Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ktos moglby podac cisnienie w opon w1999 megane 1.4

Kontrolki

Czesc mam problem ostatnio czesto zapala mi sie kontrolka przedstawiajaca samochod w poslizgu. Zapala sie nawet gdy jest sucho czy ktos moze wie co sie dziej i od czego ona dokladnie jest.nie dawno ja kupilem i nie znam sie na tym czekam na pomoc dzieki

Megane 1.4 16V, 2000r

Jeżdzę nią od 2005 i obecnie ma 190tyś na budziku i nic.. Ostatnio tylko wymieniłem czujnik położenia wału korbowego bo szwankował (100zł, sam wymieniłem) - zaliczam do napraw. Oprócz tego wszystko co wymieniono to: silentbloki z przodu (70zł z wymianą), amorki z tyłu(po 150tyś km), łożyska na belce skretnej (tu jakieś 250zł z wymianą) po 160tyś km i standardowe wymiany jak tarcze (po 120tyś km), klocki itd. Ceny części naprawdę OK (czujnik poł. wału do antycznej beemki to koło 600 zł :) ). Trzeba tylko o nią dbać, lać przyzwoite paliwo i dobry olej. Żadnych wycieków (lekkie pocenie na skrzyni), nie bierze oleju ani nie ubywa płynu chłodniczego. Zawieszenie z przodu - nie do zajechania. Na pewno auto nie do szaleńśtw, ale wygodne i wdzięczne. Zastanawia mnie ile można zrobić km na tym silniku bez remontu?

automat

uważam że meganka automat 1.6 jest bardzo cichym autem i wygodnym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ocena

jest od groma zamiennikow francuskich za 1/4 ceny

meganka 1,6 16v 2002

mama meganke 1.6 2002 rok aktualnie ma z nia mały problem bo spalanie jej w miescie wynosi 10,5 lit/100km
i wydaje mi sie ze jest to dosc dużo co moze być przyczyną

kamilka

licznik kosztuje 170 zł (czujnik)

Megane RXE 1,6 16V 2000 r.

Piękny, wygodny, ekonomiczny. Bogate wyposażenie. Golf z podobnym silnikiem nie ma z nią żadnych szans. Ci co narzekają niech zastanowią się czy należycie dbają o regularne przeglądy i niezbędne wymiany oleju, filtrów i części które się zużywają jak w każdym samochodzie.
Jak sie dba, tak się ma.

trzeba byc debilem zeby takie rzeczy pisac

Megane Coupe 1.9 dti 99r.

Autko ma przebieg 98 tys. km. prowadzi sie bardzo dobrze w porównaniu do Megane coupe z 96r. bezyna 1,6. Ma tez dobra przyśpieche turbodisel i jak narazie mnie nie zawodzi. Także estetyka autka po lifcie jest bardzo fajna a skóra na wyposarzeniu naprawde robi wrazenie!

1,4 16 V, rok 2000, przebieg 144000 km

Super auto dla 3-4 osobowej rodziny. Super elastyczny i ekonomiczny silnik. Spalanie w trasie -5,0l, spalanie w mieście-7,5l.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam rozrząd wymieaj co 5 lat lub co 100tys. lecz twoje auto jeszcze tyle nie ma mam takie samo auto

numer vin jest pod maska kolo amortyzatora cisnienie 2.2przod 2 tyl

reno megane ma tylko 1.9dti 1.5dci i 1.9 dci ja mam 19dti98 koni auto bardzo dynamiczne i ekonomiczne od 4.5 na trasie do 6 moze 6.5 w miescie z klima goraco polecam

Megane Coupe 1.6e

Co do wypowiedzi ludzi którzy twierdzą że francuz jest bee to do francuza trzeba się przyzwyczaić bo ma pare udziwnień a co do tego że się niby komuś sypie to powiem tak jak ktoś kupuje autko nie sprawdzając go to niech później nie narzeka że mu się sypie. Ja swoją kupiłem dość tanio było pare rzeczy do zrobienia o czym wiedziałem. Silnik ma 160 tys. i nie bierze oleju więc nie jest źle, do tego sekwencyjny gaz który sprawia że to autko jest bardzo ekenomiczne. A jak komuś za bardzo buja na zakrętach to polecam sprotowe zawieszenie załoyć i przestanie

meganka

witam .Niestety ja jezdziłem meganką przez 6 lat i wymineiłem w niej wszystko oprócz przedniej szyby.Samochód awaryjny srednio raz w miesiacu u mechanika, słabe zawieszenie zamki ,do dupy tarcze przeguby silnik itp itd

Megan Classic 1.4 16V 2000

Cewki fabryczne/sagem/to zmora tego samochodu. Elektronika tez płata figle. Aktualny problem polega na tym,ze po zatrzymaniu sie i postoju /nie zawsze/ elektronika ?/odcina dopływ prądu na cewki i do pompy paliwa I zaczyna sie loteria: zapali albo nie .Badanie komputerowe wykazuje wszystko ok.Horror .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Renault Megane 1.9 dTi 98km

Renault Megane 1.9 dTi 98km to autko o bardzo dynamicznym silniku, autko jest lekkie wiec jest bardzo zrywne i zwinne pali ok 6l na 100km auto w skali na 10 dostaje ode mnie 9 ponieważ praktycznie wszystko jest dopracowane oprócz wyciszenia silnika, silnik głośno pracuje. Auto jest sportowe i komfortowe, jest szybkie i mało pali dlatego polecam kupować Renault Megane Coupe !:)

reno scenic 2.0i 1997r.

posiadam ten samochód 2 lata,jak narazie jest bezawaryjny.natomiast jeśli chodzi o spalanie to poniżej 10 nie schodzi.dlatego rozważam montaż instalacji lpg,tylko niewiem jakiej,proszę o pomoc.

noto nie trafiłeś

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry