Widok

Republika Matarnia

Republika Matarnia Temat dostępny też na forum:
Do osiedla można dojechać samochodem z Wrzeszcza, Śródmieścia Gdańska, jaki i z Gdyni. Do tej części miasta dojeżdża także komunikacja publiczna – autobus lub Pomorska Kolej Metropolitalna. Planowane jest wybudowanie w sąsiedztwie osiedla nowego przystanku PKM Firoga.

Nieopodal inwestycji znajdują się tereny leśne kompleksu Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego oraz ścieżki rowerowe i biegowe ...
więcej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezły bałagan

A czy ktoś posprząta te wszystkie niezabezpieczone śmieci z budowy, które leżą porozrzucane po całej okolicy? Czy skoro już leżą poza terenem budowy to nie wasz problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Informacja od Dewelopra

Dzień dobry, dziękujemy za informację, jeśli tylko uporządkowanie terenu dookoła będzie konieczne prace zostaną wykonane jeszcze dziś.
Prosimy o zgłaszanie nieprawidłowości pracownikom działu sprzedaży na terenie inwestycji to umożliwi nam podjęcie działań w trybie natychmiastowym.
Nam również zależy aby teren dookoła inwestycji prezentował się jak najlepiej.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziękuję

Miło widzieć takie podejście
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ceny coraz niższe ;)

Obserwuję huśtawkę cen tych odmów od jakiegoś czasu, zaczęło się od 750tyś później było ponad 900tyś a dziś już można coś tam wygrzebać za 800tyś. Chyba warto jeszcze poczekać ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cennik Domów

Ceny domów niezmienni ponad 900.000,00 zł a domy o najniższej cenie to 799.000,00 zł. Zapraszamy do biura Sprzedaży na Ikara w celu usystematyzowania Państwa wiedzy na temat cen domów i dostępności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy zdecydowała się Pani na zakup domu? Też się zastanawiam właśnie. Fajna alternatywa dla mieszkania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ulica faktycznie do zrobienia. Mam nadzieję że to już załatwi deweloper po zakończeniu osiedla:)

Czy kupili Państwo dom?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie do mieszkańców

Widomo coś czy miasto zamierza postawić ekrany wygłuszające obwodnicę? Hałas jest straszny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Piotr

Bardzo fajne miejsc.i wbrew temu czego sie spodziewałem cisza i spokój.z obwodnicy szum jedynie . Mam pytanie czy deweloper zajmie się również droga dojazdowa i latarniami poza terenem?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Który dom Pan kupił?

Dobra Informacja

Witamy serdecznie - naszym obowiązkiem będzie utwardzić całą drogę Ikara, pobocze oraz postawić nowe lampy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brak informacji

W związku z tym, że teren inwestycji jest oddalony od Obwodowej a pomiędzy terenem osiedla a Obwodnicą jest jeszcze sporo terenów przeznaczonych pod zabudowę nie ustalaliśmy czy takie ekrany będą stawiane ale spróbujemy uzyskać odp. na to pytanie i wrócimy z odpowiedzią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak informacji

Dzień dobry,
Na ten moment nie ma takich planów, podobno nie odnotowano wniosków z takimi wnioskami od mieszkańców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

komunikat deweloper

Szanowni Mieszkańcy bardzo prosimy o zgłaszanie wszelkich uwag związanych utrudnieniami i zniszczenia do jakich trwająca budowa osiedla się przyczynia, szczególnie w zakresie drogi dojazdowej Ikara oraz pobocza. Zgłoszenie w dziale sprzedaży oraz te złożone drogą mailową na adres : info@republikamatarnia.pl będą w trybie natychmiastowych przekazywane do inwestorów oraz generalnego wykonawcy i zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z opinią. bardzo fajne miejsce. Długo czekałam na taką inwestycję, a dokładnie na domki o mniejszym metrażu w takiej lokalizacji. Nie rozumiem negatywnych ocen. Przecież nikt nie pisze, że to są wille z wielkim ogrodem. Nie każdy o czymś takim marzy. Ja np szukałam czegoś pomiędzy blokiem, a domkiem i znalazłam :).
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga Ikara odp

Dzień dobry Panie Piotrze wykonanie nowej nawierzchni , pobocza oraz oświetlenia przy ul Ikara na całej jej długości (od ulicy Radarowej) jest naszym obowiązkiem nie mniej jednak prace te zostaną wykonane wraz z koniec IV - ostatniego etapu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziękuję za informację, na kiedy wstępnie jest planowane zakończenie Iv etapu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opóźnienia

Ktoś wie skąd wynikają opóźnienia? Miał być marzec 23 będzie wrzesień 23 .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ojej

w takim kurniku to chyba tylko kury chcą mieszkać, buahaha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry