Widok

Restauracja TABUN - proszę o opinie

Witam, czy któraś z Was była albo słyszałą o weselu organizowanym w tej restauracji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
z tego co widzę to opinie niepochlebne:

http://forum.trojmiasto.pl/Tabun-Otomino-t53307,1,11.html?hl=tabun#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Tabun-w-Otominie-t59679,1,11.html?hl=tabun#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Tabun-w-Otominie-t43620,1,11.html?hl=tabun#hl
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozmawialam z dziewczyna,ktora tam robila wesele w tym roku i byla zadowolona-wbrew opinii tu na forum.:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
Już sama nazwa jest odpychająca.

Tabun - gaz bojowy, śmiertelny :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
powiem tylko tyle,ze miejsce ma swoj urok-co wiem nie kazdemu to odpowiada,ale mi osobiscie bardzo sie podoba-restauracja nie jest za duza,ale ma klimat.z ta dziewczyna co tam robila wesele rozmawialam niecaly miesiac temu.mowila,ze jedzenia bylo bardzo duzo-wybrala opcje za 160zl/os.po poprawinach jeszcze im sporo zostalo.
ja bylam tam na obiedzie,bo tez chcialam sprawdzic czy faktycznie jest tak niedobrze jak tu na weselniku pisza- i przyznam,ze jedzenie super!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to rób. Najwyżej się zdziwisz.

160 zł/ os. ale zdzierstwo!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Osobiście nie polecam. Miałam tam sama wesele. Miejsce jest rzeczywiście urokliwe, a jedzenie nie najgorsze, ale poza tym tragedia. U nas większość obsługi zbyt szybko spożyła za dużą ilość alkoholu i nie miał kto gości obsługiwać, a poza tym goście obsługi byli niemili i atakujący w stosunku do naszych gości. Nie było miejsc parkingowych, które miały być dla gości. Większość jedzenia nie trafiła na stoły. Nie mogłam się doprosić aby ktoś spakował resztę, która została (np. nie podano gorącego dania, które miało być podane). Mimo, że czekałam i prosiłam po wyjeździe gości aby ktoś spakował i podał mi alkohol, tort i jedzenie, które zostało to nie doczekałam się. Nie mówiąc już o innych incydentach, które miały miejsce tego wieczoru, a nie powinny się pojawić. Ogólnie mimo wszystko odradzam. Ja bym nie wybrała tego miejsca, nawet tam się nie zbliżam:) Może ktoś trafił lepiej, na lepszy moment obsługi, ale czy warto ryzykować, że ten ważny dzień w życiu ktoś ci sp...?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Informuje że restauracja Tabun od listopada 2009 zmienia właściciela oraz całą załogę.
Pozdrawiam,
Agata Falkiewicz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
widzialem reportaz z Magda Gesler- wiec ta knajpa to totalna porazka-a ta bufetowa nie wie po co tam pracuje
NIE POLECAM
jedzenie z lodowki- swieze jedynie sa ziemniaki
szefowa wyglada na samolubna niedorozwinieta osobe- taka co sie smieje do sera
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
właśnie wczoraj oglądałam kuchenne rewolucje z Magdą Gessler i powiem szczerze że tragedia... może teraz po tej rewolucji jest trochę lepiej ale mimo wszystko bałabym się tam zrobić wesele... najlepsze pytanie kucharza 'podać ten stary rosół czy świeży???' porażka...
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz racje-mnie to pytanie zszokowalo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
miejmy nadzieje ze po wizycie pani Gessler która jak było widać byla zadowolona ze zmian jakie nastąpiły, dużo sie tam zmieniło :)
Więc nie sugerowałabym sie tym co było kiedys...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
też myślę że po wizycie Pani Magdy dużo się tam zmieniło ale mimo wszystko - niesmak pozostaje, przynajmniej w moim odczuciu.
image
image
niech zmienią szefa kuchni oglądając tego gościa w tv śmiem twierdzić że to typowy ślimak i niedojda ,co to za pytanie ; stary czy świeży , taki gość na pewno by u mnie nie pracował ,a właścicielka troszkę pokory dla osób które znają się lepiej na prowadzeniu restauracji mimo wszystko pozdrawiam właścicielkę i życzę pani żeby zawsze była pełna sala powodzenia
P.S. ZMIEŃCIE SZEFA KUCHNI
Niestety po wizycie Pani Gessler niewiele się zmieniło, no może tylko więcej ludzi jest niż zwykle bywało. Co do jedzenia to zamówiłem dorsza (28zl), otrzymalem dwa kawalki smazonej skory (!!) z sosem, ciezko bylo znalezc tam chociaz odrobine miesa. Wiecej tego miejsca nie odwiedze i innym też nie polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
tam byly kuchenne rewolucje z Magda Gessler latem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my bylismy kiedys tam na komuni chrzesniaka ogolem było bardzo fajnie i jedzonko smaczne.
pozniej kolezanka tam byla mowila ze sie pogorszylo...
myslalam ze po programie w TVN jednak cos sie zmieni...

co do okolicy to super cicho spokojnie,. konie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w tej nazwie chodziło o tabun koni...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłem z żoną w restauracji TABUN pod koniec lutego. Powiem szczerze, ze kuchnia, która jeszcze ok. 2-3 miesięcy temu była zjadliwa (chociaż nie zachwycająca) to ostatnia wizyta bardzo nas rozczarowała. Jedzenie bardziej przypomina takie jak za komuny podawane były w stołówkach zakładowych a nie w restauracji :(

Moje uwagi:
1. Zupa zaprawiona potworną ilością maggi
2. ziemniaki bardzo wodniste, widac, że kucharz nie wie, że gotuje się je w małej ilości wody a po gotowaniu odparowuje. Te były chyba po ugotowaniu trzymane w ciepłej wodzie, żeby nie ostygły, ale za to nasiąkły woda i były obrzydliwe (jak ktoś kiedyś jadł ziemniaki w IKEI, to wie o czym piszę)
3. mięso było gotowane osobno w wodzie, a potem zalane jakimś sosem, który do niczego podobny nie był...
4. Kaszy kucharz też nie umie ugotować - rozgotowana i posklejana klucha, bleee

Poza tym:
Potrawy są bardzo niestarannie nakładane na talerze, dokładnie tak, jak w barach mlecznych :)
Jedna potrawa jest przesolona, inna za mało słona - kucharz nie ma wyczucia :(

Podsumowując, rzadko spotyka się tak beznadziejną kuchnię (obsługa jest OK). Zaskoczeniem dla mnie było, że restauracja bardzo podupadła jakościowo od naszej ostatniej wizyty (na początku roku), zupełnie, jakby kto inny gotował. Jednym słowem nie polecam. Kiedyś bywałem, teraz przestaję tam bywać. Dużo smaczniej nawet marny kucharz ugotuje sobie w domu... Albo zamówi pizze, co wyjdzie też zapewne smaczniej :P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry