Widok

Restauracja Tenisowa na Gdańskiej Zaspie?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat Restauracji tenisowej na gdańskiej zaspie. Zastanawiam się nad wyborem lokalu ale nie znam żadnych opini na temat tego miejsca???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Stanowczo odradzam!
Wczoraj byłem tam na weselu i piszę na "świeżo" :
- nie ma klimatyzacji, jak grał zespół to goście po 3 tańcach wychodzili na dwór bo byli zlani potem, okna były 2 lekko uchylne bo reszta to szklane ściany więc sala była pusta i nie miał kto się bawić
- brak organizacji podczas wydawania posiłków, jeden kelner i kelnerka, czasem doraźnie pomagał gość zza baru, długo się czekało na posprzątanie i wydanie kolejnego dania
- podczas wesela zdarzyło się kilka razy "wywalić korki" w momencie jak grała kapela
- jak kamerzysta filmował to gość z obsługi (chyba właściciel) kilkakrotnie gasił światło, tak że świeciły słabe lampki po rogach sali. Wiadomo że sala musi być oświetlona żeby nagrać ładny film i żeby wszystko było widać a ten chyba oszczędzał na prądzie.
- stolik zespołu i kamerzysty był pusty (dosłownie)! Mimo że byli wliczeni do ilości gości na weselu, za co tu płacić?
- sala jest ładna ale nie ma żadnego oświetlenia w stylu dyskotekowym, tzn żadnych migających światełek, przez to wygląda "smutno"
Ja na pewno bym tam nie brał ślubu, po tym co widziałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z Krisem- mam podobne doświadczenie z wesela kolegii, na którym byłam w zeszłym roku. Do tego, to co nas (mnie i pare młodą też) raziło w zeszłym roku, to to, ze własciciel stara sie byc bardzo mily itp. - ok, ale przez to caly czas jest na weselu, jest prwie na kazdym zdjeciu z para mloda, a tort Panna mloda kroila zamiast z narzeczonym, to... z nim :/
Mój kuzyn miał wątpliwą przyjemność byc fotografem na weselu w tej sali. Właściciel był w stosunku do obsługi( dwóch grajków, kamerzysta i dwóch foto) bardzo opryskliwy, na ich stole pojawił się tylko obiad, i potem pół litra napoju na 5 osób. potem doniesiono uwaga!!! kawałki ananasa, w tym ten wierzch z liśćmi, wszystkie ubabrane od tłuszczu i bułki tartej!!!!Jeden kawałek nadgryziony! Widocznie była to dekoracja pozbierana z kotletów:) Dlatego, Młode Pary, miejcie oczy naokoło głowy i kontrolujcie czy dostaliście wszystko ( za obiady dla obsługi często płacona jest pełna stawka jak za gościa) za co zapłaciliście. Na szczęście Pan Właściciel nie jest w każdym kadrze z wesela, może dlatego że był zajęty zawracaniem kelnerek, gdy chciały cos podrzucić obsłudze na stół:) Sama się zainteresowałam tą sala, bo biorę ślub w przyszłym roku, ale no, thanks :)
mowisz powaznie,ja mam miec tam wesele w przyszlym roku,juz sie boje :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę, że po prostu kontrola podczas wesela i zdrowy rozsądek przydadzą sie przy organizacji przyjęcia w tej czy innej sali. jak to było juz wielokrotnie maglowane na weselniku- dokładna umowa, nic na gębę, nie dawać sie na gadki typu " prosze sie nie martwić, jakoś to bedzie" bo potem szef sali kroi tort, gdyz uważa, że zrobi to lepiej niż młodzi:) Myslę, ze dobrze byłoby też poprosić kogoś z gości( może świadek), żeby od czasu do czasu zerknął, czy to co było ustalone, jest na stołach, jak wygląda stół obsługi, i zainterweniował, gdy szef sali stanie się zbyt nachalny lub nie daj Boże zacznie się zataczać :) Niestety, w tych emocjach i zabawie weselnej nie wyłapie się pewnych rzeczy a potem wychodzą takie kwiatki. Ja jestem teraz mądra, ale jak sie zabiorę za własną organizację, to mi pewnie mina zrzednie:D
Witam ja bawiłam się 25.08 09 na weselu w tej restauracji i naprawde nnie wiem o co wam chodzi obsługa 6 osobowa 3 panie 3 panów uwijali sie . Jedzonko super , kazdy znalaz cos dla siebie :) . Fakt troszke ciepło było na sali ale poza tym nie mam nic do zażucenia wesele było super udane . Było nas 80 osób i każdy miał miejsce do zabawy , jeśli o mnie chodzi to polecam ten lokal i ludzi na wesele którzy potrafą się bawić ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bylem tam na weselu,mam miej wiecej podobne zdanie na temat tej knajpki. Goraco,obsluga mila ale malo ich bylo wiec sie nie wyrabiali,jedzenie srednie,a wlasciciel pijany w sztok.
No niestety, z roku na rok, to miejsce coraz bardziej popada w niełaskę i dzisiaj już zdecydowanie nie nadaje się na organizację imprez zbiorowych, a nie tylko weselnych.
BTW ciekawe czemu Sanepid ich jeszcze nie zamknął?

