Widok

Restauracja Orzeł - przyjęcie komunijne

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś organizował przyjęcie lub był gościem restauracji Orzeł na Ujeścisku?
Chciałabym poznać opinie dot.jedzenia - czy smaczne, urozmaicone i jak podane? Jakie sale itp.?
A może ktoś organizował tam inną uroczystość?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

super :)

A dokładniej?

Byłam gościem, jedzenie było oki, jednak było bardzo dużo innych komunii, stoły stały obok siebie, że nie czuliśmy żadnej prywatności, do tego nie było nawet odgrodzeń jakimś parawanem, czy coś. Przez ilość komunii również na parkingu ciasno...
Ja byłam tam na stypie. Kojarzę, że ceny konkurencyjne, a jedzenie dość dobre. Obsługa też w porządku. Taki restauracyjny średniak jak dla mnie. Bez szału, ale i bez tragedii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję. A gdzie poza tym w okolicy warto zrobić przyjęcie komunijne?

W ten sam dzień byliśmy też na innej komunii, w Żukowie (Śledzik/Siodło) ogólnie lepiej było pod względem siedzenia, czyli byliśmy bardziej luźno rozsadzeni i nie siedzieliśmy obok innych ludzi z innych komunii. Ja rozważam chrzciny w Qubusie, nad Potokiem, albo PG4 w hotelu Gdańsk, może zerknij jak tam oferta. W Qubusi na weselu bylam i spoko ogólnie, a w PG4 też na chrzcie i mega mi się podobało, bo była sala na wyłączność. Dla mnie to jest bardzo istotne, bo często knajpy chcą jak najwięcej ludzi upchnąć i to wpływa na komfort.

Qubus fajny, potwierdzam :-)

Moje ulubione miejsca są w centrum Gdańska: Cała Naprzód, Winne Grono, Qubus. Chrzciny robiliśmy w hotelu Amber na Suchaninie i też byliśmy bardzo zadowoleni. Z kolei wesele mieliśmy w Otominie - piękna jest tam okolica, sala ładna i jedzenie w porządku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie w Otominie?

W hotelu Otomin. W Tabunie z kolei osobiście nie byłam, ale też słyszałam dobre opinie.

Ja też polecam Restaurację Cała Naprzód, świetna lokalizacja, dobre ceny, dobra kuchnia, jak za tą cenę to zdecydowanie wygrywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może ktoś wie coś na temat Bistro to lubię na Warszawskiej lub Bazylii na Chełmie?

Znowu ja się wyrwę do odpowiedzi ;-) Byłam i w Lubię, i w Bazylii, ale po prostu na obiedzie, nigdy tam jeszcze nie organizowałam imprezy. Oba miejsca według mnie w porządku. Lubię jest malutkie, ale przytulne, a jedzenie dobre. Jadłam tam pizzę, nie wiem, jak inne dania się prezentują. Bazylia też ok.

spróbuj w galerii sulmin koło otomina, będziesz zachwycona

spróbuj w galerii sulmin koło otomina, będziesz zachwycona
Polecam restauracje zacisze.urzadzalam tam chrzciny w zeszlym roku.ceny ok.jedzenie pyszne.obsluga przemiła.dodatkowo można usiąść w ich ogrodzie gdzie są też rozrywki dla dzieci.stoliki z fotelami.drzewa i staw z rybkami.na sali też jest fajny kącik dla dzieci.lazienki i sale eleganckie czyste pachnące

Odradzam restaurację Orzeł. Robiłam tam chrzciny 2 lata temu. Połowa listopada, chrzciny więc malutkie dziecko, a nam dali stół na wylocie z restauracji, przy samym barze, na szlaku komunikacyjnym do toalety. W tym samym dniu były chyba 3 lub 4 inne rezerwacje. Poprosiłam o przeniesienie albo rezygnujemy z obiadu, to dostaliśmy salę nieoghrzewaną, skutkiem czego była choroba moich dzieci. Podczas obiadu goście siedzieli w kurtkach. Nie liczyłam porcji mięsa ale większość gości jadła po 1 porcji a mięsa zabrakło - miały być po 2 porcje. Frytki wjechały na stół jak już wszyscy zjedli obiad, i były to 2 salaterki - jak 20 osób miało się z tego najeść? Stanowczo odradzam bo 70 zł za osobę za malutki obiad , bez napoi i ciast, to trochę przesada jak na takie warunki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tym zimnem to prawda. Robiłam jesienią dwa spotkania rodzinne. Jedno we wrześniu, była ładna pogoda, goście zadowoleni. Powtórzyłam więc spotkanie w listopadzie i mimo niedaleko postawionego piecyka było zimno i nieprzyjemnie. W efekcie choroba dopadła babcię.

Ja bylem na chrzcinach i tak sobie. Obsługa słaba - chyba jedna osoba była dedykowana na kilka imprez na raz. Miejsce które dostaliśmy wyglądało dość dziwnie, trzeba było przejść przez cały ich obiekt, wyglądało trochę jak jakaś sutenera.
Samo jedzenie naprawdę średniak, ale to pewnie wina menu. Raczej dołożyłbym te 20-30 zł do menu i szukał gdzieś indziej.

Jest dużo restauracji wokół, ale jak widać, ciężko trafić na przyzwoitą. Przecież ceny wszędzie są olbrzymie.

polecam restauracja zacisze ,lub karczmę swojak w otominie ,w restauracji fajna sala osobna na chrzciny idealna :) jedzenie na 4 ale ja jestem wybredna :)

A w Otominie?

Byłam na 2 przyjęciach komunijnych w restauracji orzeł. dramat. jedzienie zimn,e tłuste i niesmaczne :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

do góry