Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2.2 z przodu tyl 2 wystarczy w zupełnosci

megane

a ta megana z którego roku?

wielka prośba!!!!

mam meganke 14. 75 Km z 1996r,i jestem z niej zadowolony,robie maly tuning,jesli ktos moze niech wysle mi zdjecia swojej Meganki na dzik1703@tlen.pl

wielka prośba!!!!

mam meganke z 1996 r 1.4 75 KM i robie jej maly tuning jesli ktos ma fajne zdjecia na jej temat lub zna dobre strony to prosze wysylajcie na dzik1703@tlen.pl

Pytanie

Mam meganke 3 dzień... nie chce nic mówić ale już po pierwszych przejechanych kilometrach mi się bardzo podoba. Mam tylko 2 pytania... gdzie w tym samochodzie jest numer seryjny podwozia, jak i jakie musi być ciśnienie w oponach... za odpowiedź z góry dziękuję
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Megane Coupe 1,4 16V (2000r)

Jestem posiadaczem tej meganki i jak narazie jestem z niej zadowlony jesli trzeba bardzo oszczedna a jesli trzeba wyprzedzic to tez sobie dobrze radzi jednym slowem bardzo dobry kompromis.

ciśnienie 2,2 bar wszystkie koła
numer jest naklejka na środkowym słupku prawa strona
pod kołem zapasowym

Megane 1.4 eco 1996 r.

Autko bardzo przyjemne i wygodne, jednak fotele za miękkie. Niestety moją mege dopadła rdza i zadomowiła się na dobre na tylnych nadkolach i klapie. Co do silnika to przy stanie 107 tys. jeszcze jeździ i nie zawiódł mnie nigdy. Szkoda tylko, że jest troche słaby, ale to przecież tylko 70 KM. Polecam samochód, zwłaszcza tym, którzy cenią sobie ekonomiczność. Pozdrawiam

Megane 1.4 eco 1996 r.

Autko bardzo przyjemne i wygodne, jednak fotele za miękkie. Niestety moją mege dopadła rdza i zadomowiła się na dobre na tylnych nadkolach i klapie. Co do silnika to przy stanie 107 tys. jeszcze jeździ i nie zawiódł mnie nigdy. Szkoda tylko, że jest troche słaby, ale to przecież tylko 70 KM. Polecam samochód, zwłaszcza tym, którzy cenią sobie ekonomiczność. Pozdrawiam

hehe

a tą bmw masz tak samo pustą jak laskę??? hehe

gt

Ty to pewnie tylko niemieckie złomy kupujesz

1,9dci 2001r kombi

mam ją dopiero od miesiąca, nie chcę jej za szybko chwalic ale autko jest naprawde świetne. proszę o opinie innych posiadaczy tego modelu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o poradę Megane 1.6 16v 2001

Jestem posiadaczem tego autka od kilu tyg. jak dodaję gazu słychać przez o.5 sek. zasysanie powietrza , spaliny na zimnym i ciepłym silniku lekko białe , ale bardzo mało, no i na desce zapalił się błąd silnika , kontrolka koło abs-u. Czy wiecie co się dzieje. Auto poza tym pracuje poprawnie , ma swoją moc czasem tylko na wolnych obrotach jest lekkie wahnięcie pracy silnika. Proszę o poradę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT MEGANE I 1,4 16V

Witam chce sobie kupić te ałtko ale nigdzie nie mogę znaleś ile on pali na 100km

ja tez mam taki problem. Znalazł Pan sposób na to??

Megane Classic 1.6 16v,99r.

Do niewatpliwych zalet samochodu trzeba zaliczyc jego bogate wyposazenie, ladna stylistyke wnetrza i nadwozia, bardzo pojemny bagaznik, trwale silniki i niewygorowane spalanie. Cala elektronika lacznie z osprzetem silnika ponadprzecietnie szwankuje, przednie zawieszenie w tym modelu to koszmar. Dynamika motoru taka sobie. Za krutkie przelozenie na 4-tym biegu, poza tym za dlugi skok dzwigni zmiany biegow lacznie z jej drganiem na postoju i wzdluznymi r******i podczas jazdy. Ogolnie reasumujac to auto lepiej wyglada niz jezdzi. Meganki nie sa technicznie zbyt udane do tego maja drogie czesci i serwis. Eksploatuje jeszcze Clio 1.2 16v 2000r. i tu ruznica jest kolosalna autko sprawuje sie doskonale 198 tys km przebiegu i zadnych awari ! Wszystko cichutko i jezdzi super, widocznie model modelowi nie rowny.

1.4 16 v spalanie

na trasie okolo 5.5-6 l srednio 7.9 l

pior

kupiłem za 14 000 megi z 2000 roku 1,4 16v wypasiona bez skóry ale uszczelka pod glowicą 600 silnik krokowy 200 rozrząd inaprawa kabli do komputera ilicznika 1100 nie wiem co jeszcze wyskoczy jazda super wygoda super ale koszty głowa boli

renault megan scenic 1,9 dti

witam mam renault megane scenic z 99r silnik 1,9 dti i jestem z niego jak najbardziej zadowolony srednie spalanie 5,5 na 100km jezdzi sie bardzo fajnie duzo miejsca duzy bagaznik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie

chce kupić meganke 1.6 dizelka i prosze o opinie ile to pali i czy jest awaryjne

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry