Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciśnienie 2,2 bar wszystkie koła
numer jest naklejka na środkowym słupku prawa strona
pod kołem zapasowym

Megane Coupe 1,4 16V (2000r)

Jestem posiadaczem tej meganki i jak narazie jestem z niej zadowlony jesli trzeba bardzo oszczedna a jesli trzeba wyprzedzic to tez sobie dobrze radzi jednym slowem bardzo dobry kompromis.

Pytanie

Mam meganke 3 dzień... nie chce nic mówić ale już po pierwszych przejechanych kilometrach mi się bardzo podoba. Mam tylko 2 pytania... gdzie w tym samochodzie jest numer seryjny podwozia, jak i jakie musi być ciśnienie w oponach... za odpowiedź z góry dziękuję
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wielka prośba!!!!

mam meganke z 1996 r 1.4 75 KM i robie jej maly tuning jesli ktos ma fajne zdjecia na jej temat lub zna dobre strony to prosze wysylajcie na dzik1703@tlen.pl

wielka prośba!!!!

mam meganke 14. 75 Km z 1996r,i jestem z niej zadowolony,robie maly tuning,jesli ktos moze niech wysle mi zdjecia swojej Meganki na dzik1703@tlen.pl

megane

a ta megana z którego roku?

2.2 z przodu tyl 2 wystarczy w zupełnosci

mam pytanko moja renia 1.4e z 97r zaczyna chlapac olejem z silnika wydaje mi sie ze z pod glowicy czy jest to mozliwe? tak pozatym wszystko ok silnik sie nie grzeje pali jak lalka płynu chłodniczego nie ubywa pomocy ZUPA

trzeba regulowac zawory samememu koszt ok 50 zl u mechanika

Przód 2,3 bar
tył 2,2.

ciśnienie opon

czy ktoś móglby mi podać ciśnienie opon w 1996 megane 1.4e?

megane 1.6 rt

polecam rt świetne autko używam go do wszystkiego do pracy i na ryby jeszcze mi nie odmówił.Rok prod. 1996 przebieg 170000

Megane 1,9D

Jestem posiadaczem Megane 1,9D od 2 miesięcy i jak na razie mam same problemy z tym autem (silnik), według licznika ma przejechane 190tyś. Fakt jest ekonomiczny ale co z tego jak przez te 2 miesiące musiałem wsadzić w niego 1200zł. Trochę brakuje mu mocy... a tak po za tym wszystko OK.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

megi

z*******y samochód silnik 1,6e 8V ma z*******e przyspieszenie

Jacek28

moja megi jest z początku produkcji.tj.z1996r.kupiłem go 28go kwietnia,jestem zachwycony konfortem jazdy tą francuzką.przedtem miałem opla kadeta kombi'"dno" Teraz czuje,że żyje.ten samochód poprostu płynie,jest wart polecenia.to nie prawda,ze jest drogi w eksplatacji nie bardziej niż inne samochody.

debil to cie zrobił krzysiu:p

1.4 eco

Przejechałem nim 80000tys km samochód niezawodny nic w nim nierobiłem, miesiąc temu byłem na przeglądzie powiedziano mi że wszystko jest ok od 2 lat dojeżdzam do pracy ponad 100km w jedną strone (codziennie) auto z 96r stare ale jare mialem auta z 2005r i szlak ich trafiał miedzy innymi ww golf 4 sprzedałem badziewie i pojakimś czasie kupiłem okazyjnie za pare groszy ta meganke i coś nieprwdopodobnego te auta sie niepsuja, a ja naprawde nieoszczędzam aut

luzy zaworowe

bylem ostatnio u mechanika stwierdził że po założeniu instalacji gazowej kontrole luzów trzeba przeprowadzić po ok 25000 robi się to samemu dodam że chodzi o model 1,4 RN75km 8 zaworowiec i 1 punktowy wtrysk

wiekszego debila od ciebie to nie ma!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

RENAULT MEGANE 1.6 16V KOMBI

WITAM MAM MEGANKĘ W KOMBI Z 2001R TROCHĘ JUŻ NIĄ NATŁUKŁEM KILOMETRÓW I JAK NA RAZIE (OPUKAĆ) NIC WIELKIEGO SIĘ NIE ZDAŻYŁO OT TAK PO PROSTU KLOCKI HAMULCOWE OLEJ FILTRY. 6 MIESIĘCY TEMU ZAMONTOWAŁEM GAZ I BYŁA TO BARDZO DOBRA DECYZJA - W MIEŚCIE (WARSZAWA - TRAGEDIA KOMUNIKACYJNA) 10L-11L LPG A TRASA PRZY SPOKOJNEJ JEŹDZIE (NIE WIĘCEJ NIŻ 3TYŚ. OBROTÓW TZN. 100-110KM/H) TYLKO 8.6L LPG MOŻNA JEŹDZIĆ!AUTKO JEST PAKOWNE, WYGODNE DOBRZE SIĘ PROWADZI FAJNIE RADZI SOBIE W TROSZKĘ TRUDNIEJSZYM TERENIE (KAWAŁEK LASU I PÓL) JEST ZAPAS NA "PRZYCIŚNIĘCIĘ" W RAZIE POTRZEBY GENERALNIE POLECAM TYM BARDZIEJ ŻE MOJA "POŁÓWKA" TEŻ POSIADA MEGANKĘ TYLKO ŻE COUPE I TEŻ SOBIE CHWALI WIĘC POZDRAWIAM I POLECAM A OPINIA ŻE "FRANCUZ" JEST DO NICZEGO TO DO KOŃCA NIE PRAWDA POPROSTU JAK CI SIĘ TRAFI ZŁOM TO MASZ BÓL GŁOWY I PECHA JAK ZE WSZYSTKIM CZY TO RENAULT CZY MERCEDES POZDRAWIAM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry