Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry na babki

to auto robi wrazenie!! wystarczyło,ze zmieniłem fiata na renault i juz... mialem większe powodzenie u kobiet. teraz juz nie narzekam,ze czuje sie samotny,zawsze jakas na mnie poleci,wystarczy,ze zaczepie babeczke na ulicy...oczywiscie będąc w moiej furce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

renault megane classic opera

z automatyczna skrzynia biegow,Kochani-mam instrukcje obslugi/uzytkowania/ tylko w j.angielskim,a latwiej mi bedzie zaznajomic sie z megane w j.polskim-bardzo prosze ,moze ktos moglby temu zaradzic,zescanowac kilka waznych rozdzialow .A jesli chodzi o sam samochod-uwazam jego kupno za sluszny wybor,wygodny,przestronny,latwy w prowadzeniu i wierzac w opisy-bezpieczny.Pozdrawiam opiniowcow-Iwona

Jaka megane

Kupiłem Megane classic 1.4 16 v z 05,1999 i nie wiem czy to jest RT czy RN czy expression czy nie. Może Ktoś wie jak odrużnić

1.4 16V

Mam Meganke 1.4 16 v i postanowilem wladowac do niej gaz . Co o tym sadzicie ? Moze ktos jest uzytkownikiem takiego wlasnie eksponatu :)

P.S co do wygody to auto jest bardzo przestronne . Posiadam wersje classic , ktora kupilem w 2002 roku . Raz bylem nia w serwisie z niewielka awaria :)
POZDRAWIAM wszystkich uzytkownikow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.4 16V

Mam Meganke 1.4 16 v i postanowilem wladowac do niej gaz . Co o tym sadzicie ? Moze ktos jest uzytkownikiem takiego wlasnie eksponatu :)

P.S co do wygody to auto jest bardzo przestronne . Posiadam wersje classic , ktora kupilem w 2002 roku . Raz bylem nia w serwisie z niewielka awaria :)
POZDRAWIAM wszystkich uzytkownikow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

1.6 16V

Witam
Jestem użytkownikiem Meganki 1.6 16 V RXE (XI.99) od 2 lat Samochód ma przebiegu 80 tys (kupiłem go gdy miał 60 tys) Po za wymianą oleju i filtrów brak jakich kolwiek awarii. Polecam ten model ze względu na wmiarę oszczędny i dynamiczny silnik (108 koni bardzo przydaje się przy wyprzedzaniu ) Jedyną wadą jaką zaopserwowałem to wskaźnik poziomu paliwa Niby auto ma zbiornik 60l a już dwa razy przelałe na stacji sugerując się wskazaniami tego wskaźnika Czy ktoś trafił na taki problem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

megane

Jestem użytkownikiem meganki clasic 1.4 16V od roku, bardzo fajny samochód, zamierzam zainstalować do niej gaz. Proszę o ewentualne podpowiedzi, dzięki. Pozdrawiam.Jarek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.6 16V

Witam! Szykuję sie do zakupu Meganki 1,6 16V z 2001 roku. Prosze o opinie na jej temat. Czy ktos zagazował to autko? Jezeli tak, to prosze o opinie (jaki typ instalacji, gdzie zakładana, jak się jeżdzi, spadek mocy,spalanie itd.). Z góry dzieki za komentarze!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,4 RN-Auto gaz-BRC-SEQENT

Witam ! Posiadam meganke 1.4 RN , JESTEM Z NIEJ WPEŁNI ZADOWOLONY . oSTATNIO ZAŁOŻYŁEM DO NIJ INSTALACJĘ GAZOWĄ - brc seQent. Jest trochę droga bo kosztuje ok. 4.700 zl.ale po czasie i tak się zwróci . Spalanie gazu -Rewelacja-na 100km - 7,6-8,0 .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1.9 D

Witam
Posiadam Meganke od niedawna bo od poltora tygodnia ;) wiem ze to nie duzo, ale jak na moj pierwszy raz to zdazylem sie zorientowac ze jest to dobry samochod. Mam jednak pytanie: czy posiada ktos z panstwa instrukcje obslugi do meganki w disel'u rocznik 96? Wszelka forma informacji mile widziana. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

1.9 D

A ja mam również z 96' w dieslu od miesiąca i też poszukuję jakiejś instrukcji.

Megane

Znalazłem instrukcję. Podaję link: http://www.renault.triger.com.pl/download.html

megane 1.4 16 V +gaz

Posiadam megane z 2003r 1.4 16 v od ponad 3 tyś km jeżdze na gazie (bigas plus), narazie wszystko ok, jestem zadowolony.

Kontrolki

Mam Megan 1,4 16v 200. Niedawno zapaliła mi sie kontrolka o kolorze pomarańczowym mieszczaca się zaraz obok kontrolki ABS-u. moze ktos wie co ona oznacza?( przedstawia ona cos w rodzaju silnika - ale moge sie mylic)

kontrolki

Ta kontrolka to nic innego jak analiza spalin, zatankuj na iinej stacji, powinno ustąpić. Też to miałem. Ale pozostaje błąd w komputerze. Można jeżdzić. Apropo meganki to mam do sprzedania Coupe 1.6 16V z 2002 r wersję EXPRESION

kontrolki

Ta kontrolka to nic innego jak analiza spalin, zatankuj na iinej stacji, powinno ustąpić. Też to miałem. Ale pozostaje błąd w komputerze. Można jeżdzić. Apropo meganki to mam do sprzedania Coupe 1.6 16V z 2002 r wersję EXPRESION
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,4 RT

Mam Meganke jakiś czas i jestem zadowolony. Jednak jest jeden problem z płynem układu chłodzenia, UBYWA. Nie wiem Czy to typowe, Może ktoś z was wie

płyn ubywa

1,6 16V IX2000 Rok
W mojej też ubywa nieznacznie, ale napewno nie wycieka tez sie zastanawialem nad tym poza tym idealna świetne chamulce i na moją cieżką noge świetny silnik po przejechaniu 40000km w rok nic poza eksploatacją nie robiłem, a jeździ nie tylko po asfalcie

megane 1.4 75KM

proszę o informację czy silnik 1.4 e7j 75 KM posiada hydrauliczną kompensację luzów zaworowych czy też trzeba regulować samemu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie

mam megane 3 letnią z przebiegiem koło 40000 km, przy prędkości koło 80/h zaczyna byc słychać po stronie pasażera gwizd powietrza. uszczelki są ok. nie mogę znaleźć przyczyny. Proszę o pomoć. pozdrawiam

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry