Widok

Rekrutacja w Intel

Hej,

Jak wygląda rekrutacja w tej firmie? Ile jest etapów i na którym wymagają najwięcej. Czy zwracają uwagę bardziej na doświadczenie czy umiejętności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sumie to jestem w branży parę lat i omijam takie ogłoszenia. Po pierwsze tam będą wybierać najlepszych z najlepszych. Po drugie, jeśli nawet nie wymagają zbyt dużo, to są to tak intratne miejsca pracy, że zwykle po znajomościach. A to, że ogłoszenie z wolnym wakatem się pojawiło, to jest to wymóg jaki nakłada ustawodawca na spółki prawa handlowego. Jak się mylę to proszę mnie poprawić.

Ale spróbuj, może Ci się poszczęści. Tylko nie zapomnij zdać relacji tu na forum, chętnie posłucham.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
" A to, że ogłoszenie z wolnym wakatem się pojawiło, to jest to wymóg jaki nakłada ustawodawca na spółki prawa handlowego"

Z choinki sie urwałeś? To prywatna firma jest, mogą sobie rekrutować jak chcą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dostałam pracę w Intelu, mimo, że nikogo tam nie znam. Pojawiła się oferta, miałam doświadczenie i odpowiednie kwalifikacje i niedługo zaczynamy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
To nie jest wymóg nakładany przez ustawodawcę, a po prostu wymogi "góry". Przełożeni wiedzą, że w firmie odbyła się rekrutacja i niby w tym procesie wybrano tego najlepszego kandydata, o tym że wygrali znajomi pracowników, nikt się nie dowie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Znajomy złożył papiery do Intela zadzwonili, porozmawiali, nie miał znajomości a od września zaczyna pracę! Musi się tylko przeprowadzić jakieś 400 km od domu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Widocznie na to stanowisko piękny uśmiech, znajomości, itp to było za mało. Są niektóre stanowiska gdzie bez fachu ani rusz. Nie chodzi tu o jakieś stanowiska kierowniczków, dyretorków, czy prezesików, tylko konkretne zawody.

Jak to jakiś królewicz rzekł: Z każdego wieśniaka zrobię Ci lorda ale z żadnego lorda nie zrobię malarza.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ode mnie z pracy koleś tam przechodzi i nawet doświadczenia nie miał. U nas to była jego pierwsza praca (bo studiował) i po 3 miesiącach przenosi się tam. Więc jak widać nie trzeba być jakoś super ogarniętym tam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gundek - no tu akurat kulą w płot. Jedna z niewielu firm, w których znajomości nie mają znaczenia.

Polecam wybrać się na rekrutację i spróbować swoich sił, a nie obsmarowywać w necie firmę o której nic nie wiesz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

do góry