Widok

Renault Megane I

Początki Megane sięgają roku 1995, kiedy to Renault zaprezentowało następcę modelu 19. Najpierw pojawiła się wersja hatchback, następnie coupe. Uzupełnieniem tej rodziny stały się minivan Scenic, sedan Classic oraz - w roku 1996 - Cabrio. Pierwsze drobne poprawki stylistyczne, m.in.: zmiana kształtu halogenów, nastąpiły trzy lata po wprowadzeniu modelu, a gruntowny facelifting (kwieceń 1999) ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

meganka

mam od 3lat meganke 1.4 16v 98KM przejechalem 60tys do jej wad zaliczam :halas przy wiekszych obrotach,widocznosc tyl...i to tyle!! zalety 1-super fotele sa wrecz idealne!!!! 2-male spalanie przy ostrej jezdzie 7.2 lit do dobry wynik 3-kapitalne trzymanie drogi to chyba najwieksza zaleta tego auta!!!!!!! ostre hamulce i uklad kierowniczy . niestety wymienilem dwie cewki to wrecz choroba ,meganek, poza tym autko jest wdzieczne polecam kombiaka

Wielka prośba!

Mam megnke 96 1.9d,chcialbym prosic o dane fabryczne tego silnika!

renia lipa

megana to kibel zabojadzki.

Renault Megane 1.6 '96

Witam, kupiłam "Maggie" niedawno i dopiero zaczynam przygodę ze swoim samochodem, specjalistów proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące eksploatacji i wogóle innych takich tam :) Mówię jak pokręcona zapewne, ale po przeczytaniu waszych opinii napewno mi się rozjaści :) Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.

Renault Megane 1.6 '96

Witam, kupiłam "Maggie" niedawno i dopiero zaczynam przygodę ze swoim samochodem, specjalistów proszę o jakiekolwiek wskazówki dotyczące eksploatacji i wogóle innych takich tam :) Mówię jak pokręcona zapewne, ale po przeczytaniu waszych opinii napewno mi się rozjaści :) Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.

Renault 1,4e 1998

Z tym świstem przy 80 km/h też miałem do czynienia tyle że po stronie kierowcy. naszukałem się nieźle. Coś mi świstało do ucha. Dopiero jak lekko uchyliłem okno świst zniknął.To chyba też jest zależne od pogody. Ostatnio nic się takiego nie powtórzyło.

Megane 2 1.9dCi Lux Privilage

Srebrny metalik, 8 poduszek , 4*szyby elektryczne-impulsowe, szklany panoraniczny elektrycznie otwierany dach, czujnik świateł i deszczu, elektrycznie regulowane, podgrzewane i składane lusterka, wewnętrzne lusterko elektronicznie przyciemniane, czetralny zamek , karta RENAULT o działaniu automatycznym, elektryczne zmienne wspomaganie kierownicy, ABS, EBD, ASR, MSR, ESP, alufelgi 16" , radio 4*40W ze zmieniarką na 6 CD, skórzano-welurowa tapicerka, klimatronik, aluminiowe wykończenia, 6 biegowa skrzynia i silnik 120 KM i 300Nm! - To komfortowe auto i przy klasie wyższej nie mam kompleksów ( wręcz jest odwrotnie ) Podobno jest jeszcze kilka takich w Polsce.

pytanie

mam megane 3 letnią z przebiegiem koło 40000 km, przy prędkości koło 80/h zaczyna byc słychać po stronie pasażera gwizd powietrza. uszczelki są ok. nie mogę znaleźć przyczyny. Proszę o pomoć. pozdrawiam

megane 1.4 75KM

proszę o informację czy silnik 1.4 e7j 75 KM posiada hydrauliczną kompensację luzów zaworowych czy też trzeba regulować samemu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

płyn ubywa

1,6 16V IX2000 Rok
W mojej też ubywa nieznacznie, ale napewno nie wycieka tez sie zastanawialem nad tym poza tym idealna świetne chamulce i na moją cieżką noge świetny silnik po przejechaniu 40000km w rok nic poza eksploatacją nie robiłem, a jeździ nie tylko po asfalcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1,4 RT

Mam Meganke jakiś czas i jestem zadowolony. Jednak jest jeden problem z płynem układu chłodzenia, UBYWA. Nie wiem Czy to typowe, Może ktoś z was wie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kontrolki

Ta kontrolka to nic innego jak analiza spalin, zatankuj na iinej stacji, powinno ustąpić. Też to miałem. Ale pozostaje błąd w komputerze. Można jeżdzić. Apropo meganki to mam do sprzedania Coupe 1.6 16V z 2002 r wersję EXPRESION
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

kontrolki

Ta kontrolka to nic innego jak analiza spalin, zatankuj na iinej stacji, powinno ustąpić. Też to miałem. Ale pozostaje błąd w komputerze. Można jeżdzić. Apropo meganki to mam do sprzedania Coupe 1.6 16V z 2002 r wersję EXPRESION

Kontrolki

Mam Megan 1,4 16v 200. Niedawno zapaliła mi sie kontrolka o kolorze pomarańczowym mieszczaca się zaraz obok kontrolki ABS-u. moze ktos wie co ona oznacza?( przedstawia ona cos w rodzaju silnika - ale moge sie mylic)

megane 1.4 16 V +gaz

Posiadam megane z 2003r 1.4 16 v od ponad 3 tyś km jeżdze na gazie (bigas plus), narazie wszystko ok, jestem zadowolony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Megane

Znalazłem instrukcję. Podaję link: http://www.renault.triger.com.pl/download.html

1.9 D

A ja mam również z 96' w dieslu od miesiąca i też poszukuję jakiejś instrukcji.

1.9 D

Witam
Posiadam Meganke od niedawna bo od poltora tygodnia ;) wiem ze to nie duzo, ale jak na moj pierwszy raz to zdazylem sie zorientowac ze jest to dobry samochod. Mam jednak pytanie: czy posiada ktos z panstwa instrukcje obslugi do meganki w disel'u rocznik 96? Wszelka forma informacji mile widziana. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

1,4 RN-Auto gaz-BRC-SEQENT

Witam ! Posiadam meganke 1.4 RN , JESTEM Z NIEJ WPEŁNI ZADOWOLONY . oSTATNIO ZAŁOŻYŁEM DO NIJ INSTALACJĘ GAZOWĄ - brc seQent. Jest trochę droga bo kosztuje ok. 4.700 zl.ale po czasie i tak się zwróci . Spalanie gazu -Rewelacja-na 100km - 7,6-8,0 .

1.6 16V

Witam! Szykuję sie do zakupu Meganki 1,6 16V z 2001 roku. Prosze o opinie na jej temat. Czy ktos zagazował to autko? Jezeli tak, to prosze o opinie (jaki typ instalacji, gdzie zakładana, jak się jeżdzi, spadek mocy,spalanie itd.). Z góry dzieki za komentarze!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Anka - ocena (6 odpowiedzi)

Jeżeli zastanawiacie się nad X LO w Gdyni to odradzam. System oceniania to porażka. Szkoła marzeń...

do góry