Widok

Renault Espace IV

Nowy Espace, to najwyższy standard wśród vanów. Jego wyważona bryła i przyjazne wnętrze wprost zapraszają do podróży. Rasowy charakter ujawnia się w pełni na drodze, oferując podróżnym przyjemność bezstresowej jazdy. Espace wprowadza kolejne innowacje, aby uprzyjemnić użytkownikom podróżowanie. Wyróżnia się nowoczesną harmonijnością. Zastosowane w nim technologie skutecznie wspomagają kierowcę ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejne francuskie g*wno!!!!!

jestem mechanikiem od wielu lat i stwierdzam ze każde francuskie auto to WIELKIE G*WNO...może właściciele sie ciesza z tych aut ale gwarantuje ze gdyby sami mieli je naprawiać by sie załamali...chciałbym aby z****ni inzynierowie co wymyślaja te auta sami je naprawiali--ciekawe kiedy by stracili cierpliwość????bo ja gdy widze klienta z francuskim G*WNEM TO TRACĘ HUMOR:-((((((((
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 108

Sam jesteś gówno i pewnie taki sam z ciebie mechanik.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 1

Samochód nie dla kowali

Jakoś ja posiadam te tzw francuskie gówna od 20 lat i jakoś nie były takimi gównami w porównaniu z niemieckimi przereklamowanymi autkami, gdzie sąsiedzi by wyjechać gdzieś dalej spędzali kupe czasu na poprawkach i naprawach swych deutsche aut!!! Nowe technologie jakie stosują francuzi są na kilka lat, a dlaczego bo autem bezpiecznie i beztresowo powinno się jeżdzić do 5 lat a potem na części, anie naprawiać u kowali 30 letnie złomy!!! Tak powinno wyglądać nasze użytkowanie poj. no i atoryzowane serwisy a nie te tzw. serwisy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skonczyly sie czasy panie Jacku, ze za wymiane byle gowna bralo sie krocie.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1

Espace jako AWANGARDA przez duze A !!!

Co do mechanika Pana Jacka to nie sposob nie przyznac mu odrobiny racji, bo w pewnych momentach niektorzy nie pomysleli o bezstresowej naprawie lub wymianie niektorych podzespolow.
Ale zeby GOWNO od razu?
Proponuje zobaczyc chociazby i sprobowac wymiany pospolitej zarowki w BMW (model E-90) serii 3 lub tego samego z nowym Fiatem Croma lub z Toyota Auris...
Odnosze jednak wrazenie, ze osad kazdego jest sprawa subiektywna...I tak jest w moim przypadku.
Ja rozwazajac zakup mialem do wyboru Espace IV i Chryslera Voyagera.
I wybralem Renault za bezpieczenstwo, stylistyke, wrazenia z jazdy i wyposazenie o ktorym nawet za kosmiczna doplata konkurenci moga pomarzyc lub jest to gra nie warta swieczki...
renault jest autem awangardowym majacym zalety i wady.
Wada to spalanie i kosztowne przeglady, ale juz mniejsza awaryjnosc niz poprzednio...
Nie ma auta idealnego, ale majac 4-osobowa rodzine proponuje rozwazyc zakup tego auta...Nikt nie pominie tego widoku milczeniem - jak i krytyk jak i zwolennik..
Pozdrawiam wszystkich sympatykow marki Renault (espace po Clio i Lagunie jest moiom trzecim nabytkiem od Renault).
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Espace IV, 2.0 dCi

Tradycyjnie w Renault trochę stuka wykończenie.
Silnik na trasie trochę pije (175KM), ale w mieście cudo.
Poza tym idealne auto w trasę z rodziną.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

moim zdaniem są to auta niedoceniane. Jedne z najwygodniejszych w swojej klasie.Fakt czasami sie psuja ale to tylko samochod i nie mozna go krytykowac za to .Mialem clio 1 generacji i zrobilem nim 270 tys km i slozylo mi dalej i uwazam ze sa dobrze wykonane i swietnie sie prowadza takie moje zdanie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Espace IV 2004 2,2 dci

Miałem wiele aut, ale Espace to esencja komfortu i wygody. Możliwe że mechanicy płaczą ale to dlatego, bo dzisiaj auto się diagnozuje laptopem i szybko usuwa usterkę a mechanik z młotkiem i przecinakiem niewiele tutaj zwojuje...Ja nauczyłem się naprawiać u Dealera co wynosi dużo taniej i z gwarancją. Auta się psują i będą psuć, mechanicy niech zainwestują w urządzenia to się opłaci obu stronom... Pozdrawiam fanów Espasów
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

do mechanika

Ten mechanik co tak pisze o Renault jest typowym
polskim mechanikiem co niema narzędzi do naprawy.
Miałem kiedys alfę 166 i 156 wszyscy krytykowali
aż wkońcu trafiłem do gościa który zainwestował
w warsztat m kupił komputer porzadny, przyżądy do
naprawy i twierdzi że każdy partacz potrafi
naprawić zwykłym zestawem kluczy płaskich ale tylko
siermieżnego VW. Nic niemam do VW ale psują sie ogromnie i jest ich ogromnie duzo i mechanicy chwala je
bo juz je znaja.

