Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Megane 2 1.9dCi Lux Privilage

Srebrny metalik, 8 poduszek , 4*szyby elektryczne-impulsowe, szklany panoraniczny elektrycznie otwierany dach, czujnik świateł i deszczu, elektrycznie regulowane, podgrzewane i składane lusterka, wewnętrzne lusterko elektronicznie przyciemniane, czetralny zamek , karta RENAULT o działaniu automatycznym, elektryczne zmienne wspomaganie kierownicy, ABS, EBD, ASR, MSR, ESP, alufelgi 16" , radio 4*40W ze zmieniarką na 6 CD, skórzano-welurowa tapicerka, klimatronik, aluminiowe wykończenia, 6 biegowa skrzynia i silnik 120 KM i 300Nm! - To komfortowe auto i przy klasie wyższej nie mam kompleksów ( wręcz jest odwrotnie ) Podobno jest jeszcze kilka takich w Polsce.

Renault 1,4e 1998

Z tym świstem przy 80 km/h też miałem do czynienia tyle że po stronie kierowcy. naszukałem się nieźle. Coś mi świstało do ucha. Dopiero jak lekko uchyliłem okno świst zniknął.To chyba też jest zależne od pogody. Ostatnio nic się takiego nie powtórzyło.

Renault Megane 1.6 '96

Witam, kupiłam "Maggie" niedawno i dopiero zaczynam przygodę ze swoim samochodem, specjalistów proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące eksploatacji i wogóle innych takich tam :) Mówię jak pokręcona zapewne, ale po przeczytaniu waszych opinii napewno mi się rozjaści :) Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.

Renault Megane 1.6 '96

Witam, kupiłam "Maggie" niedawno i dopiero zaczynam przygodę ze swoim samochodem, specjalistów proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące eksploatacji i wogóle innych takich tam :) Mówię jak pokręcona zapewne, ale po przeczytaniu waszych opinii napewno mi się rozjaści :) Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.

renia lipa

megana to kibel zabojadzki.

Wielka prośba!

Mam megnke 96 1.9d,chcialbym prosic o dane fabryczne tego silnika!

meganka

mam od 3lat meganke 1.4 16v 98KM przejechalem 60tys do jej wad zaliczam :halas przy wiekszych obrotach,widocznosc tyl...i to tyle!! zalety 1-super fotele sa wrecz idealne!!!! 2-male spalanie przy ostrej jezdzie 7.2 lit do dobry wynik 3-kapitalne trzymanie drogi to chyba najwieksza zaleta tego auta!!!!!!! ostre hamulce i uklad kierowniczy . niestety wymienilem dwie cewki to wrecz choroba ,meganek, poza tym autko jest wdzieczne polecam kombiaka

renault

trzeba być debilem, żeby sobie kupić jakiekolwiek francuskie auto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

1,4 16V 1999r.

Witam Szanownych Posiadaczy tegoż autka. Jestem jego posiadaczem Classica od sierpnia 2005. Pełne wyposażenie (oprócz klimy). Przebieg 71000 km. Tak to prawda! Jak na razie wszystko gra. Na trasie zużycie paliwa nie przekracza 6 litrów. Bardzo przyjemnie się go prowadzi. To mój pierwszy samochód i jestem z niego jak na razie bardzo zadowolony. Mam pytanie - kiedy należy wymienić pasek rozrządu?

megane 1,4 eko 1996

Cześć mam megane od roku ogólnie autko bardzo fajne, wygodne lecz...w tym roku mimo że autko było garażowane pojawiła się rdza na tylnich nadkolach, no i wyciek oleju z silnika przy skrzyni biegów to chyba pomyłka przy przebiegu 76000 km. Proszę o opinie i porady

Megane finezja i moc

Posiadam Megane rok 96 lipiec 1,6 poj, 66 kw/90km. Jest to piękny samochód. Łączy w sobie świetną stylistykę z bardzo dobrymi osiągami. Silnik K7M posiada bardzo wysoką kulturę pracy i przyzwoitą moc. Co do awarii jakie musiałem usunąć to nawalił mi czxujnik bezwładnościowy. Odicął zasilanie pompy paliwa. Aby mieć pewność, że silnik nie będzie sprawiał jakichkolwiek niespodzianek wymieniłem usszczelkę pod głowicą, ale biorąc pod uwagę wiek pojazdu - 10 lat i to iż od 3 lat samochód jeździ ,,na gazie" uważam iż nie było to jakieś wielkie wydarzenie. Jak wszyscy wiedzą lpg fatalnie oddziałuje na jednostkę napędową i wydech. Zauważyłem ubytki płynu chłodzącego i wzrost poziomu oleju więc postanowiłem szybciutko wymienić uszczelkę- 350 zł z planowaniem głowicy, co jest niezbędne przy wymianie uszczelki pod głowicą. Muszę zaznaczyć iż użytkuję pojazd prawie ekstremalnie- zajerzdżam go. Lubię kręcić wysoko i jeździć z dużymi prędkościami. Teraz uwaga - zawieszenie. Uważam iż nie ma tu jakiś sensacji iż jest za miękkie czy też nietrwałe. Jest poprostu francuzkie. No i wreszcie cena - pojazd nabyłem rok temu wrzesień 2005 za 130 tys gaz + opony zimowe. Tak więc uważam iż jest to NAPRAWDĘ bardzo przyzwoite i stylowe auto. Pozdrawiam wszystkich miłośników francuzkich aut.
Piotr z Torunia

Renault Megane classic 1.6e 1997r.

Witam! Jestem użytkownikiem tego modelu renault.Chodzi rewelacyjnie przyspieszenie nie najgorsze ale nie najlepsze hamulce super i drobne stuki w przednim zawieszeniu super oryginalne radio.Przebieg to 150 000 serwisowany po wymianie podstawowych podzespołów.Kolor to platynowy metalik w idealnym stanie lakier w srodku pieknie utrzymana tapicerka wyposażenie to centralny zamek z pilota immobilajzer elektryczne szyby klimatyzacja wspomaganie regulacja kierownicy ABS halogeny welur 2xAirbag itd wersja RT.Prowadzi sie super rewelacyjnie równiótko i przyjemnie silnika nie słychac. Sprowadziłem z niemiec miesiac temu. Polecam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault Megane coupe 1998r.

Ale bryka kazda fura sie chowa na swiatłach.Pojemnosc 2.0i w granatowym kolorze i alumki.Pali gume na recznym ze dym idzie do srodka smiało wyciaga 220km/h. Autko jest piekne i bardzo rzuca sie w oczy i nie ma takiej dziewczyny która by sie za nim nie obejrzała. Wszystko w nim chodzi rewelacyjnie i bez zadnych problemów.Ostatnio załozyłem jej Remiego z tyłu i pomalowałem tylne bebny na czerwono to jej dodało uroku załozyłem tez brewki na przednie lampy. Jak chce spalic gume to nawet nie uywam sprzegła. Mam tez niezłe Audio w niej i ta moc to jest to!!!:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem taka!!

Kiedys miałem coupejke z 1996 czerwona 1.6. Byłem z niej bardzo zadowolony i chciałem jezdzic długo.Miało niezłego kopa i ogólnie utrzymane zadbane.Kiedys wracałem z dyskoteki narombany i wydawało mi sie ze jest zakret a droga była prosta i przypier...w drzewo.Zasnałem na poduszce powietrznej:) Minał rok oddali mi prawko fure sprzedałem na czesci i teraz mam BMW z serii 5 1994r. 2.5w TDS-e i nie jezdze juz popijaku o autko dbam i mam swietna laske i plany.Ale meganki nie zapomne.Ah ta linia!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naprawde dobry!!!!!!!!

Mam meganke 2 juz 2,5 roku i jak narazie nie mialem z tym samochodem problemow,tylko standartowe przeglady i wlewanie benzyny.Mam 1,4/98KM naprawde dobry,szczegolnie do miasta.Na trasie mocy tez wystarcza.Mam pelna opcje wyposazeniowa,pokazcie mi drugie auto tej klasy ,za te pieniadze z takim wyposazeniem.Napewno w zyciu nie zamienilbym tego samochodu na jakiegos tam golfa czy astre.Jest to moj juz piaty samochod i nie chce go zmieniac!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Megane 1,4 16V 2001

Mam pytanie i prosze o pomoc ile oleju wchodzi do silnika renault megane 1,4 16V 2001r.? w serwisie renault powiedzieli mi że 5,5 litra czy to możliwe? wymieniam pierwszy raz po zakupie samochodu.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 6

Renault Megane 1.6

Posiadam R19 ale jechałem Megane hatchbackiem-bardzo przyjemne w prowadzeniu, wyciszone wnętrze (a może ktoś chce sprzedać, chętnie kupię egzemplarz sprzed 1999roku 1.6benz hatchb.woj. podkarp.)

classic 2.0

mam mało spotykane megan classic 2.0 8vtylne zawieszenie oś skrętna super sprawa dobre chody 9.5 sek do 100 przytym niezłe spalanie na trasie 7miasto cięzka noga 10 udało mi się ztego wyciś 210 w tej chwili mam przejechane 213000 silnik ipodzespoły super jedynie blacha tylne błotniki nadkola korozja jerzeli ktoś chce poszaleć to świtne autko bo nikt się nie spodziewa co jest pod maską trzymanie się drogi bardzo w porzątku świtne prodzenie w zakrętach trochę inne niz zwykłe megan nie mylić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Megane

Megane --to auto jest miekie jak z puszka po piwie
Linia ....ale gdze ja widac ze taka fajna

RENO MEGAN CLASIC

Czy ktos moze mi napisac jak sie sprawuja silniki 2l w clasikach mam zamiar kupic.
do góry