Widok

Robaki na materacu gryczano-kokosowym

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zmieniałam pościel w łóżeczku i dojrzałam pełno tego dziadostwa, malutkie i brązowe, łaziło po materacu pod prześcieradłem.

Poczytałam w necie i okazuje się że to częsty przypadek. Ponoć te materace gryczane są najzdrowsze, ale dziękuję bardzo, jak się coś w nich wylęga.
Wcześniej mieliśmy dla córki taki sam, spała na nim trzy lata i nic nie było, synek ma nowy i po paru miesiącach wylazło.

Materac w kibel, kupuję piankowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pisałam juz ale jeszcze napisze- byłam u nowej lekarki od wad postawy ze starszym synem. Skrzywienie kręgosłupa. O co zapytała? o materac na jakim spał od urodzenia.... więc zapytałam na jakim powinienwg niej bo mam małe dziecko i nie chce powtarzać błędow.. powiedziała ze najlepsze naturalne wypełnienie i najpierw kokos a potem łuska gryczana. Żadne pianki nowoczesne dopasowujące się, nic takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I ja mam, dziecko zdrowo śpi , materacyk czyściutki, wietrze i susze jak tylko gdzies zawilgotnieje, wystarczy :) Ja gryke sobie chwale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kolejny raz znowu bym kupiła gryczany, rozmawiałam ze znajomym fizjoterapeutą , znowu samych zalet sie o gryczanych nasłuchałam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam sie z Tobą skowroneczka, gryka najlepsza i najzdrowsza a z tymi robakami bez paniki, przeczytac jak zadbać o materac i bez ryzyka. Poczytajcie ile zadowolonych mam ma te materace i nie ma robaków, do mnie to przemawia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No jasne że gryczany, bez zastanowienia. Robaki mi nie straszne. Te materace majątek nie kosztują ze wymienić mozna, a najzdrowsze bo i wentylacja odpowidnia i antyalergiczne i antybakteryjne i przede wszystkim dają najlepsze oparcie dla ciałka bo gryka jak piasek się przesypuje i dostosowuje i mikrokrążenie jeszcze odpowiednie, poczytajcie dziewczyny, naprawdę gryka najlepsza dla naszych dzieci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gryka to tak zdrowe wypełnienie materacyków dla dzieci że nawet mając świadomość że jak coś zawalę w uzywaniu to mogą sie pojawić jacyś lokatorzy - i tak mam i bede mieć.Chce żeby moje dziecko nie miało w przyszłości wad postawy , zeby miało zdrowy kręgosłup a tu gryka pomaga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

My też mamy ten materac i póki co nie mamy żadnych robaków. Sprawdzam jednak systematycznie jak tylko wyczytałam, że takie coś wystąpiło już.

Zgadzam sie z pewnąsiebie - mam materacyk z wkłądem z łuski gryczanej , dziecko śpi na nim 1,5 roku. tez natknełam sie na jakies wpisy na forach o robakach , sprawdziłąm materacyk, był czysty ( dziś też jest ) , poczytałam na innych forach i w artykułach i nie ma sie co bać. Jak po zakupie materacyk jest czysty to przy odpowiednim uzytkowaniu nic materacowi nie będzie. A dodac nalezy że gryka dla kręgosłupa dziecka jest najlepsza i to Ci powie kazdy ortopeda

Hanna, to nie tak. Te robaki co mogą sie w gryc pojawić to takei co ściągają do wilgoci, równie dobrz zalegną Ci się w szafi, w biblioteczne w ksiazkach jak masz zawilgocone mieszkanie. Oczywiscie czytalam że ludzie kupili materac już z robakami tylko to jst tak jak sie kupuje z niewiadomego miejsca. Sprawdzony producent nie tylko dobrze przygotowuje ale potem jeszcze magazynuje te materace. A kupujesz na allegro od jakiegoś detalisty to nie wiesz co on z tym materacem robił - może go trzymał w wilgotnym pomieszczeniu, może zmoczył i wtedy robaki mogą sie pojawić. Ja z pełną świadomością kupiłam materacyk z jednej strony z gryką ale od znanego i polecanego producenta z certyfikatem Instytutu Matki i Dziecka i innym nagrodami i papierkami i żadnych robaków u mnie nie znajdziesz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zawilgocenie materaca nie powoduje że zalegają się w nim robaki. Albo juz są w nim ich jaj albo nie... i tu nic wietrzenie nie da. Skoro w gryce zaległy się robaki to i tak wyjdą.

