić nie za pośrednictwem internetu tylko osobiście. Czy ktoś z was ma doświadczenie w samodzielnej rejestracji? czy są jakieś kolejki po numerek? o której godzinie najlepiej przyjść, żeby znaleźć się w trzydziestce 'szczęśliwców'?
muszę zarejestrować się jak najszybciej i chciałabym to zrobić nie za pośrednictwem internetu tylko osobiście. Czy ktoś z was ma doświadczenie w samodzielnej rejestracji? czy są jakieś kolejki po numerek? o której godzinie najlepiej przyjść, żeby znaleźć się w trzydziestce 'szczęśliwców'?
Czemu nie chcesz rejestrowac sie przez internet? Tak jest wygodniej, nie musisz o swicie jechac do PUP po nr i czekac kilka godzin w kolejce.
Fakt - troche czasu trzeba poswiecic przed kompem zeby wszystko uzupelnic ale przynajmniej idziesz konkretnego dnia, na dokladna godzine i do konkretnego stanowiska. To i tak wszystko razem(uzupelnianie danych w domu przed kompem + wizyta w PUP) trwa krocej niz w przypadku pobierania nr.
Sprobuj tak - jesli uznasz ze termin jest zbyt odlegly to pojedziesz po nr.
Osoby ktore znam(w tym ja) czekaly 7-10dni na termin. Nawet moja Sis musiala wypelniac wniosek jeszcze raz zeby dostac dalszy termin, bo czekala na swiadectwo pracy.
Fakt - troche czasu trzeba poswiecic przed kompem zeby wszystko uzupelnic ale przynajmniej idziesz konkretnego dnia, na dokladna godzine i do konkretnego stanowiska. To i tak wszystko razem(uzupelnianie danych w domu przed kompem + wizyta w PUP) trwa krocej niz w przypadku pobierania nr.
Sprobuj tak - jesli uznasz ze termin jest zbyt odlegly to pojedziesz po nr.
Osoby ktore znam(w tym ja) czekaly 7-10dni na termin. Nawet moja Sis musiala wypelniac wniosek jeszcze raz zeby dostac dalszy termin, bo czekala na swiadectwo pracy.
Czy to samo jest mozliwe w urzedzie w Wejherowie, ktos sie orientuje? Mam tez pytanie, czy warto w ogole rejestrowac sie w urzedzie, czy szukaja mi tam pracy ktorej nie ma w ogloszeniach w internecie czy na kazdej wizycie pani czyta ogloszenia jakie pojawiaja sie np na trojmiescie.pl? Pytam bo taka sytuacje mialam w urzedzie pracy w Gdansku. Pani nie potrafila mi niczego innego zaproponowac jak to co juz sam wyczytalam w internecie w domu. Jakie sa zalety zarejestrowania w urzedzie, zakladajac ze nie przysluguje mi prawo do zasilku?