Bardzo wygodne auto

Kupilem go jak mial przejechane 74000 km. Slyszalem o problemach z chlodzeniem i pekaniu blokow silnika. Ciekawi mnie czy jest na to jakis sposob aby tego uniknac. Do dzis nie spotkalo mnie nic zlego ze strony silnika, za to problem z zawieszeniem. Koncowki drazkow, przeguby itp, ale najdziwniejsze bylo zlamanie tylnego stabilizatora belki. Wladowalem juz 2000 pln. Ten ostatni wypadek gdyby nie wolna jazda to juz bym nigdzie nigdy niczego nie napisal. Ale jazda nim to pyszna sprawa, jest niesamowicie wygodny i funkcjonalny. Jedynie co mnie wkurza to te odpryski lakieru na masce i przedniej szybie. Nie wiem czy ktos tego doswiadcza ale mnie strasznie to wnerwia. To penie zasluga krztalty karoserji. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wygoda jak w samolocie

Auto tej klasy to pojazd dla pieszczochów lubiących komfort jazdy. Osobiście mam też sportowe autko nowego eclipsa lubię nim poszaleć, ale jesli na wczasy z rodzinką to espace IV. Panie i panowie ten komfort długo szukać w innych pojazdach. Pod tym względem pojazdy niemieckie zostają w tyle.Pozdrawiam użytkowników.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

ESPACE IV

Właśnie chce kupić espacez 2005 r i czytam juz kilka opini a właściwie kilkadziesiąt i sam juz nie wiem co robić znalazłem fajny egzemplaz wpłaciłem zaliczke i czekam na zaatwienie formalności kredytowych miałem w życiu juz wiele samochodów rówież framcuza i byłem zadowolony ale po opiniach o tych silnikach szczególniee 2.2 dci tak jak właśnie chce kupic to mocno zastanawiam się nad zmianą decyzji czy może ktos mi choc troszke obiektywnie pomóc
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 57

ben

Silniki 22 DCI nie są takie złe , jeśli wymienia się olej co 9,10tyś km pół syntetyk to nie ma problemu, ale jeśli ludzie wymieniają olej po 20tys km i więcej to jest problem i pretensje do RENAULT że panewka złapała albo korba wyszła bokiem . Ja mam takie auto i naprawiam ,serwisuje takie renault i nie mam problemu .A jak ktoś wyżej napisał ,mechanicy z młotkiem i przecinakiem to traktory naprawiać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Motor 2,2 dci

Ja tez jezdze expace i padl mi juz motor chcesz tego uniknac wymieniaj czesto olej,motory dci bardzo szybko niszcza olej a wiec nigdy nie wiecej jak 10 tys.
Olej tanszy motor to juz tysiace.Pozdrawiam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupuje

jutro jade kupic 2004 rok 1.9dci. wlasciciel napisal ze jest malina i ze ma full service history z dilera reno. jestem w anglii wiec tutaj taka przyjemnosc nie kosztuje z byt wiele a przekonam sie jutro jak go odbiore. zawsze chcialem miec espace a teraz moge sobie pozwolic. pozdrawiam milosnikow. aha mam nadzieje ze nie bede zalowal.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam megane kombi 1,9 tdi z 2000r, jestem z niej bardzo zadowolona, ale coraz bardziej myślę o Espace, tylko przeraża mnie spalanie tego auta. Jak jest naprawdę w z tym spalaniem w dieslach?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja moge dodac tylko ze znajomy mial od nowosci Espace z silnikiem 2,2 i po 65 tys. padl mu jak wracal z ferii zimowych z Austrii - serwisowany w ASO - panewka zalapala i poszedl blok.. powiedzial ze juz wiecej nie kupi..o malao nie zamarzl na autostradzie z dziecmi w Slowacji..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

panie mechanik , gówno i paprok to jest pan

proponuje zmienić zawód na babcie klozetową
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pora paproku pseudo mechaniku zmienić profesje na

babcie klozetową pasujesz do gówna jak ulał
do góry