Zdecydowanie nie polecam, no chyba, że macie zaniżone wymagania i żelazne żołądki. : (
[url]www.slubnefotki.pl[/url]
image
właśnie się przestraszyłam ,zarezerwowaliśmy tą restaurację na przyszły rok, czy nikt nie zna jakiejś pozytywnej opinii odnośnie tego miejsca :(
Hej Alex ja tez mam zarezerwoawana sale na przyszly rok,zobaczymy jak to bedzie
ehh... no ja tam mialam wesele i sie nie zatrulam ;]... a jak nie macie pewnosci to ktoregos dnia wpadnijcie tam na obiad, ja z moim mezem tak zrobilismy z 2 razy przed naszym weselem i jedzenie bylo pyszne... polecam pierś kurczaka faszerowana fetą i ziołami na sosie szpinakowym - bardzo pyszna :)
Hej Isia a jak obsluga nie byla flegmatyczna i ogolnie wystroj i ta klima dzialala czy nie bo jak inni pisza to ze nie dziala.Kiedy mialas tam wesele?
wesele mialam w maju, obsluga bylo super co chwile podchodzili i sie pytali czy moze cos przyniesc itp., wystroj polecam zrobić sobie samemu bo ten co maja to zadna rewelacja - poprostu jest, a co do klimy ciezko mi powiedziec czy dala - przyznam ze w pewnej chwili bylo bardzo cieplo ale nie zwracam na to az takiej uwagi i chyba goscie tez nie :)... nam sie tam wesele udalo i mam nadzieje ze Wy tez bedziecie zadowoleni :)
Alex a ty kiedy masz wesele?
hej Justynko :)

dopiero zajrzałam na ta stronkę :) przepraszam ,że dopiero odpisuję :)

...w sierpniu :)...mam nadzieję ,że ta restauracja nie jest taka zła jak mówią o niej powyższe opinie...słyszałam również wiele pozytywnych :)

pozdrawiam
Co do klimatyzacji to słyszałem że instalacja istnieje ale nie działa i nie naprawią bo to nie ich, oni tylko to dzierżawią.
Najgorsze są tam imprezy w zimie i w lecie bo w zimie sala jest niedogrzana a w lecie niewywietrzona.
Lokal to SZKLARNIA podatny na warunki atmosferyczne, trzeba się wstrzelić w dobrą pogodę.
Pozdrawiam.
Odradzam odradzam odradzam,
Jedzenie nie dość że mało to nie przystrojone beż sosu, tylko tłuszcz z pieczenie i śmierdziało,trzeba długo czekać, na poprawiny surówki pomieszane z dnia poprzedniego i udko z kurczaka takie twarde że się pogryźć nie dało, mało wędlin!
owoców nie jadłam i nikt prawie nie jadł a do domu nie dostałam nic kompletnie bo wszystko podobnież zjedliśmy a bez sensu brać resztki,!!????kłamstwo,
-wódki miałam dużo 100 butelek na 50 osób w tym 6 dzieci i ok 10 osób nie piło wódki, cztery zgrzewki piwa i teraz okazuje się ze wódki zostaje karton, a piwo skończyło się o 2.00??????!!!!!!!!!napoju też żadnego nie zostało,ile dacie tyle zejdzie .oczywiście wódkę podawali właściciel i obsługa???!!bardzo podejrzane? ponieważ na poprawinach nie było zabawy??!!!gdy na drugi dzień pojechałam po rzecz którą mi nie oddali to myśleli że się doliczyłam wódki i nagle się znalazło półtora kartonu?! i co wy na to??
korki co chwile wywalały,szef opryskliwy dla kamerzysty i dj,na moje szczęście wybraliśmy droższe kamerowanie (lepsza kamera ) bo tak by mi film nie wyszedł bo właściciel zabronił włączać światła przy kamerowaniu!!!!
przystrojenie do d..y na każdym zdjęciu para pada zasłonięta świecznik!
i dużo by tu pisać
Opinia gości tylko taka żarcie miałaś do d..y dobrze że był dobry dj cały czas tańczyli i spoceni jak świnia
a i jeszcze jedno jedzenie co do sztuki wydawane.
Ps. odradzam naprawdę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pragniemy polecić z całego serca restaurację Tenisowa osobom planującym wesele !!! W restauracji panuje miła i rodzinna atmosfera, jedzonko pyszne ( zróżnicowane menu,wszystkie potrawy podane gorące,każdy gość znalazł coś dla siebie) Tort - przepyszny !!! obsługa przemiła,chętnie służy pomocą i radą , nic dodać nic ująć.Impreza zorganizowana na Wysokim poziomie,Pan Jacek służy świetnymi radami, można liczyć na pomoc dosłownie we wszystkim !!! U Nas na weselichu były 73 osóbki,było dużo miejsca do tańczenia ,stoły rozstawione w bardzo przemyślany sposób ,by żadne gość nie poczuł się urażony ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
o tak, pan Jarek jest tak uczynny ze aż kroi tort zamiast Młodej Pary:)

łubu dubu....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co myślicie o kelnerach tam pracujących?
Nie mam żadnych zastrzeżeń.Wszystko jak należy.Miło,uprzejmie i sprawnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam. Jak możecie to zmieńcie sale czym prędzej bo będzie katastrofa. Właściciel pijany, kelnerzy na kuchni zaspani - praktycznie nie ma ich na sali. DJ, fotograf i kamerzysta nie dostali przez połowę wesela nic choć zapłaciliśmy 100% TRAGEDIA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz jest tam szefem pan Jacek.I pewnie dlatego wszystko jest OK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ostatnio (3 05.2013 r)miałam tam zorganizowaną imprezę z okazji rocznicy ślubu.Przybyło ok 35 osób.Wszyscy byli bardzo zadowoleni z serwowanych dań.Były pyszne,ze świeżutkich produktów, pięknie podane, smakowite.(Kaczuszka, palce lizac, zresztą wszystko pyszne)Obsługa miła,sprawna.Szef zadbał o wyśmienity nastrój.Były tańce Przekrój wiekowy gości od 2 latek poprzez nastolatki, 20-latki....po 70 latki i wszyscy, bez wyjątku, gratulowali mi tak wspaniałej imprezy. Naprawdę polecam
Zapomniałam jeszcze dodac,że cena bardzo przystępna za tak znakomite menu, .Alkohol we własnym zakresie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam...miałam wesele w tym roku w lipcu ,w restauracji tenisowa na zaspie..także poprawiany...........jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni...jedzenie..obsługa..kultura..klimat...na 6 z dużym +...następne imprezy tyko w tenisowej....pozdrawiam właściciela i wspaniałą obsługę.....Kaska i Mariusz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Zaspa

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (7 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

do góry