Widok

Restauracja PANORAMA!!!

Inwestorzy rażą niewiedza, poczuciem wyższości, przekonaniem o swojej doskonałości, traktowaniem drugiego człowieka jak śmiecia....
ostrzegam...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam!
A wraz ze mną 12 osób.

Odradzamy!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale o co chodzi nie płacą, czy jak? możecie bardziej to rozwinąć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
o pieniądze trzeba się prosić...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba nie pracować na czarno, a w przypadku posiadania umowy tylko wystawić rachunek (jak mówimy o zleceniu).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak samo, odradzam pracy w restauracji Panorama! Wszystko to jedna wielka ściema!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzi o restaurację Panorama w Gdyni?
Wzieli mnie parę miesięcy temu na Event - imprezę HBO, żadnej umowy zero wynagrodzenia !! ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Była umowa. Ustna. Trzeba było im wysłać rachunek wystawiony za zrealizowanie zlecenia. Gdybyś to zrobił to miał(a)byś swoje wynagrodzenie. Ech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Umowa ustna dziś nic nie znaczy. Panorama z Zieleniaka może się wypiąć na ewentualnych zleceniobiorców niczym przyszły św. Piotr pytany o Jezusa, jeśli nie podpisała z nimi umowy w formie pisemnej...a wysłanie zaległych faktur nic wg. mnie nie da (od czego w każdej firmie jest niszczarka ??). Efekt może dać tylko e-mail z inf., że jeśli nie zapłacą za zaległe zlecenie zostaną wpisani na listę KRD, a sprawa trafi do PIP.
Panorama z Zieleniaka była w "Kuchennych rewolucjach" Czyżby tam nauczyli się takich praktyk?? Żałosne.... sami nie potrafili rozkręcić swojej knajpy a teraz robią w ch... pracowników.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Umowa ustna znaczy tyle samo. Tylko trzeba udowodnić, że miała miejsce jak się zleceniodawca zacznie wypierać. SMSy, maile, świadkowie, spisywanie gdzie się było o której godzinie. O to nie trudno. Trudno o monitoring, ale bez tego też można dać rade. Wysyłasz rachunek pocztą z potwierdzeniem odbioru. Jak minie im czas ponaglenie + odsetki jak nie pękają -> sąd cywilny. Niszczarka im nie pomoże jak masz potwierdzenie, że dostali. Korespondencja dostarczona równa się przeczytana.

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (187 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

GDDKIA praca opinie (7 odpowiedzi)

Proszę o opinie na temat pracy w dziale finansowo-księgowym w Gdańsku,

do góry