Widok

Relacja Ślubna M&M - 14.05.2011

Wesele Temat dostępny też na forum:
I przyszedł czas na mnie.. :)
Nie będę wymieniać osób, które pomogły mi w przygotowaniach, ponieważ cała uroczystość miała miejsce w mojej rodzinnej miejscowości, oddalonej od Gdańska o około 150 km i wszystkie osoby uczestniczące w organizacji pochodziły z najbliższej okolicy :)
Napiszę tak krótko i na temat, że dzień przepiękny jednak zdecydowanie za szybko minął..
Najbardziej stresujący był dla mnie moment, gdy tata prowadził mnie do ołtarza (zupełnie nic z tej chwili nie pamiętam, nic nie widziałam)...
Sesja zdjęciowa odbyła się w trakcie wesela, po pierwszym tańcu i przedstawieniu gości (co poleca, bo był to moment kiedy każdy poczuł się zauważony i doceniony), wszystko było uzgodnione z orkiestrą, która wykorzystała ten czas na zabawy integracyjne :)
to chyba wstępnie tyle, jak coś ważnego mi się przypomni to dopiszę..
a teraz postaram się dodać kilka zdjęć...

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety nie wiem jak zrobić większe zdjęcia :/
niestety nie pomogę ze zdjęciami:/ ale gratuluję i wszystkiego co najlepsze na Nowej drodze życzę!:) ja też się boję właśnie tej drogi do ołtarza z tatą, jestem mega wrażliwa..ale mam nadzieję, że dam radę:)
dużo, dużo szczęścia jeszcze raz!!
Gratulacje :) Pomagam ze zdjęciami :)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image
wszystkiego najlepszego!!!! moje gratulacje! :))) bardzo ładnie wygladaliście! a welon.... imponujący!!!! taka wisienka na torcie!!!!
duzo duzo szczęscia zyczę!

przy okazji zapytam o to przedstawianie gosci, jak przebiegało? Podchodziliscie do gości siedządzych przy stole i do mikrofonu mówiliscie kto to jest czy jak/
Wszystkiego najlepszego !!! Bardzo ciekawą miałaś wiązankę, możesz wkleić jaką fotkę w zbliżeniu :))
gratuluje i zycze wszystkiego naaj! ;)
image
gratulacje i wszystkiego dobrego :)
cudowny welon :)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Najserdeczniejsze gratulacje!!!
image
Wszystkiego najpiękniejszego= miłości bez końca:) Przepięknne zdjęcia, a suknia i welon boski- ślicznie wyglądałaś :)
image
Wszystkiego co najlepsze:)
Dziękuję za wszystkie miłe słowa :)
Olesia - dokładnie tak wyglądało przedstawienie gości: podchodziliśmy do każdego z mikrofonem i ja przedstawiałam gości z mojej strony, mąż ze swojej. Przy każdym mówiliśmy kim jest i jakieś miłe, czasem zabawne dopowiedzenie, żeby każdy mógł się poczuć doceniony. Naprawdę fajnie to wyszło, było sporo śmiechu, nie zajęło dużo czasu (czego się najbardziej obawialiśmy), a później goście mówili, że bardzo im się to podobało, bo mieli okazję się zorientować kto jest kim, co pomogło w zapoznaniu i integracji rodzin :)
~gp - wiązanka miała formę szala, była przewieszona przez rękę, co zdało egzamin praktyczny :) wklejam zdjęcie wiązanki i przy okazji bransolety świadkowej, która tworzyła komplet z wiązanką
image

Uploaded with ImageShack.us

Co do welonu - przyznam szczerze, że od zawsze marzyłam o długim i naprawdę polecam, uczucie wspaniałe, a do tego ile frajdy i zabawy na sesji, ale też na zabawie weselnej (tańczyłam w nim pierwszy taniec i czułam się jak prawdziwa księżniczka) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gratulacje i wszystkiego najlepszego :))) welon cudowny :)))
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Gratulacje:))

Welon naprawde piękny sama takiego szukam właśnie :)
image
gratulacje !! piekna szalowa wiązanka ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Minęło troszkę czasu i myślę, że warto uzupełnić relację :)

Przygotowania rozpoczęłam około godziny 9.00 (udało mi się troszkę "wyleżeć" i zrelaksować:) ), o 9.40 miałam umówiony manicure, później fryzjer i kosmetyczka. Wszystkie zabiegi pełen profesjonalizm, a co najważniejsze był to czas kiedy odpoczywałam, relaksowałam się i zupełnie opuścił mnie przedślubny stres mimo, że wciąż wisiałam na telefonie i dogrywałam ostatnie rzeczy.
Msza Ślubna - oprócz organisty oprawę muzyczną uzupełniała także orkiestra dęta (Mąż kiedyś w niej grał i zrobili nam prezent) - coś pięknego, budowanie atmosfery przez sygnał na wejście, podniesienie...

Wesele - chciałabym wspomnieć o pierwszym tańcu, ponieważ tańczyliśmy do chyba mało znanej piosenki "Anioły" Philosphie de la Vie (nie jestem pewna czy poprawnie napisałam) - goście byli zaskoczeni i zauroczeni :)

Podziękowania dla rodziców przygotowaliśmy w formie prezentacji, aby zaoszczędzić sobie stresującej przemowy. Prezentacja rozpoczęła się od zdjęć rodziców jeszcze przed ślubem, później były zdjęcia z ich ślubu i chronologicznie zdjęcia z nami (od maluchów) aż do momentu kiedy nasi rodzice się poznali, do każdego zdjęcia dopasowaliśmy pasujący cytat, sentencję odnośnie miłości, rodziny, rodziców.. na koniec dołączyliśmy filmik z naszą przemową, który nagraliśmy kilka dni wcześniej. W prezencie rodzice dostali pamiątkowe karty z tekstem naszych podziękowań, a resztę prezentu dostaną niebawem - fotoksiążki ze ślubu i wesela :) myślę, że forma prezentacji się super sprawdziła i naprawdę polecam.

Oczepiny zakończyliśmy niespodzianką - zaprosiliśmy wszystkich przed restaurację, świadkowie przy wyjściu rozdali lampiony szczęścia, które udało nam się sprawnie wypuścić - bardzo ciekawa atrakcja i wbrew moim obawom wszystko przebiegło sprawnie i bez problemów - goście bardzo szybko załapali "jak to działa" :)

co mogę polecić?
na pewno swojskie ciasta - zamawialiśmy u prywatnej osoby 14 blach różnych ciast (na 74 osoby) i 3 piętrowy tort - wyszło dużo taniej niż w cukierni, a było naprawdę smaczne. (za blachę płaciliśmy 40 zł, za cały tort 150zł)

Suknię odkupiłam, natomiast poprawki i dopasowanie wykonano w salonie BEAUTY w Gdańsku Wrzeszczu i również polecam, przystępna cena, a także fachowepodejście do sprawy. Welon wyprasowano mi tam gratis. Jednak ostrzegam przed skokiem wagi - w środę miałam ostatnie dopasowanie i do soboty (niecałe 3 dni) schudłam 4 kg! stąd suknia okazała się być trochę luźna, ale bynajmniej mogłam swobodnie się poruszać :)

Wódka weselna - Palace - goście chwalili :) a tak w ramach ciekawostki jest to jedyna wódka dostępna na rynku, którą mogą pić bezglutenowcy :)

Obrączki - nie mogliśmy się z (wtedy jeszcze) Narzeczonym zdecydować, ja chciałam grube proste, On klasyczne zaokrąglone. Gdy poszliśmy do jubilera (Galeria Obrączek na Wrzeszczu na przeciwko Galerii Bałtyckiej) Pan zaproponował nam proste z fazkami, dzięki czemu uzyskaliśmy kompromis :) Jubilera polecam, obrączki piękne, wykonane z naszego złota, które uzbieraliśmy i przynieśliśmy (zawierają w sobie nasze rodzinne pamiątki, stąd też ich większa wartość sentymentalna) i zapłaciliśmy stosunkowo niewiele w porównaniu z tym modelem w innych renomowanych salonach (robocizna + dodatkowe złoto 500zł)
http://www.galeriaobraczekslubnych.pl/

Zaproszenia/zawiadomienia, winietki, zawieszki na alkohol, menu weselne, regulamin wesela, tablicę z rozmieszczeniem gości, karty podziękowań dla rodziców wykonałam sama sugerując się znalezionym w internecie wzorem. Wszystko było zachowane w jednym stylu, uszyłam nawet koronki w tym samym stylu na świece do dekoracji kościoła i sali. Poduszkę na obrączki zamówiłam ze źródła projektu, także też była w tym samym stylu :), wzór można zobaczyć tutaj:
http://farm5.static.flickr.com/4035/4350718648_15534937d0.jpg
samodzielne wykonanie łącznie z zakupem materiałów okazało się dużo tańszym rozwiązaniem :)
Dodatkową dekorację sali stanowiły kule origami (kusudama) w odcieniach zieleni, a nad nami powiesiłam serca w tych samych odcieniach również z origami - efekt piorunujący i zupełnie inaczej niż standardowo :)

Pozdrawiam i w razie czego proszę śmiało pytać :)
Dodam jeszcze, że ze względu na śmietankowy kolor sukni sporo czasu mi zajęło dopasowanie kolorystycznie butów i koszuli dla męża (garnitur miał koloru czekolady). Buty znalazłam w salonie Evinion w Gdańsku osowej - szyją buty na zamówienie z dowolnie wybranego materiału, można też wybrać sobie styl buta oraz obcas, naprawdę warto, bo i cena przystępna (160 zł), a wybór spory. http://www.evinion.pl/
Koszulę natomiast po długich poszukiwaniach dostaliśmy w Rumi w Auchan - są dwa sklepy z koszulami w kolorze śmietanki, jednak są spore różnice w cenie (koszule identyczne) - taniej jest w sklepie na przeciwko łodzi, nie wiem jak dokładnie wytłumaczyć, a nazwy zupełnie nie pamiętam... :)
Serdeczne gratulacje:)
imageimage
dziękuję :))
Gratulacje!:)
image
...bukiecik rewelacja!!!...

chyba ponownie wyjdę za mąż :)
image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry