Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault megane 1.6 16v AUTOMAT

jestem posiadaczem tego wspaniałego samochodu,interesuje mnie tylko opinia tych ludzi którzy posiadają taki sam samochód z taki samym silnikiem.Niewiem jak wasz ale ten samochód jest strasznie głosny:( czy one wszystkie tak maja ,proszę o opinie innych urzytkowników tej marki ,bedę bardzo wdzięczny.Poza tym samochodzi kprowadzi sie doskonale i bez zastrzeżeń,teraz na dniach czeka mnie wymiana rozrządu co jest dość kosztowna bo z zamienniki trzeba zapłacić doś sporo (800 zł)z wymianą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Licznik nie dziala

witam, od miesiaca jestem dumnym posiadaczem megi z 1996 roku. juz troszke w nia zainwestowalem no ale i tak sie oplacalo. a sednem sprawy jest to iz nie dziala mi licznik. tzn predkosciomierz, obrotomierz i wskaznik poziomu paliwa ok ale nie pokazuje przebiegu oraz nie wiem czy meganki tak maja ale wariuje mi temp wody. jezeli jest jakis sposob na naprawienie tego i ktos zna to prosze o porady. pozdrawiam.

renia

to auto dla tych,których nie stać na prawdziwe samochody-pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

1.6e 8V coupe

straszne auto,mam przebieg 17o tys km,posiadam je od 5 mies. i za każdym razem jak wsiadam do niego to sie modle żeby nic mi nie nawaliło!Wymieniłem pompę wody,pompę wspomagania,czujnik ciśnienia oleju,czeka mnie jeszcze uszczekla pod głowicą,zawieszenie,i maglownica,silniczek krokowy.Zrobie je tylko tak żeby sprawialo pozory sprawnego i do żyda!Kpina nie auto!!!!

Renault Megane 2.0 16V S

iest to 108 kw motor F7R D7?? . mam dobre zdanie o moim pedziwietrze polecam meganki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

1.4 RT 97r

Od niedawna jestem posiadaczem Meganki.Ogólnie igła, super wozik. Ma jednak pewną wadę, mianowicie spala ponad 9.3l benzyny/100km.Kolejny mankament to falowanie silnika na wolnych obrotach.Ma przejechane tylko 70000km.Wymieniłem już sondę ale spalanie nie spadło.Jeżeli ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i sobie z tym poradził proszę o info.

Najprawdopodobniej jest walnięta uszczelka pod głowicą.Miałem ten sam problem. Płyn przedostawał się do komory spalania i zarzucało mi jedną świecę. Po remoncie głowicy problem ustąpił. Uważaj na mokre tuleje cylindrowe.

RENAULT MEGANE 1.6 16V KOMBI

WITAM MAM MEGANKĘ W KOMBI Z 2001R TROCHĘ JUŻ NIĄ NATŁUKŁEM KILOMETRÓW I JAK NA RAZIE (OPUKAĆ) NIC WIELKIEGO SIĘ NIE ZDAŻYŁO OT TAK PO PROSTU KLOCKI HAMULCOWE OLEJ FILTRY. 6 MIESIĘCY TEMU ZAMONTOWAŁEM GAZ I BYŁA TO BARDZO DOBRA DECYZJA - W MIEŚCIE (WARSZAWA - TRAGEDIA KOMUNIKACYJNA) 10L-11L LPG A TRASA PRZY SPOKOJNEJ JEŹDZIE (NIE WIĘCEJ NIŻ 3TYŚ. OBROTÓW TZN. 100-110KM/H) TYLKO 8.6L LPG MOŻNA JEŹDZIĆ!AUTKO JEST PAKOWNE, WYGODNE DOBRZE SIĘ PROWADZI FAJNIE RADZI SOBIE W TROSZKĘ TRUDNIEJSZYM TERENIE (KAWAŁEK LASU I PÓL) JEST ZAPAS NA "PRZYCIŚNIĘCIĘ" W RAZIE POTRZEBY GENERALNIE POLECAM TYM BARDZIEJ ŻE MOJA "POŁÓWKA" TEŻ POSIADA MEGANKĘ TYLKO ŻE COUPE I TEŻ SOBIE CHWALI WIĘC POZDRAWIAM I POLECAM A OPINIA ŻE "FRANCUZ" JEST DO NICZEGO TO DO KOŃCA NIE PRAWDA POPROSTU JAK CI SIĘ TRAFI ZŁOM TO MASZ BÓL GŁOWY I PECHA JAK ZE WSZYSTKIM CZY TO RENAULT CZY MERCEDES POZDRAWIAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiekszego debila od ciebie to nie ma!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

luzy zaworowe

bylem ostatnio u mechanika stwierdził że po założeniu instalacji gazowej kontrole luzów trzeba przeprowadzić po ok 25000 robi się to samemu dodam że chodzi o model 1,4 RN75km 8 zaworowiec i 1 punktowy wtrysk

1.4 eco

Przejechałem nim 80000tys km samochód niezawodny nic w nim nierobiłem, miesiąc temu byłem na przeglądzie powiedziano mi że wszystko jest ok od 2 lat dojeżdzam do pracy ponad 100km w jedną strone (codziennie) auto z 96r stare ale jare mialem auta z 2005r i szlak ich trafiał miedzy innymi ww golf 4 sprzedałem badziewie i pojakimś czasie kupiłem okazyjnie za pare groszy ta meganke i coś nieprwdopodobnego te auta sie niepsuja, a ja naprawde nieoszczędzam aut

debil to cie zrobił krzysiu:p

Jacek28

moja megi jest z początku produkcji.tj.z1996r.kupiłem go 28go kwietnia,jestem zachwycony konfortem jazdy tą francuzką.przedtem miałem opla kadeta kombi'"dno" Teraz czuje,że żyje.ten samochód poprostu płynie,jest wart polecenia.to nie prawda,ze jest drogi w eksplatacji nie bardziej niż inne samochody.

megi

z*******y samochód silnik 1,6e 8V ma z*******e przyspieszenie

Megane 1,9D

Jestem posiadaczem Megane 1,9D od 2 miesięcy i jak na razie mam same problemy z tym autem (silnik), według licznika ma przejechane 190tyś. Fakt jest ekonomiczny ale co z tego jak przez te 2 miesiące musiałem wsadzić w niego 1200zł. Trochę brakuje mu mocy... a tak po za tym wszystko OK.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

megane 1.6 rt

polecam rt świetne autko używam go do wszystkiego do pracy i na ryby jeszcze mi nie odmówił.Rok prod. 1996 przebieg 170000

ciśnienie opon

czy ktoś móglby mi podać ciśnienie opon w 1996 megane 1.4e?

Przód 2,3 bar
tył 2,2.

trzeba regulowac zawory samememu koszt ok 50 zl u mechanika

mam pytanko moja renia 1.4e z 97r zaczyna chlapac olejem z silnika wydaje mi sie ze z pod glowicy czy jest to mozliwe? tak pozatym wszystko ok silnik sie nie grzeje pali jak lalka płynu chłodniczego nie ubywa pomocy ZUPA
do góry