Uczę się tam w sumie ok. 5 lat. Zacznę może od obsługi. Rzeczywiście właścicielka nie zna się na koniach, ale stajnią zajmują się stajenni, instruktorka i osoby chętne do pomocy. Stajnia posiada wiele ZADBANYCH boksów. Ściółka jest wymieniana więcej niż raz w tygodniu, żłoby i poidła są regularnie czyszczone. Stajnia oferuje naukę na bardzo dobrym poziomie. Jedynym minusem jest za mała liczba koni w tej szkółce ;/ Praktycznie tylko 4, czasem 5 chodzi na dzisiejszy dzień. Przydałyby się jeszcze z 2 konie... Klimat jest niesamowity- to muszę przyznać. Przebywając tam czuję się jak w towarzystwie rodziny czy dobrych znajomych. Klienci jak i obsługa są dla siebie życzliwi i mili, często razem przesiadują w "okrąglaku" i rozmawiają o koniach. Ceny jazd nie są wygórowane. Co do opieki- NIGDY nie widziałam tam nieszczęśliwego konia. Zawsze można je zobaczyć, gdy rozluźniają się na padokach lub leniuchują w boksach. W razie jakich kol wiek problemów od razu pojawia się weterynarz lub kowal. Co do tego nie mam zastrzeżeń. Dodatkowym plusem jest kryta hala, wielki maneż ,myjka w stajni i na zewnątrz. Myślę, że warto tam zapisać się na jazdę lub chociaż odwiedzić i samemu ocenić jak jest. :)