Ja miałam termoplastyczny z kokosem-i problemu nigdy nie było. Polecam firmę Havea
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się kochana, nie mozna pozwolić materacowi namoknąc, zqawilgotniec, musimy pamiętac o tym że to naturalne wypłenienie i niestety ale tak się skończy użytkowanie jak nieodpowiednio będziemy o materac dbali. Trzeba go wietrzyć, suszyć, lepiej na nim nie kłaść jakichś podkładów bo musi oddychać, wtedy dziecko się nie upoci a materac będzie ok. Wystarczy troszkę poczytać ulotke od producenta a nie od razu panikowąc.Dużo czytałam o tycm materacach Fiki Miki z naturalnym wypełnieniem gryczano- kokosowym. Moim zdaniem warto taki naturalny materac kupić a nie sztuczne, toksyczne wypłenienia wszedzie - bo wygodniej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najważniejsza jest właśnie wentylacja i pilnowanie żeby dziecko nie zasikało. Czytałam o tym dużo bo (mam taki sam materac właśnie z gryką z jednej strony , pianką w środku i kokosem z drugiej) i głównym powodem pojawienia sie tych robaczków u mam byo to ze zakładały na te materace te maty z workiem co nie przepuszczaja wody. Tylko one nie przepuszczaja też powietrza i powodują że materac wilgotnieje i robaczki mogą do niego wejść wtedy. Bo one lubią wilgoć. u mnie robaków nie ma ale nie mam worka na nim i susze i wietrze jak tylko dziecko sie zapoci bardziej i daje materacowi pooddychać
No ale przy takich materacach bardzo trzeba dbać o to aby nie zawilgociał i to normalne. Tego typu materace sa faktycznie najzdrowsze ale trzeba o nie dbać. Akurat firma Fiki Miki ma bardzo dobrej jakości materace i dużo certyfikatów to potwierdzających, ale no jest to produkt naturalny i bardziej wymagający niż np pianka. Na taki materac nie można dać gumowanego prześcieradła czy foli jakiejś ochronnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Radze zobaczyc jak wygladaja pluskwy , a potem straszyc. Te robaczki roznia sie i to znacznie od pluskiew. A tych nikomu nie zycze.
Witam, właśnie dziś taki sam przypadek. Na materacu mojego synka zauważyłam ruszające się małe robaczki materac był z firmy FIKI MIKI zakupiony w Kubusiu. Materac używany jest od 4,5 miesiąca i był nowy .Dziś oddałam do reklamacji i niestety muszę czekać z odpowiedzią do poniedziałku ponieważ jest weekend i nikt nie pracuję w tamtej firmie. Od pani ekspedientki usłyszałam, że mieli w tamtym roku taki sam przypadek i
producent powiedział,że nie uzna reklamacji ponieważ był żle eksplorowany a konkretnie- zły obieg wentylacji co mnie to bardzo rozśmieszyło. Czekamy więc na odpowiedz. Dzięki wam dowiedziałam się, że ja nie pierwsza mam taki problem i zasugeruje producentowi,że problem leży w ich produkcie.Pozdrawiam
Mam taki sam problem i mam pytanie czy uznano reklamacje tego materaca??? c
prawdopodobnie macie pluskwy, współczuję pozbycie się tego graniczy z cudem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
POTWIERDZAM! DROGIE MAMY NIE KUPUJCIE MATERACYKÓW GRYCZANYCH, LĘGNIE SIĘ W NICH PSOTNIK ZAKAMARNIK! TEGO DZIADOSTWA DO DZIS SIĘ NIE POZBYŁAM W 100% Z MIESZKANIA POMIMO FIRMY DEZYNFEKUJĄCEJ I ZAGAZOWANIA RAJDEM MAX. WYPEŁZŁY NA CAŁE MIESZKANIE, ZA PÓŹNO SIE ZORIENTOWAŁAM ŻE TO Z MATERACYKA. WIELE RZECZY POSZŁO NA ŚMIETNIK, MATERAC, DYWANY ITP. , WSZYTSKO PRZEZ GRYKE! KUPUJCIE ZWYKLE MATERACE Z GĄBKI.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam, my też wczoraj zobaczyliśmy małe robaczki na prześcieradle, pod nim na materacu , nawet już pospadały do szuflady pod łóżeczkiem, gdzie mieliśmy kocyk i pościel, masakra. Materac i cała wyprawka kupiona w sklepie EneDueRabe w Katowicach na Wincentego Pola. Jedziemy zareklamować materac !!! jak takie rzeczy mogą się zdarzać w rzeczach dla niemowląt ;//
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

robaki na materacu gryczanym fiki-miki

Zobaczcie sobie na ceneo wpisy od dwóch lat o robakach w materacach fiki-miki. Sporo tego. W googlach wystarczy wpisac materace z robakami. Jakoś nigdzie na świecie to szaleństwo grykowe nie miało by szans , tylko w Polace bo akurat rolnicy mieli za dużo łuski gryczanej i wymyślili sprzedawac do materacy. Fajnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry